FOTO: Rezerva Sparty v konfrontaci se soupeřem z ČFL uspěla. Vyhrála v Písku

0

B-tým pražské Sparty má za sebou první test proti soupeři, na kterého narazí i v nadcházejícím ročníku ČFL. A byl to test úspěšný. Svěřenci kouče Václava Kotala porazili v rámci soustředění v jihočeském Písku domácí tým 2:0.

Na hlavní stadion FC Písek si na přípravný duel našlo cestu sympatických zhruba 350 diváků, kteří čekali na první gól do 33. minuty. Útočník Dao si po úniku všiml nabíhajícího spoluhráče Amblera, kterému míč posunul a mladý záložník otevřel skóre zápasu. Úvodní gól sparťany nabudil a zvýšenou aktivitou dělali Písku při rozehrávce problémy.

 

Zatímco domácí trenér Milan Nousek ml. sáhl o poločasové přestávce jen ke dvěma změnám, Sparta nastoupila do druhé pětačtyřicetiminutovky v úplně novém složení. Kapitánskou pásku převzal od Váchy další zkušený borec Vukadinovič. Definitivní rozuzlení přišlo čtvrt hodiny před koncem, kdy se Šnajdrovi podařilo přesně najít spoluhráče Traoreho a záložník z Pobřeží Slonoviny pečetil výhru letenského celku. V závěru mohl alespoň zmírnit píseckou porážku střídající Kasík, který se řítil sám na branku, jenže mířil jen do připraveného gólmana Kotka.

 

TAKÉ ČTĚTE: SK Rakovník vyzve v přípravě tým, který trénoval Diego Maradona!

 

„Myslím si, že první třicet minut bylo z naší strany velice slušných. Dokázali jsme si vytvořit šance a soupeře pustili jen do jediné. V tomhle směru je spokojenost. Sparta pak zjednodušila hru, začala se vyrovnávat. Do inkasovaného gólu snese naše hra nějaké měřítko. Sparťané se po vedení dostali na koně a na hřišti to bylo znát. O přestávce vystřídali celou jedenáctku a začali nás přehrávat. I když si relativně nevytvořili žádnou vážnější příležitost, stačilo to k tomu, aby přidali druhý gól. Ke konci už byla znát na našich hráčích únava. Škoda nuly na kontě vstřelených gólů, šance minimálně na jeden byly,“ okomentoval pro klubový web průběh zápasu kouč Písku Milan Nousek ml.

 

Přípravný duel:

FC Písek – Sparta Praha B 0:2 (0:1)
Branky: 33. Ambler, 76. Traore.

Písek: Satrapa (46. Klement) – Benetka (75. Jiskra), Běloušek, Kubiš, Zeman – Hrachovec (58. Petřík), Hajdo, Kulík (46. Holý), Ulbrich (65. Pecka), Voráček – Valenta (70. Kasík).

Sparta - 1. poločas: Čtvrtečka – Gabriel, Piško, Sváta, Horák, Vácha, Sláma, Mareček D., Ambler, Šimáček, Dao. 2. poločas: Kotek – Tasič, Burda, Červak, Šnajdr, Vukadinovič, Dudl, Palečko, Traore, Prokopec, Mohamed.

 

Šestnáctý tým uplynulého ročníku ČFL z jihu Čech čeká další přípravný duel už ve středu 24. července proti diviznímu Jindřichově Hradci, sparťanské „béčko“ se o tři dny později představí na hřišti dalšího třetiligového účastníka – SK Benešov.

 

PSALI JSME: Bývalí reprezentanti, ligoví mistři i vítěz Poháru UEFA. Hvězdná jména, která okoření třetiligové soutěže


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou