FOTO: Velim dvakrát neudržela vedení, penalty zvládla


Branky


14. J. Nedbal , 63. J. Nedbal - 62. L. Žiga , 77. J. Ulrych
2

Ve Velimi se hrálo, na III. třídu, utkání nadprůměrné úrovně. Domácí měli převahu v prvním poločase, ale chyběla lepší koncovka. Hosté byli, místy, lepší ve druhém poločase, hráli rychlý a důrazný fotbal. Remízu je možné považovat za spravedlivou.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání začalo neobyčejně svižně z obou stran. Domácí začali náporem a už v 5.min. přišel problematický okamžik. Nedbal se uvolnil do velkého vápna, byl faulován, rozhodčí zapískal a vytáhl míč před pokutové území. Asi to tak a lépe viděl. O. Dvořák trefil z trestného kopu zeď hostů. V 6.min. zahrozili hosté také z trestného kopu, ale nad.

 

Ve 14.min. šli domácí do vedení. Po akci O. Dvořáka se dostal k míči J. Nedbal a ranou k tyči nedal brankaři soupeře šanci. Velim vedla 1:0. Asi do 20.min. měli domácí územní převahu, pak začali být  svými  rychlými protiútoky nebezpeční hosté, ale jen  k šestnáctce domácích. V posledních asi 15ti minutách měli velimáci  několik slibných šancí, ale bez výsledku. Poločas 1:0 pro Velim.

Do druhého poločasu vstupují aktivněji hosté. Domácí se snažili o rychlé protiútoky a z jednoho měl v 53.min. J Nedbal vyloženou šanci. V 62.min. měli tutovku hosté, ale M. Polák ji vyběhnutím zneškodnil. V 62.min. výborný L. Žiga vyrovnává na 1:1.

 

Za minutu, v 63.min.,si vybral špatnou chvilku hostující brankař. Slabší střelu J. Nedbala měl již pod kontrolou, ale míč mu vypadl za brankovou čáru. Velim vedla 2:1. Zlomový okamžik zápasu přišel v 76.min.  Domácí J. Nedbal se dostal před brankaře, ale promarnil 100% šanci, slabou střelou do rukou brankaře.

 

Hosté trestali ihned v 77.min.  Po standardce z levé strany vyrovnal J. Ulrych na 2:2. Utkání se dohrávalo za převahy domácích, kteří se ještě snažili strhnout vítězství na svoji stranu. Utkání skončilo v základní hrací době 2:2. Tvrdím, že zaslouženě.

 

Přišel penaltový rozstřel. Po pěti penaltách byl stav 4:4. Pak se pokračovalo až do desáté penalty, kdy domácí kapitán Sixta proměnil, ale hosté ne. Na penalty tedy 8:7 pro domácí. Výsledek zápasu byl 3:2np pro FC Velim B. 

 

SLOVO AUTORA: JAROSLAV ČEŠPIVA (vedoucí mužstva Velimi): „Viděli jsme nadstandardní utkání. Pochvalu zaslouží obě mužstva. Velim měla výbornou obranu v čele s brankařem , hrála kombinační fotbal, ale chyběla koncovka. Ukázalo se jak chybí  kanonýr J. Klingr, další střelec a režisér hry L. Hájek. Hosté vynikali rychlostí a důrazem. Zranitelná je jejich obrana. Trenér domácích vyhodnotil jako nejlepší hráče svého mužstva obránce J. Jelínka a brankaře M. Poláka.“



Ohlasy k zápasu


FC Velim
Jaroslav Jedlička (trenér): "O výsledku rozhodly naše neproměněné šance ať už v prvním či druhém poločase. Ať již za stavu 1:0 nebo 2:1 jsme mohli soupeři odskočit na rozdíl dvou branek, nepodařilo se, a to rozhodlo. Hosté vycítili šanci, v určitém úseku II. poločasu nás i přehrávali, V tu dobu nás podržel gólman M. Polák. Poté, dle hesla "nedáš - dostaneš", hosté vyrovnali na 2:2. V penaltovém rozstřelu rozhodlo štěstí a opět umění naší gólmanské jedničky o zisku 2 bodů. Ztratili jsme v domácím prostředí 1 bod do tabulky !"




Počet diváků: 80. Rozhodčí: HUMPOLÁK Aleš - KUBELKA Petr (N), SÝKORA Miloš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 10. 2016 11:58
Jaroslave, děkujeme za komentář, titulek jsme opravili do správné podoby. Jinak co se týče penalt, jiný kraj, jiný mrav. Penalty jsou sice zpříjemněním pro diváka, ale opravdu v některých případech rozhodují poměrně razantně i o konečném pořadí týmů.

Někde penalty jsou, někde holt nejsou. Snad se tedy alespoň diváci nenudí...

Každopádně Vám děkujeme za pravidelné reporty!
10. 10. 2016 20:46
Mám připomínkyy.
1. Velim B nevedla 2:0, ale 1:0, Týnec vyrovnal, pak šla Velim do vedení 2:1. Soupeř vyrovnal na 2:2.
2. Dotaz. Kdo vymyslel kopání penalt při remíze? To by ještě nevadilo, je to zpestření pro diváky. Ale nahrává to mužstvům, která mají výborné střelce penalt a brankaře, kteří umějí chytat penalty.
Co je však neuvěřitelné a naprosto nesmyslné.. Když je po pěti penaltách remíza, tak může další penalty kopat pořád jeden stejný hráč. Teď jsem to poprvé viděl ve Velimi. Proč nekopou další hráči? Mužstvo má jedenáct hráčů. To není tenis!
3. A na závěr. Kolín má svá specifika. Laikové mávají svůj útok. Nymburk zachoval klasiku, totéž je v krajských soutěžích. A je to lepší. není to jen můj názor.
Nezasahujte do fotbalu, pokud to neznamená přínos. Neměňte klasiku. Neberte si příklad z hokeje. Pořád něco mění, zužují plochu, reklamy na ledě a nevidite puk atd. Na hokej se už nedívám. Hlavně se nezlobte, to není kritika, ale můj názor. J.Č. Velim