FOTO: Trenér Šimáček dovedl Benešov k záchraně, v přímém souboji nadělili jeho svěřenci soupeři debakl


Branky


0

Po zápase ve Štěchovicích si trenér Šimáček oddechl, že nesestoupil Sokolov. Po minulém zápase s Hořovickem ho mohla těšit zlepšená koncovka a ztráta rezervy Táborska. Nyní na Benešov čekal přímý boj o udržení a dva zápasy před koncem soutěže je rozhodnuto, díky šesti trefám v síti soupeře si Benešov zahraje třetí ligu i v příští sezoně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ibe pálil i nahrával

Do přímého boje o definitivu udržení nastoupil Benešov opravdu velmi aktivně a už v páté minutě vedl. Centr Ibeho do vápna zamířila na osamoceného Luboše Balatu, jehož střela do protipohybu Blažka zamířila mezi tři tyče – 1:0. Čtyři minuty se čekalo na další gól, který opět skončil za zády Blažka. Tentokráte se centru ujal Laštovka a nechal vyniknout Stanley Ibeho – 2:0. Benešovští byli velmi aktivní a v důležitém zápase chtěli co nejdříve rozhodnout. Po půl hodině hry dostali za Blažka třetí balon. Skopec ho dostal do nebezpečného prostou, kde ho Martin Turek zlehka nadzvedl nad rukavice Blažka – 3:0. Aby to nebylo příliš rozhodnuté, dokázali tři minuty před koncem poločasu hosté snížit. Rohový kop zakončil přesnou hlavičkou Jan Chotovinský – 3:1.

Pohledná samostatná akce Kučaby

Během poločasové pauzy se domácí zřejmě ještě více namotivovali a po pár vteřinách druhého poločasu si zpět vypracovali třígólové vedení. Osamocený Luboš Balata vyčkal na centr  do vápna a zcela neohrožen dokázal přesně zakončit – 4:1. Půl hodiny před koncem přišel zřejmě rozhodující moment, když si Michal Kučaba při individuálním průniku poradil se dvěma strážci i gólmanem a pojistil Benešovské vedení – 5:1. Skóre zápasu uzavřel pohlednou trefou kapitán. Vrňák parádně navedl míč po levé straně a poslal prudký centr do vápna, kde se objevil Josef Laštovka opět nehlídaný 6:1. Povinných dvacet minut další hry se spíše dohrávalo a na konci mohli domácí fotbalisté oslavit udržení v soutěži, naopak definitivu sestupu si připsala rezerva Táborska, která doplní Hořovicko.



Ohlasy k zápasu


SK Benešov
Pavel Šimáček (trenér): "Tentokrát jen samá pozitiva. Třetí zápas v šesti dnech jsme zvládli na jedničku. Ani nebylo vidět, že by kulminovala únava, byli jsme na rozdíl od středečního zápasu produktivní, dali jsme rychlé dva góly. Pak tam přece jen byli hlušší místa, při dvou šancích soupeře nás podržel brankář Beník. Po standardce jsme dali krásný třetí gól, soupeř si pak díky své aktivitě i zasloužil snížení na 1:3. O poločase jsme apelovali na to, že není konec utkání. Čtvrtý gól na začátku druhé půle zápas zlomil, soupeř už neměl síly na to se zápasem něco udělat a bylo tak spíš jen otázkou, kolik branek přidáme. Jsem strašně rád, že jsme to zvládli, během šesti dnů jsme uhráli sedm bodů, což se nám předtím nepovedlo za pět zápasů. Dvě kola před koncem jsme tak zachránění a já věřím i tomu, že poslední dva zápasy zvládneme a třeba se tabulkou ještě posuneme. To už ale není cíl, tou byla samozřejmě záchrana, klukům moc děkuji za to, že to do poslední chvíle vydřeli. Mančaft držel při sobě. V posledních zápasech dostane šanci druhý gólman a jak se říká domácí hráči - dorostenci. Dobrý výkon předvedl krajní záložník Balata. Toho nutím neustále do střelby, moc se mu nechce (úsměv), je silný na balónu, rychlostně vybaven a když má srovnanou hlavu, je pro nás nesmírně platný. I na jaře hrál dobře, ale scházela mu produktivita, tentokrát ale svůj výkon zúročil dvěma góly. Zápas se povedl i Kučabovi, druhému krajnímu záložníkovi."




Počet diváků: 150. Rozhodčí: Štrincl Pavel - CIHLÁŘ František, KASTL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.