KP Vysočiny: Rozhovor s hráčem 21. kola Petrem Sodomkou

0

Za třetího jarního vítěze kola zvolili fanoušci Petra Sodomku, který z Vrchoviny hostuje v Přibyslavi. Petr sehrál velmi povedený zápas, který okořenil druhým gólem v zápase svého týmu s Velkou Bíteší. Gól zlomil už v páté minutě Velké Bíteši vaz a Přibyslav tak v utkání nepřipustila žádné komplikace.

Petře popište nám svoji kariéru, představte se nám.

K fotbalu mě přivedli moji rodiče asi v šesti letech. Začínal jsem v Baníku Dolní Rožínka. V mladších žácích si mě a mé dva bratry vyhlédl pan František Laštovička a přestoupili jsme všichni tři do Vrchoviny. Zde jsem prošel všemi věkovými kategoriemi. Až letos v zimní přestávce jsem odešel na hostování do Přibyslavi.

Přibližte nám situaci, při které jste dal gól.

Spoluhráč kopl do vápna rohový kop, který ve vápně někdo z hráčů přizvedl a míč propadl až ke mně. Zůstal jsem nebráněný a už jsem neměl problém z velké blízkosti usměrnit míč do soupeřovy sítě.

Jaké máte s Přibyslaví cíle? Záchrana a co další sezona?

V tuto chvíli je prvořadým cílem jednoznačně záchrana soutěže. Poslední tři utkání za sebou jsme bodovali, takže pokud budeme podávat takové výkony i nadále, tak by podle mě záchrana neměla být problém.

Proč jste vůbec kývl na nabídku Přibyslavi? Není to zrovna z Nového Města blízko, navíc tam jste se mohl poprat o základní sestavu v divizi, alternovat v B-týmu v I.A třídě.

V zimě mi zavolal trenér pan Radek Havlíček a oslovil mě, jestli bych to v Přibyslavi nechtěl zkusit. Vzdálenost není zase takový problém, protože většinu času pobývám ve Žďáře nad Sázavou, kde mám přítelkyni a také práci. Navíc ze Žďáru jezdí na tréninky ještě spoluhráči Zdeněk Josífek a Tomáš Jelínek, takže jezdíme spolu. Ze strany Přibyslavi jsem cítil, že o mě opravdu stojí a jsem velice rád, že jsem na nabídku kývnul a mohu zde hrát. V kabině je perfektní parta kluků, se kterými jsme si sedli. Jsem zde opravdu spokojený.

Čeho si ve své fotbalové kariéře nejvíce ceníte? Určitě jste v mládežnických kategoriích zažil spoustu zajímavých událostí.

Zajímavých určitě, ale nejvíce si cením až ne tak dávných údálostí. Když jsem byl ještě v dorosteneckém věku, tak jsem začal nastupovat za B-tým Vrchoviny a s tím jsme vybojovali v sezoně 2011/2012 postup do I. A třídy, která se tam nyní hraje.

Řekněte nám nějakou veselou historku z Vaší fotbalové kariéry?

Je těžké vybrat jednu, protože jsem ve Vrchovině zažil spoustu neuvěřitelných zážitků a na jednu konkrétní si zrovna  nevzpomenu.

Máte nějaký fotbalový vzor?

Mám. Jednoznačně je to pro mě rychlonohý štírek Honza Kolařík z SFK Vrchoviny, kterého bych tímto chtěl pozdravit.  :D :D

Sledujete web fotbalunas.cz?

Ano, web samozřejmě sleduji. Myslím, že je to vynikající nápad, jak zviditelnit amatérské soutěže.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou