Sousedské derby pro Cerhenice


Branky


6. O. Vajda (p.) , 25. J. Čerych , 43. M. Novotný , 84. M. Novotný
0

Naprosto zasloužené vítězství Cerhenic. Je pravdou, že Velim hrála, ale branky dávali hosté. Všechna velimská mužstva hrála v sobotu. K tomu řada omluvených a zraněných v áčku i béčku a nastaly problémy se sestavami. Museli tak vypomáhat dorostenci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí byli mírným favoritem. Do sestavy se jim vrátil kapitán L. Sixta, brankař M. Polák a střelec J. Slavík. Hosté začali utkání náporem, který korunovali brankou užv 6. min. Domácí brankař  M. Polák vyhodil míč na levou stranu k volnému J. Svobodovi, ale tomu míč odskočil asi 5m od nohy k útočníkovi hostí. Domácí obránce svůj kiks hasil faulem v pokutovém území. Byla z toho žlutá karta a penalta, kterou proměnil O. Vajda, 0:1. Tento okamžik zřejmě ovlivnil průběh utkání.

 

Domácí začali útočit, měli mírnou převahu, ale vše bylo pomalé, bez důrazu. Hosté byli rychlejší a důrazní v osobních soubojích. Velimáci mohli vyrovnat v 16.min.,ale J. Jelínek střílel ve slibné pozici těsně vedle. Další příležitost měli v 18.min., kdy po dobré kombinaci střílel L. Hájek k tyči, brankař M. Čup skvěle míč vyrazil k dobíhajícímu J. Jelínkovi, ale výborný M. Čup byl opět na svém místě. Ve 25. min. přidávají Cerhenice druhou branku. Zkušený J. Puk vystřelil z dobrých 20m, brankař domácích míč neudržel a pohotový J. Čerych zvyšuje na 0:2. 

 

Velim má stále více ze hry, ale ta je pomalá. Cerhenice kontrují rychlými protiútoky, které zatím neproměňují. Ve 37.min. opět vynikl brankař M. Čup, který vychytal šanci Hájka. Ve 43. min. chybuje v rozehrávce, jinak v tomto zápase jeden z nejlepších hráčů domácích, M. Hrabal., rychlý M. Novotný zvyšuje na 0:3 pro Cerhenice. 

 

Do II.poločasu nastupují obě mužstva beze změn. Domácí trenér změnil rozestavení na středové ose. J. Vlk se prohodil s M. Hrabalem a A. Srp s L. Hájkem. Hraje se podobně jako v prvním poločase. V 57.min. opět exceluje M. Čup po střele J. Jelínka. V 58. min. se hosté dožadují pokutového kopu za faul ve vápně, ale píšťalka rozhodčího je němá. Situaci nemohu komentovat, protože jsem to viděl asi ze 70 metrů. Hostům se začaly dařit protiútoky.

 

V 65. min. běželi  útočící hráči Cerhenic dva na jednoho, ale náš J. Urban vyloženou šanci obětavě zneškodnil. Cerhenice měly asi dvě až tři další vyložené příležitosti, ale díky své zbrklosti a výtečným zákrokům našeho gólmana, je neproměnily. V 82.min. unikl náš útočník J. Slavík, hostující T. Mojko ho zezadu fauloval a viděl červenou kartu. V 84.min. neodhadl náš obránce J. Urban centrovaný míč, ten si zpracoval M. Novotný,  běžel sám a podél brankaře skóroval na 0:4.

 

Autor: Jaroslav Češpiva



Ohlasy k zápasu


FC Velim
Jaroslav Češpiva: Hosté vyhráli zaslouženě. Byli rychlejší, agresivnější měli vyšší produktivitu. Díky důrazu vyhrávali osobní souboje a dostávali se tak do rychlých protiútoků. To ještě několik nájezdů neproměnili. Domácí se snažili hrát svůj kombinační fotbal, ale chyběla rychlost a důraz. Většinu zápasu měli převahu, hodně šancí, ale branky dávali pouze hosté. Paradoxem je, že všechny čtyři branky padly po zbytečných chybách domácích hráčů. Branky jsme, doslova, soupeři darovali. Nejlepším hráčem na hřišti byl brankař Cerhenic M. Čup (naučil se to ve Velimi!). Pochválit musím rychlého M. Novotného a zkušeného J. Puka. U domácích byl nejlepší J. Jelínek, dále M. Hrabal a L. Sixta.




Počet diváků: 65. Rozhodčí: VALA Luboš - VOKŘÁL Martin (N), SEMERÁD Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.