Horní Bříza může přijít o několik důležitých hráčů! Do léta to musíme nějak zvládnout, říká trenér

0

Představovali si jistě lepší nástup do soutěže a ambice neskrývali na první trojku. Zatím se tyto plány ale bortí, v útoku chyběla mnohdy přesnost, klid v zakončení, možná i střelec Šmíd, který v létě odešel do Holýšova. Smolná koncovka nakonec přinesla "pouhých" 23 bodů a některé ztracené zápasy ještě teď zelenobílé fotbalisty trápí.

Jak je to se zimní přípravou, na to nám odpovídal trenér Michal Kubice... "Zimní příprava nám začíná v úterý 16. ledna prvním společným tréninkem, po takřka devíti týdenní pauze od posledního mistrovského utkání," upřesnil dlouhou pauzu, kterou hráči měli. O to bude příprava náročnější: "Prvních pět týdnů jsou tréninky z určitých důvodů naplánovány tří fázově a zbytek přípravy až do prvního mistrovského utkání klasicky 2 tréninky v týdnu." 

 

Co se týká soustředění, tak to hráče v domácím prostředí. "Bude takové symbolické, leč hodně náročné a to v domácím prostředí v Bříze, hned začátkem února," přiblížil někdejší český reprezentant v plážovém fotbale Kubice. 

 

Pohyb v kádru se jeho týmu nevyhnul, ne však v pozitivním slova smyslu... "Změn v kádru máme hned několik, ale nerad bych je vypouštěl do světa ještě před zahájením přípravy a ujištěním se, že tyto změny opravdu proběhnou," konstatoval smutněji. "Mohu snad jen říci, že dva naši velice dúležití hráči se zapojili do zimní přípravy s divizním Sencem," prozradil trenér Horní Břízy s faktem, že jedno jméno - Tadeáš Koudele, se v médiích již objevilo. "O případných dalších odchodech či příchodech se budu muset ujistit až v nadcházejícim týdnu. Na pozicích v realizačním týmu by mělo zůstat vše při starém."

 

Přátelských zápasů má Horní Bříza v plánu hned pět:

27. ledna  |  SK Senco Doubravka (divize A)

10. února  |  FC Křimice (1.A třída)

17. února  |  SSC Bolevec (1.A třída)

24. února  |  SpVgg Vohenstrauß (Bezirksliga, Německo)

2. března  |  FC Rokycany (divize A)

 

Jak reagoval Kubice na náš dotaz k přání do jarní části? "Těch je hned několik. Určitě bychom chtěli předvádět i nadále líbivý ofenzivní fotbal, dál bych si přál o mnoho více fanoušků na domácí utkání, ale mezi mé největší přání patří je to, abychom začali konečně ze všech možných brankových šancí, které si vytvoříme, dávat góly," neskrýval největší bolest Horní Břízy v letošní sezóně. "Tohle vše se však bude odvíjet od toho, jak nám sedne celá příprava. Jak kvalitně ji budou všichni hráči absolvovat, jak se nám budou či nebudou vyhýbat zranění, atd...," zakončil představu o kvalitním průběhu přípravy a vizi v lepší jaro Michal Kubice.

 

Horní Bříza po návratu z divizní soutěže byla jedním z favoritů na první trojku, zejména díky zkušenostem z vyšší soutěže a hráčům, kteří v podstatě v týmu zůstali. Jenže, jak zmínil Kubice, mnoho bodů ztratil tým ze severu Plzeňska hlaně díky nepřesné koncovce. Výčtem se může jednat například o zápasy s Černicemi, Radnicemi, Stříbrem a Chotíkovem. Naopak jako jediní dokázali porazit vedoucí mužstvo z Petřína na jejich umělce. Zlepší se produktivita v Horní Bříze, nebo to letos prostě nesedne..?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou