Klouda by chtěl letos s Vískou postoupit

0

Roman Klouda dojíždí dvacet kilometrů do Vísky, kde kope čtvrtou třídu. Loni se dokonce stal střelcem soutěže s 21 zásahy. Letos má na svém kontě dvě branky, ale jen proto, že téměř celý podzim promarodil.

Vy jste útočník, ale na svém kontě máte zatím jen dvě branky, jakto?

Byl jsem zraněný. Hned asi ve druhém kole do mě protihráč zajel a měl jsem vazy v koleně v čoudu. A teď jsem na jaře odehrál zatím jen dva zápasy. Naskočil jsem proti Keřkovu poprvé. A teď ve Šmolovech jsem začínal na pozici obránce.

 

Bylo to hodně těžké se přeorientovat na obránce?

Já pocházím z Pardubického kraje, tam jsem hrával spíše v záloze nebo v útoku, ale někdy i v obraně. Jsem takový univerzál. Ale vzadu jsem nehrál dlouho, tak to nebylo jednoduchý. Ale pomohli mi spoluhráči, dirigovali mě a radili mi.

 

Takže vám sedí spíše útok?

Určitě. Já jsem minulou sezonu nastřílel 21 gólů, byl jsem nejlepší střelec.

 

Nebojíte se, že by vás trenéři mohli postavit natrvalo do obrany?

Nemůžu to ještě potvrdit, ale asi spíš do útoku. Dozadu bych šel, jen když budou kluci chybět. Ve Šmolovech mě trenér v průběhu druhé půle poslal dopředu, abych dal gól. A povedlo se.

 

Myslíte, že to budete mít drahý?

Určitě budu muset dovézt flašku rumu. Minimálně litrovku a pořádně to oslavíme.

 

Kde jste začínal s fotbalem?

Začínal jsem v Prachovicích, pak v Míčově, kde jsem v 17 letech poprvé hrál za chlapy. Vykopali jsme tam třetí třídu. Pak jsme se vrátil zase do Prachovic, kde bydlím a na chvilku jsem si dokonce zahrál i I.A třídu.

 

A jak jste se ocitl ve Vísce?

Myli jsme s bratránkem sen (Daniel Čermák, spoluhráč z Vísky), že bychom si chtěli spolu zahrát. Původně jsme měli jít do Nové Vsi, ale tam fotbal skončil a tak strejda nám to vyřídil ve Vísce. Vyzkoušeli si nás a byli spokojení a jsem tady už druhou sezonu.

 

Takže dojíždíte na tréninky i na zápasy? Máte to daleko?

Je to něco kolem dvaceti kilometrů. Nestíhám někdy páteční tréninky, protože v práci dělám krátký, dlouhý týden. Takže když mám víkend, tak jedu jen na zápas. Ale v práci mi naštěstí zatím vycházejí vstříc.

 

Vy už jste jednou postup zažil. Chtěl byste i s Vískou postoupit do třetí třídy?

Chtěly bychom postoupit, už jen kvůli trenérům. Ti se nám věnují naplno a jsou skvělí. Doufejme, že se nám to třeba povede už letos. Je pravda, že máme mladý tým, hrajeme spolu chviličku, ale snad se nám to povede.

 

Potěšilo vás, že jste se stal hráčem kola?

Určitě a děkuji všem, kdo pro mě hlasovali. Dík patří celému týmu. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou