Pojďme si představit Tj Sokol Všejany.

0

Jan Truksa, trenér mužstva A týmu, odchovanec klubu Všejan, ve kterém působí více jak čtyřicet let, dojemně sepsal co všechno se děje v týmu. Co se událo v zimní přípravě? Jaké mají obavy? A mnoho dalších informací se dočtete níže!

Sokol Všejany je klub na pomezí Boleslavského a Nymburského okresu hrající Postřižinský přebor mužů Nymburk. Po polovině soutěže se nacházíme uprostřed tabulky na osmém místě s dvanáctibodovým mankem na čelo a s tím samým náskokem na poslední příčku.

 

Primárním cílem je co nejdříve posbírat body potřebné k záchranně. Jsem přesvědčen, že stávající kádr na to svou kvalitou má. Na podzim jsme se potýkali s řadou absencí ať už vinou zranění či pracovními povinností hráčů a často jsme sestavu skládali na poslední chvíli.

 

Jsem si vědom, že s tím se potýkají i týmy okolo nás. Tým máme postarší, tedy zkušený a většina hráčů prošla vyššími soutěžemi. Omladit ho je naším cílem už několik sezón, občas se to povede ale na rovinu, tréninkovou a zápasovou odpovědností nesahají těm starším ani po kotníky.

 

Často nás tak přepadá obava o budoucnost Všejanského fotbalu. Po každé sezoně uprosíme tedy ty starší ať si tu kariéru ještě prodlouží. Teď se trošku upínáme k tomu, že už nám pár starších žáků odchází do dorostu, jsou to místní odchovanci, tak doufáme že budou mít fotbal natolik rádi, že ho nenechají v budoucnu ve Všejanech padnout.

 

Přes zimu jsme přivedli druhého brankáře, vrátili se nám kluci po zranění a pokud dokážeme navrátit k fotbalu jednoho, dva kluky kteří v minulosti hráli, budeme dostatečně posíleni.

 

Samozřejmě, že můžou přijít zranění, ale to ukážou až mistrovské zápasy.  Přípravu jsme zahájili v lednu tréninky  dvakrát týdně, týden před startem jarní části jsme odjeli na několikadenní soustředění   do Rumburku kam tradičně jezdíme už 13tým rokem kde máme k dispozici vše co potřebujeme, odkryté haly až po saunu a vířivku.

 

První zápas naznačí jak důkladně jsme připraveni, to nás prověří derby s Loučení na jejich trávníku. Máme ve svém středu výborné fotbalisty ale vyzdvihovat nikoho nebudu, bylo by to nefér vůči ostatním. Jejich fotbalovou minulost si může "rozkliknout" každý kdo o to má zájem.

 

Spolu vítězíme...spolu prohráváme.

 

Koho bych naopak chtěl jmenovat a vyzdvihnout tak Tomáš Šáfr. Na hřišti neúprosný a neúnavný bojovník, kapitán, předseda klubu, člověk stojící za všemi příchody hráčů, za dotacemi, skvělý organizátor, jak práce tak zábavy. Bez něj by klub nebyl zdaleka tam kde se nachází. Jsem si jist že tohle by podepsali všichni hráči a nejen oni.

 

V poslední době se nám za přispění obce (za což platí  velký dík starostovy a zastupitelstvu) podařilo vybudovat umělé automatické zavlažovaní a zrekonstruovat kabiny a celkově areál posouváme stále dopředu a teď se vrátím ke slovům z před pár řádky......musíme doufat že bude pro koho.

 

V letošním roce slaví klub 90ti leté výročí založení a koncem června proběhnou fotbalové oslavy při kterém se odehraje zápas mezi Všejany a Sigi týmem.

 

Přeji všem týmům v soutěži ať se jim daří jak na hřišti, tak v zázemí ať všichni pomohou vychovat co nejvíce hráčů a udržet tak fotbal, převážně na vesnicích které mají daleko menší základnu a tím pádem větší existenční starosti než týmy z měst. 

 

Autor: Jan Truksa

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou