Fotbalové jaro je tu!

0

Už jen necelý týden nám zbývá do začátku jarní části 1.A třídy sk. B Jihomoravského kraje, pojďme společně nahlédnout do příprav jednotlivých týmů. Jaká jsou očekávání a cíle? Změnily se výrazně soupisky? Máme se na co těšit. Vždyť hned v úvodu nás čeká šlágr kola..

 

V drtivé většině týmů začala zimní příprava už v lednu, nejčastěji v druhém týdnu. Průměrně si trenéři naplánovali 3-5 tréninkových jednotek týdně, počet přátelských utkání byl okolo 3-7 utkání. Trenéři si až na pár výjimek pochvalovali tréninkovou účast.

 

Boj o první místo slibuje velké drama. V Pohořelicích by rádi navázali na povedený podzim. Cílem je samozřejmě vyhrávat a udržet se na předních pozicích. Pomoci k tomu mají i posily Matěj Marek, Ronaldo Manuel nebo třeba Pavel Sedláček. Navzdory svému umístění nechtějí prozatím mluvit o postupu.

 

Hroznová Lhota – stabilní, silné mužstvo. S nejlepším střelcem soutěže O. Březinou budou chtít jistě bojovat o prvenství v soutěži. Kádr zde zůstal beze změny. I tady ovšem o postupu moc mluvit nechtějí. Hr. Lhota hned v prvním jarním kole přivítá Pohořelice! Jedná se tedy o šlágr kola.

 

Pro tým Vnorov je motivací vyhrát soutěž. Pro nováčka v soutěži by to byl jistě velký úspěch. Na podzim se tento tým prezentoval velmi kvalitním fotbalem a vyhrát soutěž tedy není jen pouhým snem nebo přáním. Za vítězstvím v soutěži je určitě potáhne talentovaný Nikola Absolon, který svými výkony na sebe upoutal mnoho pozornosti.

 

V Rohatci by se rádi poprali o přední příčky. Dobře konsolidovaný tým a kvalitní zimní příprava naznačuje, že nechtějí ponechat nic náhodě.

 

Vyškov B. Ambiciózní tým má za cíl skončit do 3. místa. Mladé mužstvo, občasně doplněno hráči z druholigového A týmu, by soutěž pokud možno rádo vyhrálo. Vzhledem k postupovým ambicím A týmu do 1. ligy je postup do krajského přeboru víceméně logickou variantou. Soustředění v Karlově a odehraný velký počet přátelských utkání tyto ambice jen potvrzuje.

 

Ve Velkých Pavlovicích chtějí hrát na předních místech tabulky a zároveň svoji hrou přivést na stadion více lidí. Přípravná utkání s týmy z vyšších soutěží mají tyto úmysly přeměnit v realitu.

 

Stejně jako v Pavlovicích, tak i v Nikolčicích by rádi na fotbal přilákali více fanoušků. Tento tým by se se svým kádrem měl pohybovat uprostřed tabulky.

 

Valtice posílené o Filipa Koukala, Vojtěcha Bízu nebo Lukáše Tučka chtějí hrát v klidném středu a dávat více šancí mladým hráčům.

 

Dubňany se co nejdříve budou snažit odlepit od sestupových míst a naplnit ambice týmu, který jistě má na to, aby hrál o několik příček výše. Pomoci k tomu mají šikovní hráči Lukáš Čerňan a Michal Fatěna.

 

V brněnských Kohoutovicích je jasným cílem záchrana v soutěži. Stejně tak ve Vojkovicích, které přivedly jako posilu Denise Crhana, Michala Mezníka nebo Ivoše Urbana.

 

Zachránit se budou chtít i ve Veselí n. Moravou a Miloticích . Do Veselí přišel pomoci s udržením soutěže Robert Nekarda s Davidem Doleželem. Milotice budou spoléhat na zkušeného Marka Mikesku, který má vyztužit obranné řady.

 

O týmu RAFK jsme napsali samostatný článek, který si můžete přečíst zde: https://fotbalunas.cz/clanek-r/812/konec-zimniho-spanku-vrcholi-zimni-priprava-tym-rafk

 

Jarní část nám jistě nabídne skvělé zápletky jak v soubojích o 1. místo, tak i v soubojích o sestup.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou