Předsezónní rozhovory se zástupci týmů 1.A třídy - SK Petřín Plzeň B, FK Bohemia Kaznějov

0

Po předchozích týmech ze spodní poloviny tabulky, jsme tentokrát oslovili ty na opašné straně. Ty, kteří bojovali o postup do krajského přeboru. Přinášíme rozhovory s členy týmů SK Petřín Plzeň B a FK Bohemia Kaznějov. Za týmy na již známé otázky odpovídali Martin Trojovský a Jiří Švamberg.

Níže uvedení zástupci týmů obdrželi z redakce pět níže uvedených otázek a zde si můžete přečíst jejich reakce.

 

Otázky:

1) Jak Váš tým ovlivnila nucená pauza a následné rozhodnutí o úplném ukončení soutěžního ročníku?

2) Jak probíhaly tréninky v průběhu pauzy, byly tzv. individuální plány, které musel každý hráč plnit, nebo bylo spíše volno?

3) Jakmile přišla první rozvolňovací opatření, zasahující i na fotbalová hřiště, využili jste je i k přátelským zápasům, nebo probíhala spíše tréninková příprava?

4) Ze spousty míst jsem se doslechl, že probíhá úprava hřišť a jeho okolí. Můžeme se u vás těšit na nějaké změny?

5) Proběhly nějaké zajímavé změny v soupisce a jaké máte ambice v následující sezóně?

 

 

SK Petřín Plzeň B - Martin Trojovský:

ad 1) Z ukončení ročníku jsme byli trosku smutní, protože jsme měli jediný cíl, a to postoupit z 1. místa. Nestalo se tak, takže tento rok máme cíl úplně stejný. Co se týče koronapauzy, tak tu jsme vzali všichni zodpovědné. Trenér Vodrážka nám zadal individuální tréninky - běhání, kolo, posilování a každý týden nám z toho dělal krátký video výstup, kde nám radil na co se třeba zaměřit nebo jak si zpříjemnit to všemi "oblíbené" běhání. Tabulka s našimi tréninky byla veřejná a řekl bych že spousta spoluhráčů to brala jako soutěž a motivaci dohromady.

ad 2) Na začátku jsme měli asi 2 týdny naprosté volno, a pak jsme se dali do již zmíněné dobrovolné individuální přípravy.

ad 3) Jakmile se opatření lehce uvolňovalo, tak jsme žačali chodit na umělku, kde tréninková skupinka měla třeba 5-6 lidí a takhle jsme se střídali přes týden. Každý měl absolvovat alespoň 2 tréninky + doplnění indiviuálem.

ad 4) U nás se žádné změny na hřištích nedělají a myslím si, že ani není potřeba. Máme 2 trávy a 1 umělku což si myslím, že pro nás bohatě stačí. Ještě bych doplnil, že jsme měli spoustu přípravných zápasů a zúčastnili jsme se také memoriálu Matěje Strejčka, který jsme vyhráli.

ad 5) Změny v soupisce se u nás ještě řeší. Pár kluků odešlo na přípravu do vyšších soutěží a doufám že se tam chytnou. Když ne, tak je tady u nás zpátky rádi přivítáme. Šatna byla samozřejmě doplněna "mladými puskami" z dorostu, takže početně jsme na tom dobře. Ambice samozřejmě máme vysoké, béčko jasný postup do kraje a áčko boj o přední příčky v divizi.

 

FK Bohemia Kaznějov - Jiří Švamberg:

ad 1) Podle mého názoru jsme byli jeden z týmů, který mohl útočit na postup do krajského přeboru nebo alespoň o baráž. Takže nás to určitě hodně mrzí. Po zimní přípravě jsme na tom byli fyzicky dobře. Bohužel s tím nic neuděláme a musíme se o totéž pokusit znovu.

ad 2) Pokud vím, tak jsme žádné individuální plány nedostali. Bylo to jen o tom, kdo má jakou vůli a jak na sobě chce pracovat. Já osobně, ač brankař, jsem chodil denně běhat kolem 8 km, ale s postupujícím časem už taky vůle ubývala. Když se opatření začala rozvolňovat, tak jsme se začali scházet alespoň na fotbálky a v červenci už začala příprava, která podle očekávání je o něco tvrdší než v přechozích letech.

ad 3) S přátelskými zápasy jsme začali až ve druhé polovině července, po nějakých 2 týdnech opravdového trénování. Do té doby jsme se zaměřovali hlavně na tréninky. Ale asi můžu mluvit za všechny, že už ta pauza byla dlouhá a na zápasy se všichni těšíme.

ad 4) Myslím si, že co se týče hrací plochy, máme jedno z nejlepších hřišť v soutěži, takže tam zlepšení potřeba nejsou. Nějaké drobné úpravy areálu a zázemí určitě proběhly, ale není to nic velkého.

ad 5) O žádných velkých změnách nic nevím. Jeden nebo dva kluci odešli a podobný počet jich zase přišel, ale "vítězná sestava se nemění", takže i my bychom určitě rádi pokračovali s kádrem, který bude co nejpodobnější tomu loňskému. Co se týče ambic, tak už jsem výše zmínil, že po loňské sezóně jsou jen ty nejvyšší, minimálně alespoň zopakovat takové výkony a výsledky, jako minulý rok.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou