MIlíkov žije fotbalem

0

Již 22. ročník fotbalového memoriálu Davida Novotného se konal na hřišti TJ Milíkov pod Kozubovou. Celkem sedm mužstev se utkalo o putovní pohár. 

 

Guláš v kotli, párky v udírně, pivo do kelímku, spousta diváků, sedm celků a hlavně výborná atmosféra provázela již tradiční akci, která se pořádá jako vzpomínka na místního mladého fotbalistu, který odešel předčasně ve věku 23 let po smrtelném pracovním úraze na kyslíkárně v Třineckých železárnách. To vše pod dohledem jeho tatínka.

Systém turnaje nabídl na dvou hřištích o rozměrech minikopané 21 duelů hraných na 2x12 minut. Bojovalo se o putovní pohár. Družstva hrála v pěti lidech v poli a brankářem s "hokejovým" střídáním. Premiérové vítězství v turnaji s hlavní cenou pivním "štěnětem" si vykopalo družstvo z Košařisk kapitána Martina Szmeka. "Říkal jsem paní starostce, ať letos nepočítá s výhrou svého týmu Sztefki," dodává s úsměvem kapitán vítězů, který každý rok vzpomíná na svého kamaráda, k jehož hrobu se šel i letos společně s tatínkem poklonit. Obhájce trofeje z místní části Sztefki se musel spokojit s druhým místem. "Pánové, musím před vámi všemi smeknout," ukončila na závěr první žena obce na úpatí Kozubové. Třetí místo pak vyválčilo družstvo s názvem Kulišáci, kteří zdolali čtvrtý Baníček až dodatečném penaltové rozstřelu.

Předseda pořádajícího klubu TJ Milíkov upřesňuje: "byl to letos již 22. ročník, ale dva nám nedovoli uspořádat COVID. S tím nápadem přišel Heňo Samiec a oddíl se té myšlenky chytil." Letošnímu ročníku přálo počasí a jak dodal předseda:"hlavně proběhl bez zranění."

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou