Demi sport pohár SKFS ovládl Rapid Psáry

0

V pohárovém finále se utkaly dva kvalitní celky z vedoucích a postupových příček v tabulce, ale z odlišných soutěží. Oba týmy musely ujít kus cesty až do finále.

Ve středu se odehrál finálový pohárový zápas DEMI SPORT SKFS. Utkaly se v něm mužstva Rapid Psáry a Poříčany. Hrálo se na fotbalovém stadionu v Psárech, tudíž byl Rapid v menší výhodě domácího prostředí. Psáry hrající 1.A třídu pomýšlí na postup do krajského přeboru, v této soutěži se nacházejí na druhé postupové příčce do divize právě Poříčany, větším favoritem tedy byl celek z krajského přeboru.

 

Do finále musely mužstva ujít dlouhou cestu, první zápas se odehrál už v září a týmy sehrály včetně finále pět pohárových zápasů. Rapid dokázal přejít přes celky jako například Čechie Vykáň, Dobrovíz, Miřetice a dohromady nasázel soupeřům 27 branek. Ještě více branek uštědřily soupeřům Poříčany, kteří přešly přes Ostrou, Jinočany, Říčany, dohromady daly soupeřům 35 branek a z toho 23 branek daly jednomu týmu, potupnou porážku v pohárovém zápase obdržel ČLU Beroun s konečným výsledkem 23:1.

 

Začátek utkání nezastihl Poříčany příliš v dobré formě a už v 8. minutě po ztrátě míče v souboji obdržely branku, kterou dal Ihor Krasnyanyk. Na malém hřišti v Psárech rozhodovaly souboje, důraz a standardní situace. Ve všech těchto aspektech byl lepší domácí tým a využil domácího prostředí. Navíc se Rapid dokázal takticky dobře připravit, věděl že kvalitní tým Poříčan hrozí právě ze standardních situací, ze kterých dávají hodně branek. Jediná branka ale padla v prvním poločase a Psáry si odnesly do kabin těsný náskok.

 

Do druhého poločasu nastoupily Poříčany s tím, že zápas otočí, ale nepodařilo se jim najít recept. V 67. minutě navýšil vedení Rapidu svou druhou brankou v zápase Ihor Krasnyanyk a o devět minut později pečetil výhru Rapidu Libor Pouček¸ který odšpuntoval oslavy Rapidu Psáry.

 

Ohlasy po zápase:

 

Rapid Psáry

Danilo Antič – trenér

 

„Naši hráči splnili do puntíku taktické pokyny, bojovali jako lvy a dle mého názoru jsme zaslouženě vyhráli. Do utkání jsme vstoupili bez zbytečného respektu a myslím si, že jsme hostující tým zaskočili, jak rychlou brankou v 8. minutě, tak i bojovností, kvalitou a připraveností na finálový zápas. Jsem na své svěřence pyšný a mám velikou radost, z toho, že jsme vyválčili pohár pro celou psárskou obec, která se příkladně stará o místní fotbal. Fanoušci z řad především místní mládeže, dodali skvělou atmosféru a za to jim moc děkujeme“.

 

SK Poříčany

Miroslav Doležal – trenér

 

„Soupeř byl lepší, ostatní věci absolutně hodnotit nechci, protože mi to nepřísluší.

Uděláme s klukama maximum a připravíme se na další zápas a zabojujeme o body v mistrovském zápase“

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou