FOTO: Debut v nejvyšší lize

0

Radim Šudák, toto jméno zní nejen mládežnickými kategoriemi Baníku, ale také mezi fanoušky. Tento velmi talentovaný záložník si odbyl premiéru v banikovském dresu 24.2, v zápase proti pražské Bohemce. Byť sice nastoupil v závěru jen na čtyři minuty, tak i přes tak malý čas na hřišti o sobě dal vědět a výrazně oživil pravou stranu Baníku. Během zimní přípravy dokonce odcestoval s týmem na soustředění do Turecka v Beleku, kde také nastoupil do přípravných zápasů. Redakce ho pro vás vyzpovídala a vy si můžete přečíst, co sám Radim prozradil.

Už v přípravě jste se připravoval s A týmem, jaká to pro vás byla změna?

Tak největší změna byla asi po fyzické stránce, všechno je tady rychlejší a silovější.

V přípravě jste udělal velký dojem na trenéra Hapala, byl jste se svými výkony spokojen?

Upřímně jsem právě nebyl moc spokojený s výkony, vim, ze dokážu hrát lépe, ale na druhou stranu měl jsem tam i dobré věci

Jaké to pro vás celkově bylo, být v Turecku s týmem na soustředění?

Byl to skvělý pocit, zázemí jsme měli fakt výborné, měli jsme tam i poměrně dost volného času, takže jsem měl prostor se více seznamovat s klukama.

Váš debut v nejvyšší lize, jak to pro vás zní a jaké jste měl z toho pocity?

Tak nastoupit v lize byl jeden z mých snů, takže jsem rad, že se mi ho podařilo splnit. Zní to samozřejmě skvěle, že jsem nastoupil v lize, ale teď musím makat ještě více, abych přidával další starty. Ze začátku jsem tomu nemohl ani uvěřit, ze se to fakt stalo. Asi po dvou dnech jsem to až vstřebal.

Co pro vás celkově znamená Baník Ostrava?

Banik je jeden z největších klubů v ČR. Jsem hrdý,že můžu oblékat právě tenhle dres.

Jaké to bylo nastoupit před fanoušky Baníku doma?

Neuvěřitelné… Baník má nejlepší fanoušky v lize a co dokážou vytvořit za atmosféru, je něco neuvěřitelného. Vždy, když jsem chodil na Baník, tak jsem přemýšlel jaký to musí být pocit, když vás fanoušci takhle povzbuzují a teď už vím, že je to skvělý pocit.

Jaký tým kromě Baníku máte rád či ho sledujete?

Už od mala fandím Borussii Dortmund.

Máte nějaký idol?

Marco Reus

Kam by jste se někdy rád dostal mimo Baník Ostrava?

Chtěl bych se dostat někam do zahraničí. Nejvíce asi Německo nebo Anglie.

 

 

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou