Neomylně trefit gólman je moje specialita, říká hráč kola Tomáš Linhart z Mladého

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ledenicím jste vstřelil hattrick, jak padly Vaše branky?
První branka padla po úspěšné kombinaci ve středu hřiště a následné průnikové přihrávce do vápna, kde jsem jí zachytil a z úhlu jsem neomylně trefil gólmana, což je má specialita. Naštěstí díky pochmurnému počasí míč klouzl přes gólmanovi rukavice a skončil v síti. Druhá branka byla pro Ledenice ještě smolnější, z malého vápna jsme se v dorážkách postupně prostřídali tři, až mě se povedlo prostřelit houf bránících hráčů. Poslední gól padl ze situace, kdy jsem za středovým kruhem převzal míč od Davida Vrzala a z velkého vápna jsem překvapivě po zemi vystřelil na první tyč. Nutno podotknout, že všechny branky jsou pouze vyústěním týmové snahy a hlavní jsou tři body, které jsme si konečně připsali.
Ztratili jste vedení 3:0, čím to bylo?
Zcela jsme vypustili a přestali hrát v takovém tempu, nejspíše i tím, že jsme byli zaskočeni vysokým vedením, což z minulých zápasů neznáme. Nepomohlo nám ani zranění výborně hrajícího pana trenéra Brozmana.
Byla to pro Vás první výhra v sezóně. Co se v předchozích zápasech nepovedlo?
Dlouhodobě nás trápí marodka klíčových hráčů, hlavně ve středu zálohy. V minulých zápasech jsme museli proházet sestavu tak, že někteří hráči hráli na svých postech poprvé v životě, bohužel soupeři toho dokázali využít. Proti Ledenicím jsme se poprvé dokázali sejít v rozumné sestavě.
Jaké máte v týmu cíle pro tuto sezónu?
Samozřejmě atakovat přední příčky tabulky, i když hlavním cílem bude udržet se a zahrát si pěkný kombinační fotbal, hlavně aby nás to bavilo. Neradi bychom se dostali zpět do okresního přeboru, odkud jsme se vší parádou minulou sezónu postoupili. Myslím si, že jsme za minulý rok ukázali kvalitu a vydobyli jsme si svou pozici v této soutěži. Jedinou výtku máme ke skupině do které jsme byli přiřazeni, některé výlety na samý konec Jihočeského kraje jsou dosti vysilující.
Dostal jste hodně hlasů, kdo si myslíte, že Váš svými hlasy podpořil?
To vím naprosto přesně, moji spoluhráči, kteří se zachovali jako tým a okamžitě zorganizovali hromadné hlasování. Za což jim moc děkuji.
Budete muset přispět něco do týmové kasy?
Samozřejmě, bylo by naivní myslet si, že spoluhráči hlasovali jen tak a nečekají odměnu ve formě příspěvku do kasy. Přispět budu muset nejen za vstřelení hattricku, ale i za tento rozhovor. Nepochybuji o tom, že už v tuto chvíli tam mám obě částky zapsané. Náš pokladník Miloš Schuster, tímto ho zdravím, bravurně zvládá zapisování pokut i přes jeho absenci při tomto zápase, hned věděl o mém úspěchu a s radostí mi hlásil zapsání dluhu.
Jaké jsou Vaše záliby mimo fotbalu?
Hraji i za béčko a jak už jsem jednou zmiňoval, vzdálenosti v naší skupině jsou celkem velké, proto trávím víkendy na fotbale. To ostatním zálibám moc neprospívá. Ale když už se čas najde, tak hraji hokejbal, jezdím na kole, nejlépe se spoluhráči do města. Rád cestuji, jak už jste si mohli povšimnout, dávám přednost zahraničí.
Kdy a kde jste začínal s fotbalem?
Začínal jsem přibližně v sedmi letech v Nových Hodějovicích a asi po dvou letech jsem se přesunul na hostování do Mladého, kde jsem zůstal dodnes.
V příštím kole jedete do Nové Bystřice. Co od zápasu očekáváte?
Nové Bystřici se začátek sezóny povedl o něco lépe než nám, každopádně jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Méně než tři body jsou pro nás neúspěch. V zápase s Ledenicemi se nám zranili čtyři hráči, budeme doufat, že se všichni dají dohromady a k hranicím pojedeme bránit naše barvy v plné sestavě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.