2:3p.
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.10.2016 14:30

11.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | III. třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby vítěze nepoznalo


Branky


20. V. Černý , 69. R. Šobr - 22. J. Bláha , 26. J. Bláha
0

Merklín je od Ptenína vzdálen jen něco přes čtyři kilometry, pro oba celky to tak byl zápas podzimu. Říkat, zda některý z týmů je favorit mi příjde zbytečné, derby je vždy vyrovnané. Pěkná divácká kulisa, kvalitní výkon rozhodčího a bojovnost na obou stranách přinesla derby jak se patří. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šest minut, tři góly

Prvním pár minut bylo podle očekávání oťukávací, postupem času se ale hráči oklepali a začali bojovat. Hra byla vyrovnaná se šancemi na obou stranách. První branka přišla v 20. minutě. Radek Šobr našel krásnou přihrávkou za obranu Václava Černého. Ten si všiml vyběhnutého golmana a povedenou ranou ho obstřelil. Vedení domácí Lučina však nevydrželo dlouho. Za dvě minuty se obraně domácích nepodařilo odkopnout balon, dostal se k němu Jan Bláha, prostrčil si balon mezi obránci a stál sám před brankářem. Zachoval chladnou hlavu a technickou střelou uklidil balon k tyči. 1:1. V 26. minutě se míč dostal k Jakubu Hrádkovi, individuálně se prosadil přes obránce a vypálil na Maršálka. Ten jeho pokus dokázal jen vyrazit a dobíhající Bláha neměl problém posunout balon do sítě. Po zbytek prvního poločasu byla hra vesměs vyrovnaná. Bylo k vidění i několik šancí, žádná ale nenesla označení gólová. Poločasový stav derby byl 1:2. 

Vyrovnání

Domácí věděli, že před svými fanoušky si nemohou dovolit prohrát derby. Merklín byl ale těžký soupeř, navíc podpořen o pár borců a-týmu. Hosté tak měli mírnou převahu v druhém poločasu. Jednu z akcí dokonce zastavovala až tyč. Hrálo se ve vysokém tempu a diváci tak mohli být spokojeni. Ještě větší důvod k radosti měli v 69. minutě. Po závaru ve vápna hostů, kde se srazil brankář s několika hráči, se balon vykutálel k nohám Radka Šobra a ten uklízel míč do odkryté branky. Obě mužstva se v posledních minutách snažily strhnout vedení na svou stranu. Blíže k tomu měli hosté, ale výborně chytající Maršálek držel Lučinu. Ani domácí ale nedokázali z žádné nadějnější pozice posunout míč za Schejbalova záda a derby tak vítěze nepoznalo. 

Malým vítězem derby se stal Merklín

V penaltové loterii nakonec uspěli hostující borci, i přes to, že jeden z exekutorů přestřelil i sít za brankou. Bod navíc tak cestuje čtyři kilometry do Merklína. 



Ohlasy k zápasu


TJ Lučina Ptenín
Václav Černý (hráč TJ Ptenín): "Již před zápasem jsme věděli, že nás čeká těžký soupeř, který přijede s pár hráči z A-týmu. Myslím si, že se odehrálo velice kvalitní utkání a remízu musejí brát obě mužstva. Diváci viděli atraktivní zápas s mnoha šancemi na obou stranách, takže si též museli přijít na svoje. Nakonec bych chtěl pochválit pana rozhodčího, který měl zápas plně pod kontrolou."

TJ Sokol Merklín B
Jan Bláha (předseda TJ Merklín): "Dnes jsme měli na vítězství, spoustu šancí jsme nevyužili. Nejlepší hráč domácích byl brankář, který nám chytil několik příležitostí. Nakonec jsme vyhráli alespoň na penalty. Dva body ale nakonec bereme. Vítězství v derby vždycky zahřeje."



Sestavy


TJ Lučina Ptenín
J. Maršálek [-] - M. Šašek [-] , Š. Josef [-] , V. Černý [-] , R. Hnojský [-] , J. Strejc [-] , R. Šobr [-] , P. Sedláček [-] , L. Kaufner [-] , V. Rajšpís [-] , K. Sedláček [-]

TJ Sokol Merklín B
M. Schejbal [-] - J. Bláha [-] , S. Špirk [-] , T. Bešta [-] , D. Marek [-] , M. Liška [-] , D. Tesárek [-] , J. Grüner [-] , L. Velek [-] , Z. Bešta [-] , J. Hrádek [-]

Hráči zápasu: J. Maršálek - J. Bláha .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Duda Václav - STREJC Václav (N), KREJČÍK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.