ROZHOVOR s Dominikem Malinským: Každý náš zápas je něčím speciální...

0

Hráč a zároveň trenér, který hájí barvy týmu SK Roma Mělník. V čem vidí sílu týmu, a jak se společně s klubem připravuje do blížících se jarních bojů? Přinášíme vám rozhovor s Dominikem Malinským.

 

Polovina sezóny je za námi... Jste spokojen s vaší pozicí v tabulce? 

Tak v polovině soutěže jsme zatím na druhém místě. S tím určitě spokojen jsem, ale je pravda, že po našich zbytečných ztrátách jsme mohli být i klidně první! 

 

Na čem jste přes zimu zapracovali a jaké máte cíle na jaro? 

Přes zimu jsme se snažili zapracovat na proměňování šancí a celkově na zakončení poblíž šestnáctky, které nám dělá velké problémy. Dále nám dělají starosti obranné standartní situace, na kterých teď pracujeme, abychom neopakovali stejné chyby, jako doposud. Co se týká druhé části otázky, tak náš cíl je určitě postup do vyšší soutěže a dále bychom chtěli zmenšit počet obdržených gólů.  

 

Jak probíhá příprava na blížící se jarní část? Budete hrát nějaké přípravné zápasy? Popřípadě s kým?  

Příprava začala 1.2.2023 na UMT FC Mělník a momentálně trénujeme 1x – 2x týdně. Před začátkem soutěže bychom chtěli odehrát 3 přátelské zápasy. Jedno utkání již máme za sebou, kdy jsme se 25. 2. 2023 utkali s týmem Straškova a zvítězili 6:3. Výsledek nám ale moc neukázal, protože v naší hře bylo moc chyb, které musíme před začátkem soutěže odstranit, jinak nebudeme úspěšní podle našich představ. Ostatní soupeři jsou v řešení... 

 

V čem vidíte sílu, a naopak slabé stránky v týmu?  

Sílu určitě vidím v týmovém duchu, kdy makáme a bojujeme jeden za druhého. Slabinu asi nedokážu říct já, ale musí ji vědět soupeři, kteří nás obrali o body. 

 

Máte nějaké nové posily?  

Ano, přes zimní přestávku se k nám přidal Petr Bílý, dvojče našeho současného hráče Pavla de Giorgio, a ještě pracujeme na dotažení útočníka z konkurenčního týmu z naší soutěže.  

 

Co očekáváte od prvního utkání?  

Očekávám boj. První poločas plný nepřesností, velké nadšení z prvního zápasu, a nakonec spoustu krásných momentů se sladkou tečkou v podobě třech bodů. 

 

Je nějaký váš konkrétní zápas, který byste nám doporučil navštívit a proč?  

Myslím si, že každý náš zápas je něčím speciální, takže bych určitě nedokázal říci jeden. V našem týmu hraje většina hráčů romského původu, takže jsou tam vidět někdy krásné momenty našich "hračiček". Celkově si myslím, že naše zápasy ze zvědavosti přitahují více pozornosti, než ty ostatní v soutěži. Samozřejmě i díky naší velké fanouškovské základně, které tímto děkuji za podporu, a těším se na další krásné fotbalové zážitky. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou