Bratři Svůrové měli namířeno do Bukovan. Dorazil ale jen jeden

0

Jindřich Svůra má za sebou premiérové utkání v dresu Bukovan, kam přestoupil z Křižovatky. Debut to byl nadmíru vydařený, bukovanští totiž i navzdory roli outsidera, do které byli pasováni, dokázali v Aši získat všechny tři body. My jsme se Jindry zeptali jednak na utkání, ale i na vše okolo jeho přestupu a na důvod, proč za sebou "nechal" svého bratra Michala.

Ahoj Jindro, máš za sebou první utkání v novém, bukovanském dresu. Jak ses na něj těšil a jak sis ho užil?

Ahoj, no těšil jsem se, ale abych se přiznal, měl jsem trošičku obavy, že přivézt body z Aše bude dost těžké. 

 

Proč?

Odehrál jsem tam už spoustu zápasu s různými mančafty a nepamatuji, že bychom tam někdy nějaký zápas vyhráli. Znám ašské mužstvo, vím, že jsou doma opravdu silní, kór, když se pořádně sejdou a to ostatně ukázali i v zápase s námi.

 

Jak jste tedy k zápasu přistupovali?

Před zápasem bychom byli rádi za bod, takže jsem o to šťastnější, že moje premiéra klapla a tři body jsou doma. I když jsme mohli vyhrát daleko větším rozdílem, protože to, co jsme dokázali spálit, bylo občas až neuvěřitelné! (smích)

 

A jaké jsi tedy měl po zápase pocity ze spoluhráčů?

Kluci mě mile překvapili svým přístupem, kvalitou a hlavně důrazem, který já mám rád! (smích) Dohrávali každý souboj a k tomu je v mančaftu plno technicky vyspělých fotbalistů, kteří fotbal hrát opravdu umí. Proto si myslím, že když takhle budeme přistupovat ke každému zápasu, tak body na našem kontě budou přibývat. Asi na mě měl dobrý vliv i trenér, protože jsem po dlouhé době odehrál zápas bez žluté karty. (smích)

 

Takže převládají pozitiva?

Já jsem si zápas užil, doufám, že kluci byli s mou hrou spokojeni a že jim (nám) můj přestup pomůže k zisku dalších bodů. Když vydržím hrát tak v klidu, jak jsem hrál, a neobdržím červenou kartu, ke které občas nemám daleko (smích), tak by to mělo být OK.

 

Co tě přimělo přestoupit? A proč zrovna Bukovany?

Do Bukovan jsem přestoupil, protože jsem věděl, že má v kádru plno skvělých fotbalistů a když budeme hrát disciplinovaně, můžeme dost bodů urvat. Líbí se mi přístup trenéra a jaký s ním mají kluci vztah, to byl jeden z hlavních důvodů, proč zrovna Bukovany.

 

Znal jsi mužstvo už z dřívějška?

Ano, znal jsem tu všechny kluky, odehrál jsem proti nim několik zápasů s Křižovatkou, takže jsem toho o klubu věděl dost.

 

Nemrzí tě, že jsi odešel od bráchy?

Mrzí, protože upřímně, hlavní popud, proč jít do Bukovan byl ten, že tam půjdu hrát se svým bratrem. On chtěl z Křižovatky odejít a já tam bez něj být nechtěl. No a nakonec to dopadlo tak, že mě pustili a jeho ne.

 

Naštvalo tě to?

Neuvěřitelně. Křižovatka mě tímhle strašně zklamala. Já jsem zařídil příchod bráchy do Křižovatky a přišel úplně zadarmo s jedinou podmínkou. Že když bude chtít zase odejít, tak ho bez problému pustí a dopadlo to takhle. Nechápu to. 14 dnů se to řešilo. Poslední utkání v Sedleci musel navíc odehrát zraněný.

 

Poslední dotaz. Jak na tebe po příchodu dýchla atmosféra v kabině?

V podstatě dobře, vidím pozitiva v tom, že je v týmu plno fakt dobrých fotbalistů, výborně vybavených technicky a důrazem, ale co by se mohlo zlepšit, a v tom vidím zatím to negativní, chtěl bych, abychom byli po zápase víc spolu. Přijde mi, že tu není taková parta, kterou jsem zažíval jinde a to je škoda. Ale věřím, že se to zlepší. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou