J. Toth 49.
1:2
(0:1)
4. M. Jakubec
85. T. Kuvík (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2017 10:30

21.kolo, Karlovarský | 1.A třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ani zranění brankáře nezastavilo cestu Žandova za výhrou


Branky


49. J. Toth - 4. M. Jakubec , 85. T. Kuvík (p.)
0

Ostrovu, který hraje své domácí zápasy v nedaleké Květnové, se na jaře vcelku daří. V každém zápase, krom utkání v Roli, byl minimálně vyrovnaným soupeřem a svou formu chtěl potvrdit proti Žandovu. Ten ale v posledních kolech chytil druhý dech a získal tak naději na záchranu, která se po podzimní části zdála jen bláhovou ideou. Utkání samotné pak nabídlo vyrovnanou podívanou, ale také zranění. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzký gól

Na domácích bylo znát, že chtějí soupeře zatlačit hned od začátku. Hrozili především po stranách hřiště, nejvíce pak po levé straně, kde měl Žandov pouze provizorního beka při nedostatku hráčů. Byli to ale hosté, kteří z první vážnější akce udeřili. Na vlastní polovině vybojoval míč Maxim a dlouhým nákopem jej poslal za domácí obranu. Tam si ho našel osamocený Michal Jakubec a postupoval sám na Süttö. Jeho zakončení mělo malou razanci, o to přesnější ale bylo a míč zapadl přesně k tyči. Hosté odpověděli pohlednou individuální akcí po levé straně, kdy se jeden z útočníků dostal ve velkém úhlu až před Radu, ale žandovského brankáře nepropálil. Následně se zranil hostující Vokhmintsev a Žandov musel poprvé střídat. Zhruba po dvaceti minutách hry mohl navýšit vedení Daniel Benda, který po hlavičce Jakubce postupoval sám na ostrovského brankáře, který ale jeho pokus o lob vyškrábl na roh. Domácí zatápěli hostům hlavně rychlými výpady po stranách hřiště, po jednom z nich došlo k závaru před brankou, finální zakončení z toho ale nevzešlo. Ostrov po většinu první půle držel balon převážně na svých kopačkách, přesto měl problém dostat se do jasné příležitosti. Po půl hodině zahrával Žandov volný přímý kop z nadějné pozice. Exekuci si vzal na starost jako ve většině případů Michal Jakubec. Jeho střelu srazila zeď pouze ke Kuvíkovi, který ovšem balon nezpracoval a do sítě jej uklidil až Kundrát. Radost hostům ale pokazil zvednutý praporek pomezního. 

Domácí zkoušeli štěstí i z dálky, většinu pokusů měl na svědomí kapitán Zdeněk Vlasák. Vždy ale těsně minul. Další důležitý okamažik přišel v 43. minutě, kdy si Tomáš Rada při odkopu od branky poranil lýtko a ihned naznačoval, že nemůže pokračovat. Žandov neměl k dispozici náhradního brankáře a tak si mezi tři tyče stoupl Tomáš Hemerka. Ostrov to povzbudilo a v posledních minutách prvního poločasu si dokázal vytvořit několik nadějných závarů před brankou. Hosté ale tlak ustáli a v poločase tak vedli 0:1. 

Penalta rozhodla

V poločase provedl Žandov své třetí a poslední střídání. Bylo jasné, že hosty čeká těžký druhý poločas. Domácí v úvodních minutách zatlačili soupeře, ten měl problém delší dobu podržet míč. Přesto si vytvořil první velkou příležitost druhé půle. Na balon za obranu si naběhl Mathias Rössler a postupoval středem hřiště na brankáře. Dobíhající obránce ale zastavil jeho postup. Použil však nedovolené prostředky a sudí odpískal faul. Hosté se dožadovali udělení červené karty, sudí ale zřejmě správně udělil pouze žlutou. Exekuci trestňáku z nějakých 18-ti metrů si vzal Jakubec. Z nadějné šance ale nic nebylo, protože střela mířila přesně do míst, kde stál golman. Zahrát volný přímý kop si vyzkoušeli i domácí. Kopalo se ale z větší vzdálenosti, přibližně 25-ti metrů. K rozehrávce si stoupl Jakub Toth a nádhernou technickou ranou nedal Hemerkovi šanci. 

Ostrov to nabudilo a v dalších minutách se hnal do útoku, ale zapomínal na zadní vrátka a hosté měli několik nadějných brejků, žádný ovšem brankou neskončil. Šanci převážit misky vah na stranu domácích měl jeden z jejich útočníků, kdy po pěkné kombinaci stál sám před Hemerkou, ten jeho pokus vyrazil pouze k nohám dobíhajícího Horvátha. Toho ale ve vyložené šanci zklamalo zpracování a než se k míči znovu dostal byl žandovský brankář už dostatečně blízko a nedopustil změnu stavu. Za pár minut se musel Hemerka opět činit, střelu z pravé strany ale vyrazil do bezpečí. Pak už zahrozili opět hosté. Po dlouhém nákopu Daňka se k míči dostal Zavadil, který na sebe natáhl dva obránce a následně přihrál osamocenému Bendovi. Ten si balon nezpracoval ideálně, přesto postupoval ze strany na Jiřího Süttö. Ostrovský brankář jeho nepovedenou střelu šajtlí vyrazil opět k němu i napodruhé ho ale vychytal a stav se tak neměnil. Domácí měli ke konci zápasu stále víc a víc územní převahy, ale centry, jenž lítaly do vápna neměli potřebné parametry. V 85. minutě přišel klíčový okamžik zápasu. Tomáš Kuvík na pravé straně vybojoval balon a z úhlu vypálil přízemní střelu. Süttö jí pouze vyrazil před sebe kam už dobíhal Zavadil, který by uklízel míč do prázdné branky. Byl ale stažen a sudí tak neměl na výběr a pískal penaltu. K jejímu rozehrání se postavil Kuvík a ranou k levé tyči nedal brankáři sebemenší šanci. Ostrov v posledních minutách vrhl všechno do útoku, žandovská obrana v čele s výborně chytajícím Hemerkou už žádnou korekci stavu nedovolila. Žandov si tak odváží další důležité body. 



Sestavy


FK Ostrov B
J. Süttö [-] - M. Blafka [-] , L. Kunz [-] , T. Lemák [-] , J. Vrba [-] , P. Filák [-] , J. Toth [-] , F. Tomáň [-] - Z. Vlasák [-] , D. Horvát [-] , D. Groh [-] (70. J. Blažej [-] ) -

TJ Sokol Dolní Žandov
T. Rada [-] (43. M. Rözsler [-] ) - D. Benda [-] , Š. Kundrát [-] , T. Kuvík [-] , M. Jakubec [-] , D. Zavadil [-] , M. Setnička [-] (46. J. Jakubec [-] ) , M. Daněk [-] , M. Kič [-] , T. Hemmerka [-] , M. Vokhmintsev [-] (13. L. Hladký [-] )

ŽK: 47. L. Kunz , 82. D. Horvát - 23. M. Kič , 37. D. Zavadil .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: Cvrk Miroslav - PROCHÁZKA Jaroslav, SAPOUŠEK Jáchym.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.