ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 24.kolo Středočeský (IV. třída sk. B) Matěj Žmolil (16) z Křince: Rád bych si zahrál vyšší soutěž s Křincem

Matěj Žmolil (16) je odchovancem Křince, kde nastupuje nejen za dorost, ale také již za chlapy. V letošní sezóně v jarní části má skvělou formu. Jako jediný hráč se na jaře dokázal dostat pětkrát do ideální sestavy jednotlivých kol. Nominován byl za skvělý výkon v derby na hřišti Hrubého Jeseníka, kde dokázal také vstřelit svou první branku v sezóně. Jeho tým i díky němu dokázal porazit svého soupeře 3:2 a udržel své naděje na konečné druhé místo v tabulce. Díky Vašim hlasům vyhrál a stal se hráčem 24. kola. Redakce ho vyzpovídala a rozhovor najdete níže.

Klub: TJ Křinec

Post: záložník

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejdříve bychom Vám rádi pogratulovali k vítězství hráče 24. kola. Jaký to byl pro Vás pocit, když jste zjistil, že jste vyhrál?
Děkuji, byl jsem příjemně potěšen, že mi fanoušci dali tolik hlasů.
V ideální sestavě jste se objevil na jaře již pětkrát, až nyní se Vám podařilo vyhrát. Myslel jste na to, že nyní se to už musí povést?
Doufal jsem, že se to už konečně povede, když už sem tam byl nominován pětkrát a měl jsem takovou přízeň hlasů.
Stal jste se čtvrtým hráčem z Křince, co dokázal hráče kola vyhrát. Vidíte to na nějaký příspěvek do klubové kasy?
To určitě ne. Nebo o ničem takovém nevím jedině, že by pravidlo zavedl náš spolehlivý pokladník.
Nominován jste byl za skvělý výkon v derby proti Hrubému Jeseníku. Jaký to byl pro Vás zápas?
Do zápasu jsme nastupovali, s tím že musíme vyhrát, ale věděli jsme že nás čeká těžký zápas. Zápas byl hodně o soubojích nám se nedařilo hrát hru, tak jak jsme zvyklí. Po zásluze jsme dostali góla z přímého kopu, ale v obou dvou případech jsme dokázali rychle odpovědět. Po druhém gólu jsme měli hru více pod kontrolou a přidali třetí vítězný gól.
V zápase v Hrubém Jeseníku se Vám podařilo vstřelit svůj první gól v sezóně. Byl to Váš první gól za chlapy?
Ano byl, doufal jsem, že to na jaře prolomím, měl jsem dost příležitostí v jiných zápasech, byl sem rád, že se to konečně povedlo.
Situace v tabulce je zamotaná, bude rozhodovat poslední kolo a zápas proti Žitovlicím. Myslíte si, že dokážete vyhrát a umístit se na druhém místě tabulky?
Věřím, že ano. Když předvedeme výkon, který jsme předvedli například proti Mcelům, tak věřím v úspěch.
Momentálně se Křinci výsledkově i herně daří. Co je podle Vás hlavní příčinou této zlepšené formy?
Daří se nám hrát většinou po zemi, oproti podzimu kdy jsme spíše více hráli vzduchem. Také přišly nové posily, které jsou prospěšné a dokážou hru uklidnit.
Je Vám 16 let a už kopete stabilně za chlapy, zároveň hrajete ještě za dorost. Jaký je rozdíl mezi chlapským a dorosteneckým fotbalem?
Chlapský fotbal je oproti dorosteneckému fotbalu rychlejší, důraznější. Zkušenosti z chlapského fotbalu se snažím přenést do dorostu.
V jarní části sezóny se Vám daří a předvádíte kvalitní výkony. Je možné, že jste se již dostal do hledáčku ostatních týmů z vyšší soutěže. Máte nějaké ambice zkusit si zahrát i v jiném týmu či vyšší soutěži?
To nevím. Ještě mám čas, čekají mě 3 sezóny v dorostu. Uvidím, jestli nějaká nabídka přijde. Ale hlavně bych si chtěl zahrát vyšší třídu s Křincem.
Předpokládám, že ještě studujete, jak se Vám daří zvládat školu a fotbal?
Studuji, snažím se stihnout každý trénink za dospělý a i za dorost.
Jaké máte jiné záliby kromě fotbalu?
Rád ve volném čase chodím rybařit. Poté také patřím do místního hasičského sboru SDH Jíkev.
Až skončí sezóna, co plánujete na prázdniny?
O prázdninách mám první měsíc brigádu a pak si budu užívat.
Kdo Vás k fotbalu v Křinci přivedl? Podporuje Vás někdo z rodiny?
K fotbalu mě přivedl táta. V Jíkvi nebyla mládež, takže mě táta přivedl do Křince. Podporuje mě celá rodina, fandí mi a pomáhají mi v podávání dobrých výkonů.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým a jaký je Váš oblíbený fotbalista?
Z Česka AC Sparta Praha a ze zahraničí se mi líbí FC Chelsea. Z fotbalistů Lukáš Vácha, který podává skvělé výkony a je srdcem Sparty.
Závěrem bychom se ještě rádi zeptali, zda-li sledujete web www.fotbalunas.cz a co na to říkáte?
Web sleduji pravidelně. Koukám na rozbory a výsledky zápasů a rozhovory s trenéry. Včetně výběrů hráčů kola. Myslím si, že tento web přináší, nejen informace o výsledcích, ale i rozhovory hráčů a sestavy kol nižších soutěží.
Děkujeme za rozhovor, chtěl by jste ještě něco dodat závěrem? Někomu poděkovat?
Chtěl bych poděkovat všem, co pro mě hlasovali.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.