Vyroste v Praze nový národní stadion?

0

Sparta se hodlá s Fotbalovou asociací dohodnout tak, aby mohla na místě stadionu Evžena Rosického postavit za vlastní náklady (údajně tři až čtyři miliardy) moderní stadion...

Stadion by Spartě patřil, ale dělila by se o něj s národním týmem. "Z našeho pohledu je to win-win situace. Český fotbal by dostal národní stadion, na němž by se teoreticky dala hrát i finále Evropské ligy nebo Konferenční ligy. A Sparta by měla nový moderní stadion," říká ředitel Sparty František Čupr.

 

"Fotbalová asociace má pozemky, na nichž stojí stadion Evžena Rošického. Ten je ve velice špatném stavu. Asociace by nám poskytla pozemky s právem výstavby pouze fotbalového stadionu. Sparta by se zavázala k tomu, že zde postaví národní fotbalový stadion s minimální kapacitou třicet tisíc diváků. Hrála by na něm své domácí zápasy a asociace by měla povinnost hrát na něm reprezentační utkání," vysvětloval Čupr.

 

Co byste říkali na to, že by se Sparta stěhovala z Letné a že by měla reprezentace konečně téměř vlastní stánek?

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou