FOTO: Dramatický boj o přebor se odehrál v Královicích kam přijely Kunratice

0

Ve středu 19. června 2024 se před zraky 360 diváků na hřišti Sokola Královice odehrála napínavá bitva o setrvání, respektive postup do pražského přeboru. Domácí tým Sokola Královic se utkal s odhodlaným soupeřem z 1. A třídy, Slovanem Kunratice, a zápas rozhodně nezklamal očekávání.

Zápas, který začal v 18:00 pod dohledem rozhodčího Michala Štěrby, přinesl napínavou podívanou plnou zvratů a dramatických momentů. Hned od úvodu bylo jasné, že oba týmy bojují o každý centimetr hřiště.

První skóre se měnilo ve 24. minutě, kdy Královice získaly výhodu penalty, kterou s jistotou proměnil Dominik Trnka. Radost domácích fanoušků však netrvala dlouho, protože ve 30. minutě vyrovnal za Kunratice Christ Nwogu. První poločas tak skončil remízou 1:1, což slibovalo vzrušující druhou půli.

Po přestávce se oba týmy vrátily na hřiště s obnoveným elánem. Ve 47. minutě opět zářil Christ Nwogu, když poslal Kunratice do vedení 2:1. Královice však nehodlaly dát svou kůži lacino. V 65. minutě vyrovnal Karel Kučera na 2:2, čímž opět rozjásal domácí publikum.

Kunratice se nenechaly vyvést z míry a už o dvě minuty později, v 67. minutě, poslal Lukáš Stýblo hosty opět do vedení. Zápas pokračoval v napjaté atmosféře, kdy se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu. V dramatickém závěru přidal v 91. minutě svůj druhý gól Lukáš Stýblo, čímž zvýšil na 4:2 pro Kunratice.

I přes dvougólový náskok hostů Královice nekapitulovaly. V 93. minutě Jiří Lády korigoval skóre na konečných 3:4, ale na vyrovnání už nezbýval čas.

Trenér Kunratic Ondřej Hatina po zápase řekl: "Ve středu jsme přijeli do Královic hrát barážové utkání o postup. Věděli jsme, že to pro nás bude velmi těžké utkání a také tomu začátek odpovídal, kdy se náš tým hledal a zvykal si na přeborové prostředí, i když týmu, který sídlí na spodních příčkách. Utkání bylo o gólech, o chybách a hře nahoru dolů. Pro nás bylo psychickou podporou obrácení skóre v náš prospěch, jen s trochou zklamání, že nás soupeř ihned potrestal a pořád se dotahoval. Poločas je za námi a nyní se musíme připravit na druhý, který nebude o nic lehčí. Jako nejlepšího hráče bych vyzdvihl Lukáše Stýbla, který proměnil dvě důležité branky."

Odveta se hraje v sobotu 22. června od 10:30 v Kunraticích a slibuje další dávku fotbalového napětí. Oba týmy budou mít jen krátký čas na odpočinek a přípravu, což přidává další vrstvu napětí k této dramatické baráži. Fanoušci se mohou těšit na další skvělý fotbalový zážitek.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou