Nepomuk hlásí zahraniční posilu i návrat hráče po zranění

0

Asistent trenéra Viktory, Jiří Slach, byl zpovídán o přípravě hráčů FK Nepomuk na jarní část sezóny. Kromě přípravných zápasů představil i nové posily do týmu, k nimž přidal i přání, aby se v Nepomuku hrál krajský přebor ještě další dlouhá léta.

"První trénink proběhl v sobotu 6. ledna a dokud nebudou přátelké zápasy, tak se budeme scházet třikrát do týdne," jal se úvodního slova Slach. Následně přešel na výčet přátelských zápasů, kterých bude mít Nepomuk hned pět a v podstatě pro Nepomuk dalším přátelákem, bude pohárový zápas.

 

27. ledna  |  SK Rapid Plzeň (krajský přebor)

3. února  |  FK Žákava  (1.A třída)

10. února  |  TJ Blatná (1.A třída Jihočeského kraje)

17. února  |  FK Junior Strakonice (krajský přebor Jihočeského kraje)

24. února  |  TJ Sušice (1.A třída)

3. března  |  TJ Sokol Postřekov (2. kolo Pohár PKFS - 1.B třída)

 

"Na pohár pojedou hráči, kteří vyhráli v prvním kole v Žákavé," nastínil Slach, že sestava na tento zápas bude tedy opět kombinovaná sestava. "Jinak na žádné soustředění letos nejedeme," konstatoval Slach. 

 

A jaké jsou změny v kádru? Nepomuk může oznámit, že o nikoho nepřišel. "Naopak se k nám už na podzimní tréninky přidal jeden mladík z Ukrajiny, který pracuje v jedné firmě v Nepomuku. Měl prý hrát na Ukrajině nějakou vyšší soutěž ve futsalu a na tréninku se na podzim jevil hodně zajímavě," přikyvoval trenér Nepomuku. "Jmenuje se Anton Salabaj a ještě se tedy vyřizuje jeho přihlášení do FAČRu, jelikož v Česku ještě nikde v klubu nebyl," přiblížil podrobnosti jeho registrace. Věří, že bude platným členem v týmu, pokud se mu u nich bude líbit.

 

Dalším, kdo posílí nepomucký celek je dvaatřicetiletý Jan Brož. "Honza je zkušený hráč, který má za v registračce týmy jako Viktoria Plzeň, Senco Doubravka nebo Rokycany. Je to náš odchovanec, zmizel ale na dlouho za hranice a když se vrátil, nechtěl hrát na vyšší úrovni, takže hrál okres ve vedleším Klášteře," konstatoval Slach. "Jsem rád, že se nám povedlo jej přemluvit na jaro a uvidíme, zda to bude na delší dobu."

 

Po delším zranění se pak vrací Jakub Chalupný a do béčka pak má přijít mladík Šindelář, "ale možná s jeho kvalitami doplní tým áčka, ale nebudeme předjímat," usmívá se Slach.

 

A jaké mají v Nepomuku cíle? "Naším cílem je se vždycky udržet," konstatuje jednoznačně trenér. "Ať je to jak chce, hrát krajský přebor je drobet rozdíl, než hrát 1.A třídu a pro Nepomuk jako takový, pro lidi a okolí, by to mělo být čest, že se ten krajský přebor tady hraje a že na něj lidi mohou chodit. Jinak samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom byli v horní polovině tabulky a kdyby se nám povedl začátek, jako na podzim, tak by to vůbec nevadilo," usmívá se a připomíná čtyřzápasovou šňůru výher, díky které nahrál Nepomuk polovinu ze svých 24 bodů.

 

Přiznává, že po podzimu jsou v týmu spokojení. Zejména z toho, že z venku přivezli více bodů než normálně a nahráno mají také dost bodů. Závěrem sdělil, jaký slib plní hráčům: "Díky tomu, že jsme vyhráli ve Stříbře poslední podzimní zápas, tak jsme klukům slíbili, že sice bude tvrdá zimní příprava, ale ve veseljším rytmu," usmívá se dřívější hráč například divizních Klatov. Jedním dechem dodává, že běhat se může po chodníku, ale běhat se může i na hřišti, což je zásadní rozdíl.

 

ZAHRANIČNÍ POSILA

Jelikož nás zaujala nová posila, devětadvacetiletý Anton Salabaj, vyzpovídali jsme ho, abychom se o něm dozvěděli více. "Fotbal jsem od dětství hrával na Ukrajině a od 14 do 17 let jsem byl v akademii FC Dnipro," představil se na úvod se svými fotbalovými začátky Anton. V dospělých kategoriích se ale na nejvyšší úrovni neprosadil. "Hrál jsem pak pouze městské a meziměstské soutěže, a to na různých postech, ale především jsem hrál defenzivního záložníka." 

 

A jak to bylo s fotbalem po příchodu do České republiky? "Od roku 2019 jsem na fotbalovém tréninku nebyl, až tady v Nepomuku na podzim. Jinak jsem před půl rokem začal hrát malou kopanou v Plzni," sdělil k jeho fotbalovému vytížení v Česku.

 

Nicméně na Ukrajině hrál na vysoké úrovni futsal: "Byl jsem ve výběrovém týmu trenéra Oleksandra Petrovyche Kosenka, trenéra ukrajinské fotbalové reprezentace." 

 

A co říká na kolektiv v Nepomuku? "Je mladý, všichni jsou přátelští, nemám problémy s komunikací," nastínil, že si vybral zřejmě dobrou fotbalovou lokalitu. "Na tréninku se cítím dobře, ale zatím je to těžké, protože jsem mnoho let netrénoval. Dlouho po příjezdu do Česka jsem nemohl najít tým, kde bych mohl hrát."

 

Jak veliká posila to pro Nepomuk do jara, případně do dalších sezón, bude, se ještě uvidí. Každopádně pod taktovkou trenérského dua Viktora - Slach se jistě brzy dostane do požadované kondice a "provozní teploty", aby z něj na hřišti vyždímali vše.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou