Ohlédnutí za letní přípravou

0

Malý souhrn za letní přípravou týmů ze soutěže AGADOS Krajský přebor mužů.

 

SLAVOJ POLNÁ - V letní přípravě trénujeme 3x týdně. Kluci jsou na trénincích pracovití, scházíme se v počtech 15-20 hráčů. Kádr je hodně mladý, na druhou stranu má velký potenciál růstu. Do kádru 'A' týmu přišli hráči: Jan Fuxa (Bedřichov), Michal Průža (Přibyslav), Tomáš Krečman (Přibyslav), Jaroslav Kubec (obnovení činnosti) - přeřadilo se 5 hráčů z 'B' týmu (Tomáš Diviš, Matěj Jirka, Vojtěch Voráček, Adam Apfethaler, Jan Mezera) + jeden hráč z dorostu (Milan Havlíček). Zapojil se do přípravy ještě věkem dorostenec David Drápela. Kádr ještě není uzavřený, řeší se příchod útočníka a brankáře. Také nás 6 hráčů opustilo: David Čížek (Rakousko), Jakub Pavlas (Havlíčkův Brod), Tadeáš Vrba (Náměšť nad Oslavou), Patrik Čermák (Luka nad Jihlavou, Martin Czech, Jan Štohanzl. Absolvovali jsme čtyři přípravné zápasy: Šebkovice : Polná 0:2, Velký Beranov : Polná 2:1, Polná : Lípa 2:0, Kouty : Polná 1:3.

SAPELI POLNÁ – Krátká letní příprava, která měla pouze devět tréninků a čtyři přípravná utkání. Hráči měli samozřejmě i individuální tréninkový plán a tak by měli být na novou sezónu dobře připraveni.

I přes velmi dobré výsledky týmu se vedení rozhodlo o změnu na trenérském postu. Jako hlavní trenér skončil předseda klubu Jiří Babínek. Nahradí ho sedmadvacetiletý Filip Dvořáček a Ondřej Košík.

Z hráčského kádru odešel Jaroslav Kuřítko (Luka nad Jihlavou).

Novými posilami jsou: Jakub Bačkovský (Ledeč nad Sázavou), Filip Bačkovský, Ondřej Vícha (SFK Vrchovina), Petr Sodomka (Moravec).

Přípravná utkání: Sapeli : Jamné 3:4, Sapeli : Humpolec B 3:1, Pohled : Sapeli 3:4, Sapeli : Havlíčkův Brod 5:1.

 Náměšť nad Oslavou – Vícenice – Pod novým trenérem Luďkem Hadrabou, který přišel z týmu TJ Hartvíkovice sehrála Náměšť jeden přípravný zápas právě s bývalým týmem trenéra – Náměšť n. Oslavou – Vícenice : TJ Hartvíkovice 6:1.

Odchod trenéra i hráčů – trenér Petr Kylíšek ( FC Znojmo), Jakub Heres, Roman Durajka (FC Rapotice), Pavel Hrobař (FC Hrotovice), Jan Klíma (FC Dolany).

Přišli 3 hráči – Tadeáš Vrba (FC Slavoj Polná), Roman Dufek (FK Zbraslav), Radek Bednář (Lokomotiva Horní Heršpice).

 Rapotice - Příprava Rapotic odstartovala ve čtvrtek 14. července. Po čtyřech a půl letech přestoupil zpátky do Velké Bíteše Radek Valsa, jenž zaslouží uznání za veškerou práci, kterou pro FC odvedl a dopomohl tak k postupu. Jednalo se ovšem o jediný odchod a postupový tým tak zůstal pohromadě. Naopak do týmu přišla hned čtveřice hráčů. Z nedaleké Náměště k nám zamířila hned dvojice hráčů, záložník či útočník Roman Durajka a obránce Jakub Heres. Z átřídní Zastávky pak dorazil ofenzivní hráč Michal Šmarda a z Valče záložník Dominik Zahrádka. Konečné číslo příchodů by se však mohlo minimálně ještě jednou rozšířit, ale vše je prozatím v jednání. Prvním ostrým zápasem bylo pohárové střetnutí s namotivovaným Křižanovem, v němž se nám sice podařilo dotáhnout tříbrankové manko z první půle, ale na penalty jsme vypadli. Ve druhé přípravě jsme na domácím hřišti změřily síly s rezervou Rosic. V bojovném a svižném utkání jsme nakonec byli šťastnější, když v 91. minutě rozhodl kapitán Milan Laš. Áčko čeká ještě v neděli 31. 7. generálka proti Lipníku a další týden již zahájí novou sezonu, premiérovou v krajském přeboru, proti rezervě Vrchoviny.

Příchody: Roman Durajka (přestup Náměšť nad Oslavou), Jakub Heres (přestup Náměšť nad Oslavou), Michal Šmarda (přestup Čechie Zastávka), Dominik Zahrádka (přestup SK Valeč)

Odchody: Radek Valsa (přestup FC Spartak Velká Bíteš)

Pohárový zápas Křižanov - Rapotice: 3:3 (3:0), branky: Durajka 2, Laš Milan - vyřazení na penalty

Přípravný zápas: Rapotice - Rosice "B" 4:3 (1:2), branky: Durajka, Kučera, Šmarda, Laš Milan, NE 31. 7. Lipník - Rapotice A/B

 Složení týmu: 

Brankáři: Laš Tomáš, Sobotka Aleš, Adam Krčma 

Obránci: Matoušek J., Heres, Laš Milan, Sobotka P., Němec, Dobeš, Jašek

Záložníci: Durajka, Liusik, Adamenko, Šmarda, Zahrádka, Tesař J., Palát

Útočníci: Kučera, Sobotka M., Tesař P.

Trenér: Tomáš Brabenec

 Pelhřimov - Trénink v domácích podmínkách. Příprava splnila účel. Jak dobře jsme připraveni, ukáže až soutěž.

Příchody: Morava z dorostu, Fialka z Vlašimi.

Odchody: Benda (Horní Cerekev), Rejthar (Jindřichův Hradec), Blažek (Nová Včelnice), Kostroun (Pacov), V. Poul ( Rakousko)

Přípravná utkání : Vrchovina 1:4, Kalamita 5:4, Jindřichův Hradec 2:0Vrchovina 1:4, Kalamita 5:4, Jindřichův Hradec 2:0

 Kamenice nad Lipou – Absolvovali čtyřdenní soustředení v Rakousku. Před soustředením sehráli přípravné utkání v Soběslavi.  Odehráli dva zápasy na turnaji v Černovicích. Žádné změny v kádru by něměli být.

 Ledeč nad Sázavou - Zvolili jsem kratší přípravu a s ohledem na "klasické potíže", tedy dovolené a pracovní povinnosti většiny hráčů, jsme se omezili na dva tréninky týdně + individuální tréninky hráčů. Ze tří domluvených přípravných utkání jsme odehráli dvě (přestřelka s Pohledem 6:6 a výhrad nad Světlou n. S. 2:0). Druhé již bylo vydařenější a s vyspělejším projevem z naší strany. Jako generálku jsme odehráli modelové utkání v rámci klubu. Pozitivem je, že jsme většinu přípravy absolvovali v dostatečném počtu hráčů (vrátili se kluci po zranění, zapojili jsme dorostence a probíhá skvělá komunikace s B týmem). Opustil nás jen Jakub Bačkovský (Sapeli Polná), jako náhrada přišel Filip Radil (TJ Leština) a okamžitě se perfektně adaptoval. Do sezóny jdeme s vědomím, že soutěž bude poměrně náročná, týmy mají kvalitu. Půjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, na co to bude stačit. Nejsme ničím svazováni.

 

Vrchovina B - Sehráli čtyři přípravné utkání : Vrchovina B : Pernštejn Nedvědice 7:0, Žďár nad Sázavou : Vrchovina B 4:1, Jiskra Hermanův Městec : Vrchovina B 2:3, Herálec : Vrchovina B, moedelové utkání meti Muži A : Muži B 6:1.   Dukovany - Absolvovali pět přátelských utkání : Dukovany : SK Líšeň B 1:0, Horní Kounice : Dukovany 5:4, Dukovany : Moravský Krumlov 2:5, Dukovany : FK Znojmo 2:2, Dukovany : Náměšť nad Oslavou Příchod : Petr Sedláček (Třebíč), Štěpán Kelča (Dobšice), Tomáč Jacko (Ivančice), František Žáček a brankář MAtyáš Pelán (Brněnské kluby). Tým opustil Martin Novák (Lesonice).   Huhtamaki Okříšky - První přátelské utkání odehrál tým z Okříšků s Měřínem 4:1, druhé přípravné utkání se Žďárem nad Sázavou B 3:1.   Žirovnice - Přátelská utkání : Třešť : Žirovnice 0:2, Stará Říše : Žirovnice 0:1, Telč : Žirovnice 1:3. Tým povede nový trenér Roman Hřib. Příchod: Adam Vaš (J. Hradec), TAdeáš Jindra (J. Hradec) Odchod : Jiří Smrčka (Rakousko), Lukáš Dýnek (přerušení činnosti)   Chotěboř - Přípravné utkání pod trenérem MArtinem Jakešem : FC CHotěboř : TJ Sokol Šoky 9:1, Tatran Ždírec nad Doubravou : FC Chotěboř 3:0 Velké Meziříčí B - Odchod čtyř hráčů : Lukáš Berka (ukončení činnosti), Zdeněk Simandl (Měřín), Daniel Krčál (Měřín), Václav Crkal (Měřín). Do kádru přichází Adam Havlík (FŠ Třebíč). Přátelské utkání mezi Velké Meziříčí B : Budišov 8:0.

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou