Změny na lavičkách Stříbra a Mýta! Bývalý profík odvolán, Nykles je znovu ve hře

0

Stříbro dlouho na podzim čekalo na výhru. Nakonec se dočkalo dvou, k tomu přidalo tři remízy a s devíti body přezimuje na předposledním místě. Nelichotivou situaci se tak vedení Baníku rozhodlo řešit ještě před začátkem zimní přípravy.

Pleško se Zaoralem už v Baníku trénink nepovedou

Z trenérské lavice byli odvoláni exligový obránce Lukáš Pleško, se svým asistentem Lubomírem Zaoralem. Ten skončil i u dorostenecké kategorie, kde dělal hlavního kouče. "Je to pro nás zvláštní konec, který nás hodně mrzí," vyjádřil se Zaoral shodně jak pro lokální Deník.cz, tak pro náš web. "Vedení s námi nemělo dostatek trpělivosti, věřím, že bychom krajský přebor ve Stříbře zachránili," dodal následně. 

 

Konstatoval roněž, že se v názorech a představách v mnoha ohledech s vedením klubu rozcházeli. Herně to dle vedení zřejmě nebylo ono a bodový zisk pak byl jen voda na mlýn. Přesto po většinu podzimních zápasů nehrálo mladé mužstvo ze Stříbra druhé housle. Remizovalo s Nýrskem, Radnicemi a exdivizní Horní Břízou, jenže dvě výhry nad Zručí a Kaznějovem byly málo a zejména porážka s Košutkou a Černicemi byly možná tím, co obou trenérům podlomilo nohy.

 

"Srážely nás individuální chyby, nezkušenosti. Když si vzpomenu na podzimní góly, které jsme dostali, tak byly právě po chybách jednotlivců. Mraky branek jsme soupeřům darovali úplně sami," ví Zaoral, co vězí za neúspěchem. Nejvíce ho mrzí, že po odchodech zkušených hráčů se vydali s týmem na koncepční cestu se zapojením mladých hráčů z dorostu, kteří s A-týmem pravidelně trénovali, která teď může podle Zaorala ztratit smysl. 

 

A jméno jejich náhradníka? Nějaká už možná visí ve vzduchu, ale ještě nic potvrzeno pro veřejnost není, takže se ještě musíme nechat překvapit.

 

Mýto posiluje na trenérské lavici

Kde je ale o novém trenérovi jasno, je ve Slavoji Mýto. Celek, který po trenérských rošádách v průběhu podzimu ustálil jak trenérsky, tak výsledkově, Pavel Kůrka, doplnil na trenérskou lavici Petra Nyklese! Trenéra, kterému právě Mýto zlomilo v působění ve Lhotě vaz - právě po tomto vzájemném zápase byl v Sokolu odvolán.

 

Jasným cílem Mýta je záchrana v soutěži, jenže závěr podzimu se nepovedl dle představ a týmy ze spodku tabulky se na celek z Rokycanska dotáhly. K tomu má pomoci právě trenér z mnohaletými zkušenostmi, kdy vedl v krajském přeboru nejen Lhotu, ale také Chotíkov.

 

Petr Nykles po svém odvolání ve Lhotě předpovídal odpočinek do zimy, ale k tomu se nakonec neuchýlil. Na žádost o pomoc v posledních třech kolech vyslyšel volání z "jeho" Bolevce. Zde zaznamenal ve třech zápasech výhru nad znáým Tlumačovem, který spadl právě z krajského přeboru a věděl, jak se na celek z Domažlicka připravit. Následovaly vyrovnané zápasy s Malesicemi a Dobřany, ale oba nakonec Bolevec prohrál o jednu branku.

 

A jak se zrodilo působení Nyklese právě v Mýtě? "Oslovil mě prezident Koula hned, jak vyšlo moje ukončení ve Lhotě. Dal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou," konstatoval nový trenér Slavoje s tím, že na stole byly ještě jiné nabídky, ale rozhodl se právě pro Mýto. A přijde nějaké rozšíření kádru? "Nějaké rozšíření kádru určitě přijde, aby vznikla větší konkurence. Pokud vím, odejít by neměl nikdo," konstatoval Nykles. Cílem do jara je jednoznačně stabilizace kádru a udržení soutěže.

 

V Mýtě působil druhou polovinu podzimu Pavel Kůrka, je to pro něj konec? "Určitě není, zůstává v týmu a spolu s panem Honzíkem mi budou pomáhat zejména teď v zimní přípravě," dodává s tím, že do zimní přípravy se zapojí obě mýtská mužstva, aby se se všemi seznámil. Ale na konci února by chtěl mít trenér jasno: "Bude vytvořený tým pro Áčko a k ruce bude jeden asistent. Zatím budu vše nové poznávat, takže všichni hráči mají šanci se do Áčka dostat, záleží jen na nich, jak šanci využijí."

 

V Mýtě už je to od začátku letní přípravy před sezónou čtvrté jméno hlavního trenéra. Po Zdeňku Vítovi, který skončil ještě před prvním zápasem a náhradou z řad mýtských opor - Petrem Bejčkem, než byl nalezen a naverbován Pavel Kůrka, se tak dostává na "horkou" lavičku i Petr Nykles a za redakci jen můžeme jak jemu, tak vedení Stříbra při výběru nového trenéra popřat, aby se dařilo.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou