Kunratice před zraky vlastních skandujících fanoušků postoupily do přeboru!

0

V sobotu dopoledne se na hřišti v Kunraticích odehrál rozhodující odvetný zápas baráže o pražský přebor. Slovan Kunratice, druhý tým 1. A třídy, skupiny A, přivítal Sokol Královice, čtrnáctý tým pražského přeboru. Po těsné výhře 4:3 v prvním zápase si Kunratice upevnily své postavení a před 500 nadšenými diváky zvítězily 4:1, čímž si zajistily postup do přeboru. Královice budou v příští sezóně hrát 1. A třídu.

Zápas začal pod vedením rozhodčího Jůliuse Šaróky a už ve 3. minutě otevřel skóre Ondřej Kadla, když se po centru ze strany prosadil hlavou na zadní tyči. Tento rychlý gól domácí tým povzbudil a vytvořil úžasnou atmosféru mezi fanoušky.

Ve 22. minutě zvýšil na 2:0 Christ Nwogu, který po závaru v malém vápně byl důrazný a pravou nohou ze vzduchu skóroval. Tým Kunratic byl na koni, ale Královice odpověděly ve 24. minutě, kdy Michael Leibl po rychle rozehrané standardní situaci nádherně vystřelil z dálky a jeho střela zapadla pod břevno.

Druhý poločas začal dramaticky, když si ve 53. minutě dal vlastní gól Petr Malík, který se nešťastně snažil odkopnout centrovaný míč, ale balón skončil v síti. Tento moment ještě více upevnil vedení Kunratic na 3:1.

Poslední hřebík do rakve Královic zatloukl v 74. minutě Lukáš Dratva, který se prosadil po krásné křižné přihrávce od střídajícího Dominika Jíry. Konečné skóre 4:1 znamenalo jednoznačné vítězství a postup do pražského přeboru.

Po zápase byl trenér Kunratic Ondřej Hatina velmi spokojený: "K sobotnímu druhému odvetnému barážovému utkání jsme nastoupili v téže sestavě jako ve středu s tím, že budeme vycházet ze zajištěné obrany a uvidíme, s čím se bude chtít vytáhnout tým Královic. Dle očekávání bylo od první minuty vidět jejich rozestavění na tři obránce s cílem na nás co nejdříve udeřit. Což se jim v první minutě po zaváhání jednoho z našich stoperů málem podařilo. Naštěstí ke skóre nedošlo, a tak jsme hned protiútokem mohli skórovat my v podobě hlavičky Ondry Kadly, který otevřel skóre zápasu v náš prospěch a dostal nás do vedení 1:0."

Hatina dále chválil tým za výkon a kontrolu nad zápasem: "Netrvalo dlouho a náš tým Slovanu pod výbornou atmosférou díky všech diváků udeřil podruhé. Tím jsme samozřejmě věděli, že naše šance do vítězného utkání a zároveň dle výsledku z prvního barážového zápasu se vyvíjí pro nás radostněji než pro soupeře, a tak se hra dostala pod naši režii. Byli jsme rychlejší v dostupování, v nabídce na balon a samozřejmě v zakončení. Ještě na chvíli jsme zatrnuli, když soupeř náhodným gólem při použití silného větru loboval našeho brankáře, ale klid nám dodávala naše předváděná hra. Nakonec jsme ještě přidali dva góly a tím zápas skončil výhrou pro nás domácí SK Slovan Kunratice vítězně."

Kunratice se tak mohou těšit na příští sezónu v pražském přeboru, kde je čekají nové výzvy a soupeři. Trenér Hatina dodal: "Nyní bych chtěl poděkovat všem v celém týmu, ať realizačnímu týmu či hráčům, za neskutečně odevzdaný boj o přední příčky s koncem postupem do pražského přeboru, kde nás čeká nelehká práce."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou