Emil Šibor: Chtěli by jsme zvládnout další následující kola tak, abychom docílili toho nejvyššího stupínku!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Čtyřicetiletý hráč TJ Rozsochy  Emil Šibor. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal již od žáčků, přivedli mě k němu kamarádi a rodiče.
Co Vás bude výhra v hlasování stát?
No, vzhledem k mému věku, mě to něco stát bude a to jak v kabině a mezi skalními fanoušky tak i v zaměstnání.
Jak se Vám proti Doubravníku hrálo?
Tak jako vždy se mi hrálo docela dobře. Doubravník má mladý a perspektivní tým, nehráli vůbec špatně, ale nebýt našeho trápení v koncovce tak by byl zápas a výsledek mnohem jasnější a výraznější.
Jaké máte fotbalové plány do sezóny?
Chtěli by jsme teď zvládnout další následující kola tak, abychom docílili toho nejvyššího stupínku, případně s minimální bodovou ztrátou a na jaře se uvidí, jak na tom budeme po zimní přípravě.
Jak se připravujete na jednotlivá utkání? Máte nějaké rituály?
Rituály asi ne, prostě si něco řekneme, přijdeme na hřiště, kam vše přeneseme z kabiny a poté, co zápas dospěje do úspěšného konce si zase sedneme, popijeme, probereme co a jak a jde se dál.
Co fotbal pro Vás znamená?
Zatím mě to baví, je to koníček, víceméně jsme sportovní rodina, takže dokud to budu nějakým způsobem důstojně zvládat, tak u toho asi zůstanu.
Jak se po každém zápase cítíte?
Strašně, zejména druhý den, kdy nemůžu jít ze schodů.
Ptám se, neboť jste nejzkušenějším hráčem v sestavě Rozsoch. Údajně chcete po sezóně skončit. Není to škoda,když máte kolem sebe v sestavě tolik mladých hráčů, kteří se od Vás mnohé naučí a ještě by se v dalších letech přiučili? Navíc každý vidí, jak skvěle hrajete a musí to být pro všechny inspirace?
No, nevím jestli jsem nejzkušenější, ale něco jsem již zažil. A to končení je takové problematické, zatím mě to baví, fyzicky to ještě není nejhorší, takže uvidíme, ale „staří páni“ již několik let čekají, tak ještě uvidíme. Momentálně tam máme výbornou generací mladých, sice jim již nestíhám, občas na mě musejí počkat i s míčem, no ale tak nějak jsme si na sebe zvykli a řekl bych, že nám to klape.
Jak vycházíte s trenérem, který je mladší jak Vy?
S trenérem vycházíme v pohodě. Známe se dlouho, jednou jsem mu dal gól (když jsme nastoupili proti sobě) i z větší vzdálenosti, a tak abych to nikde „nešířil“ tak se mě snaží vozit na tréninky i zápasy svým autem.
Jak na Vás působí? Máte zkušenosti, zažil jste mnoho trenérů, je třeba, aby v něčem přidal a naopak v něčem ubral?
Tréninky má zmáklé na jedničku, celkově vzhledem k jeho věku je trenér na úrovni. Sice to s námi nemá někdy jednoduché, ale myslím si, že si se všemi rozumí a má respekt u všech. I u mě.
Co říká na fotbal Vaše rodina?
No, manželka je spokojená, že jsem na tom fyzicky dobře, že sportuji, (ono se to odráží poté i v jiném směru), ale jak máte rodinu, dům, zahradu tak je to s časem samozřejmě horší.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Dlouhodobě fandím Juventusu, Zbrojovce a jsem zakládajícím členem FC Lazio Rum
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Žádný vzor nemám.
Příští kolo vás čeká Křižanov, co od zápasu očekáváte?
Křižanov bude těžký soupeř, ale konečně se nám začalo herně dařit, takže pokud v tom budeme pokračovat a podáme každý zodpovědný výkon tak doufám a věřím, že zápas zvládneme a určitě máme na to, abych tam vyhráli.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Hlavně odreagováním od pracovního shonu a stresu.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.