Získali jsme cenné zkušenosti a ted’ se můžeme už jenom zlepšovat, hodnotí minulý ročník Oskar Konaré

0

Pro další rozhovor jsme se zastavili na Lékařské fakultě v Plzni, kde jsme oslovili kapitána týmu, Oskara Koneré. Tento 22 letý student 2. ročníku fakulty hraje fotbal od 14 let a k fotbalu po nástupu na školu přidal i futsal, který hraje v místní plzeňské soutěži. Jak hodnotí minulý ročník a bude jeho tým připraven lépe než loni?

Jak byste zhodnotil minulý ročník? Projekt celkově, ale i výsledkově ze strany školního týmu? 

Dovolím si mluvit za celý náš tým, projekt Univerzitní fotbalové ligy nás překvapil hlavně svou profesionalitou, jak z pohledu organizace, tak kvality ostatních týmů. Výsledkově náš tým nedopadl dobře, nedokázali jsme žádného z našich silných soupeřů překvapit, ale získali jsme cenné zkušenosti a ted’ se můžeme už jenom zlepšovat. 

 

Co Vaší školu přimělo pokračovat v projektu? V čem vidíte přínos pro studenty? 

Mě osobně překvapilo, kolik je na naší fakultě sportovců, především fotbalistů. Na našem první tréninku v minulém roce jsem opravdu nečekal takovou účast. I přes pro nás nevydařený minulý ročník, pořád máme motivaci se zlepšovat a reprezentovat naši fakultu. A v čem vidím přínos? Ať už jenom v prostém zdravém pohybu na čerstvém vzduchu, tak i v tom, že se fotbalově můžeme porovnávat s ostatními univerzitami. Také je to pro nás zpříjemnění dne, a když trénujeme nebo hrajeme zápas, tak je to pro nás doplňující aktivita k našemu každodennímu studiu. Taktéž se touto formou vytvářejí četná nová přátelství a má pozitivní vliv na soudržnost studentů. 

 

Je o zápis na soupisku školního týmu veliký zájem? Proběhly nebo proběhnou nějaké změny? 

Jak jsem již zmínil, v minulém roce byl velký zájem o zápis do našeho týmu. V letošním roce máme několik nováčků, ale žádné výrazné změny v naší soupisce neproběhly.  

 

Probíhají už nějaké společné tréninky, nebo spoléháte na individuální kvalitu a připravenost hráčů?

Od začátku letního semestru máme pravidelně tréninky každý týden, které vede náš trenér. Trénujeme v poměrně hojném počtu a pravidelně nacvičujeme taktiky a formace. Zejména se snažíme zlepšit naši defenzívu. 

 

Co říkáte na rozlosování Vaší skupiny a Vaše soupeře?

S rozlosovaním jsme spokojeni. V naší skupině máme týmy, se kterými jsme se setkali již v minulé ročníku, takže již s nimi máme zkušenosti a zároveň představu o jejich herní taktice, jak tedy asi budou proti nám hrát. Pouze jeden tým z naší skupiny je pro nás nový, a to ČZU. Také jsme spokojeni proto, že většinu zápasů budeme hrát v Plzni. 

 

Jaké jsou ambice školního týmu? 

Budeme hrát ve velice silné skupině. Se zkušenostmi z minulého ročníku tušíme, že bude pro nás hodně těžké postoupit. Ale i přesto budeme chtít naše soupeře překvapit, posbírat nějaké body do tabulky a samozřejmě se umístit co nejlíp v celkovém umístění.   

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou