ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 5.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Romane, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Ahoj, zápas se mi celkem vyvedl, tak jsem nějak tušil, že by nominace přijít mohla. Ale nějak jsem s tím nepočítal
Jak hodnotíš utkání s na půdě houževnatých Petrovic?
Utkání hodnotím určitě kladně. Všichni jsme věděli, že jsou Petrovice těžký soupeř obzvláště na domácím hřišti. Terén i díky předzápasovému dešti byl těžký. Bylo to hodně soubojové utkání a určitě nám výhru nedali zadarmo. Nakonec bojovným výkonem a s trochou štěstí, což k fotbalu bezpodmínečně patří, bereme 3 body.
Dal jsi dvě branky. Zejména ty nůžky byly exkluzivní. Trénuješ toto zakončení?
Konečně se smůla při zakončení zlomila. Celkově na to jako tým dost trpíme. Kdybych řekl, že to trénuji, tak bych lhal. Tohle dle mě ani natrénovat moc nejde. Tohle zakončení je hodně situační a prostě jsem to v té dané chvíli vyhodnotil správně a naštěstí to skončilo brankou.
V kariéře jsi kromě Petřvaldu střídal docela pravidelně Slavii Orlovou a Dolní Lutyni. Kde bylo podle tebe nejlépe?
Orlová mě vychovala a zažil jsem tam krásné roky a vzpomínám na to jen pozitivně. Zahrál jsem si mládežnickou divizi a dokonce se nám podařila vykopat i liga, ale díky mému ročníku, jsem si jí už nestihl zahrát. Poté jsem v z dorostu pomaličku nakoukl do mužského fotbalu, kde to bylo skvělé. Z nějakých osobních důvodů a docela rušné puberty jsem zavítal do Lutyně. Byla tam super parta kluků, akorát to vázlo někde jinde.
Pokud se podíváme na Dolní Lutyni… Hrávala 1.A třídu, kde dostávala celkem „klepec,“ což vyústilo v předčasný konec A-týmu mužů. Ty ses poté posunul právě do Petřvaldu, ale proč zde vlastně došlo ke konci?
Těžko říct. Panovala už špatná nálada v kabině, parta už nebyla taková, jako dřív. Velkým problémem byly neshody týmu a hospodáře. Podmínky a přístup například k trénování nebyly dle našich představ. Dalším faktorem dle mého názoru byly i peníze. Místo aby v takové soutěži panovala přátelská atmosféra, kdy si zajdeš zahrát o víkendu fotbálek za pivo a párek, případně nějaké kačky rozdělil mezi všechny kluky rovnoměrně do kabiny, tak jeden bral tolik, druhý zase tolik. To určitě není správné, kor jak říkám, v takové soutěži.
Letos se muži v Dolní Lutyni obnovili a působí v karvinském okresu. Několik hráčů se z Petřvaldu do Lutyně vrátilo. Tebe to nelákalo?
Hele nelákalo. Jsem v Petřvaldu spokojený, kluci a celkově parta je tady skvělá. Vedení jak by smet. Cítím, že jsem teď na správném místě. Fotbalové cíle sice už nemám žádné, beru to jako formu odreagování, ale na okres se ještě necítím :D. Hlavně jak říkám, zde v Petřvaldu mi nic nechybí a bylo by nevhodné z mé strany kluky tady zklamat.
Příští duel máte doma s Dětmarovicemi. Co očekáváš od souboje s nováčkem v 1.B třídě?
Bohužel na toto utkání nebudu, jelikož mám pracovní povinnosti v Praze. Dětmarovice, jelikož tam znám plno kluků bych určitě nepodceňoval. Jsou to většinou všichni kluci, co kdysi hráli pospolu, jsou fotbaloví a zase se sešli po nějakých pauzách, zranění apod. Sice body to moc neukazují, ale nebude to lehký zápas. Věřím ale, že kvalitu máme furt větší a kluci utkání zvládnou.
Co je tvým civilním zaměstnáním?
Působím jako manažer v O2.
S jakým umístěním bys byl po sezóně spokojený?
Vím, že teď možná předbíhám, ale v hlavě stále vidím TOP 3. Kvalitu na to máme, motivace nám taky nechybí. Máme i skvělého sponzora, který dělá vše co může, aby nás podpořil. Já osobně to vidím na souboj o postup. Je to možná troufalé, ale říkám, máme na to.
Jaké to bylo, působit v jednom týmu s celorepublikovou legendou - Tomášem Kučou?
Zajímavá otázka. Ať si každý názor na Tomáše udělá sám. Kdyby jeho přístup a chtíč byl podpořen i trochou talentu, možná by to nebyla pro mnoho fotbalistů jen komická postava v našem prostředí, ale mohl by to být pán gólman. Opravdu fotbal miluje a vždy jsem se nějakým posměškům vůči němu snažil vyvarovat, ale ne vždy se to samozřejmě povedlo…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.