Rozhovor s útočníkem Traplic Tomášem Kolínským

0

V Dnešním rozhovoru se podíváme na bliřší informace o týmu TJ Traplice. Od nové sezony se spojily s celkem Jankovic. Na pár otázek nám odpověděl místní odchovanec Tomáš Kolínský.

V dnešním rozhovoru se podíváme na útočníka týmu Traplice/Jankovice – Tomáše Kolínského. Tomáš je odchovancem Traplic a i přesto, že strávil své začátky v mládežnických kategoriích Slovácka, vrátil se do Traplic zpátky a zde si kroutí již svou 18. sezonu. Patří tak již ke zkušeným hráčům.

REP: Zdravím tě. Na úvod bych se tě chtěl zeptat, jak hodnotíš dosavadní průběh sezony. Nějaké klady či negativa co by si mohl „vypíchnout“?

 

TK: Čau. Tak dosavadní průběh hodnotím určitě pozitivně. Jak už tak nějak bývá zvykem, nějaké body jsme poztráceli, nějaké jsme naopak získali i když jsme nepodali ten nejlepší výkon. Převládá sice ta první varianta, ale 2. místo je zatím i tak super.

 

REP: Jaké cíle měly Traplice před začátkem sezony a případně jestli jste naplnili očekávání?

 

TK: No, jak se to vezme. Cíle jsme vesměs neměli žádné. Jsme defacto nováček soutěže, takže jsme vůbec nevěděli, co od toho vlastně můžeme očekávat. Hodně se nám navíc obměnil kádr. Měli jsme celkem dobrý pocit z přípravy, a tak jsme do soutěže taky vstoupili. Šli jsme pak postupně jak se mezi fotbalisty říká: „zápas od zápasu“.

 

REP: Když se tě zeptám na posily. Přišly nějaké nové akvizice nebo naopak tým někdo opustil?

 

TK: O žádných odchodech nic nevím. Pro nás je nejdůležitější a velká priorita, že se nám vrátil Michal Urbanovský, který pokud to říkám správně, nastoupil myslím jen do posledních dvou zápasů podzimu. O ničem sice nevím, ale „přestupák“ ještě neskončil, takže se může stát cokoliv.

 

REP: Momentálně se nacházíme v tzv. okurkové sezoně. Probíhají aspoň nějaké tréninky či soustředění?

 

TK: Většinou chodíme v pátek na fotbálek, aspoň v rámci udržení si nějaké kondice. Někteří kluci si aspoň individuálně chodí zaběhat. Ale co si budeme povídat, už by to chtělo začít nějak organizovaně ať to má ten pravý řád. Co se týká přáteláků, tak ty máme naplánované asi za dva týdny. Proslýchá se, že by se mohlo jedna o týmy z vyšších tříd. Ořechov, Zlechov, Polešovice.

 

REP: Slyšel jsem, že jste měli s týmem soustředění. Jak probíhalo a jak by si ho zhodnotil?

 

TK: Ano máš pravdu. Soustředění bylo hodně náročné, a to po všech směrech (směje se). Ale samozřejmě bych ho hodnotil kladně. Jakákoliv fyzická aktivita je určitě přínosem.

 

REP: Rozumím. Traplice jsou na 2. místě tabulky. Máte s kluky ambice postoupit do vyšší soutěže? Pokud by na to došlo, byly by Traplice schopné hrát nějakou důstojnou roli v soutěži?

TK: Tak když se podívám zpětně, hráli jsme už se všemi týmy v soutěži a bylo by alibistické tvrdit, že se nechceme o postup pokusit. Notabene když jsme spousty týmů i přehrávali. Ale nerad bych něco předbíhal. Takové myšlenky má určitě spousta týmů a před námi je ještě spousta zápasů, ve kterých se může cokoliv změnit. Navíc tabulka je hodně vyrovnaná. Hodně nám napoví už první kola jarní části. Když se zamyslím nad druhou částí otázky tak nevím, co na to říct. Snad jen to, že už přáteláky samotné by mohly napovědět.

 

REP: Před sezonou jste se spojili s kluky z Jankovic. K tomu kroku už to nějaký čas směřovalo. Myslíš si, že to postupně čeká další týmy v okrese? Co s odstupem času na tu změnu říkáš?

 

TK: Ano. Jelikož hráčů celkově ubývá tak myslím, že nás postupně budou následovat další týmy. Já sám se na tu změnu dívám určitě pozitivně.  I když k nám moc kluků z Jankovic nepřišlo, tak dotyční, co přišli, zapadli do kolektivu výborně. Ať už na hřišti či mimo něj. Navíc jsme jako bonus pár domácích zápasů odehráli na hřišti Jankovic, kde je menší hřiště a super areál, takže taky příjemná změna.

 

REP: Na hřišti si vystřídal spousty postů. Na jaké pozici se ty cítíš nejlépe?

 

TK: Většina hráčů to má tak, že se s přibývajícím věkem stahuje spíše do obrany. Já to mám naopak (směje se). Mně osobně pozice v útoku určitě vyhovuje nejvíce.

 

REP: Zeptal bych se tě na věc, kterou můžeme spíše vidět na prvoligových trávnících. Máš ty sám nějaký rituál, se kterým nastupuješ do zápasu?

 

TK: Zklamu tě, žádný zvláštní rituál nemám. Někteří kluci možná jo, ale já se na nic speciálně nezaměřuji.

 

REP: V pořádku. Na závěr bych se tě zeptal, co by sis ty sám přál pro klub?

 

TK: Tak když už jsme to jednou vzpomenuli, určitě ten postup do vyšší soutěže.  Zejména my, co jsme už služebně starší, bychom si rádi ještě kopli tu 1. B třídu. Určitě by si to zasloužili i fanoušci.

 

REP: Já ti děkuji za příjemný rozhovor a přeji ti a klukům ať se vám daří v dalších kolech a hlavně ať se vyhýbají zranění.

 

TK: Já ti taky děkuju a měj se 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou