Raptors dnes u Italského jezera Garda čeká semifinále Fenix Trophy

0

Hráči Raptors ve středu zvládli utkání s posledními Bohnicemi, kdy o vítězství museli bojovat až do posledních minut.

Následně se přesunuli do Itálie, kde je již dnes čeká tým Enfield Town z anglické 6. ligy.

Podaří se jim postoupit do finále?

Prague Raptors Football Club se po vítězství 3-1 proti týmu Gilla FC z Finska před 2 týdny kvalifikovali již 3. rok v řadě do finále Fenix Trophy, které se koná tento víkend. Fenix Trophy je od BBC pojmenována jako „Liga mistrů pro neprofesionální týmy“, sdružující kluby z celé Evropy, které se každý rok utkají ve skupinové fázi od září do dubna, po které následuje finále v květnu daného roku.

Turnaj není jen o fotbale, ale take o setkání s lidmi z různých prostředí – hostitelský tým dokonce pro týmy platí a zajišťuje hotely a pozápasovou večeři. Za 3 roky od začátku turnaje jsme potkali spoustu úžasných lidí a podařilo se nám vycestovat do Říma, Valencie, Bukurešti a mnoha dalších míst, což je pro klub na naší úrovni úžasné.

Loni jsme hráli finále na světoznámém stadionu San Siro v Miláně, ve kterém jsme bohužel prohráli 3:0. Letošní rok strávíme finále u vody, na stadionu Centro Sportivo 'Tre Stelle u jezera Garda v Itálii.

Jsme jediným neanglickým týmem, který se kvalifikoval do semifinále a budeme čelit pravděpodobně nejtěžší výzvě, protože se utkáme s Enfield Town, který právě postoupil do divize National Conference South (anglická 6. divize). Minulý týden navštívilo jejich zápas rekordních 2250 lidí.

Po pátečním večerním zápase proti Enfieldu se utkáme buď s FC United of Manchester, se kterými jsme před 2 lety v Rimini prohráli 2:0 nebo s nováčkem turnaje Lewes FC, dalším týmem sedmé ligy z jižního pobřeží Anglie.

Letos se turnaje zúčastnilo 12 týmů z 9 zemí včetně Dánska, Francie, Norska, Polska a Rumunska. Turnaj se má v příští sezóně dále rozrůstat o další týmy z nových zemí, které se již přihlásily.

Jako jediní zástupci České republiky doufáme, že budeme i nadále ukazovat, co mohou zdejší neprofesionální týmy nabídnout. Nevadí nám, že nejsme vnímáni jako favorité a doufáme, že se nám pro soupeře podaří připravit pár překvapení.

Mnoho anglických hráčů, se kterými se setkáme, hrálo v profesionálních akademiích týmů z anglických lig, ale i my máme hráče, kteří hráli v profesionálních akademiích - Andrea Rizzi (Inter Milán, IT), Michael Houdek (Sheffield United, EN), Andres Cabranes (Sporting Gijon, ES) a Max Scherer (1.FC Nürnberg, DE), takže máme také co nabídnout. V 1. A třídě a Fenix Trophy jsme neporaženi od prohry s Aritmou v září, což byl zápas, ve kterém proti nám hrál Houdek, který je nyní našim hráčem, takže jdeme do hry připraveni.

Bývalý útočník Charltonu a Ghany Kim Grant je naším hlavním trenérem a bude tlačit kluky, aby šli ještě o krok dále, protože v předchozích 2 sezónách prohráli v obou finále.

Doufáme, že v létě 2025 dokážeme v Praze zorganizovat úplně první ženskou verzi Fenix Trophy v rámci víkendového turnaje, což by bylo dalším milníkem tohoto úžasného projektu.

Ať už budou výsledky v Itálii jakékoliv, nemůžeme se dočkat, až si užijeme čas s fotbalovými fanoušky z celé Evropy v rámci víkendu plného akcí, kde se opět setkáme se starými přáteli a také najdeme nové!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou