Nacházet se na konci soutěže okolo čtvrtého či pátého místa není nereálné, hlásí před začátkem jara trenér TJ Podolí II

0

Zimní příprava je nedílnou součástí každého fotbalového mužstva. I když nebývá mezi hráči příliš oblíbena, je velice důežitým odrazovým můstkem před jarní částí sezóny. Na to, jak hodnotí podzimní část a jak probíhá zimní příprava v TJ Podolí II, aktuálně 9. celku OP Písek, jsme se zeptali místního kondičního trenéra Jakuba Michálka.

Jak probíhá příprava na nadcházející část soutěže a na čem nejvíce pracujete?

Zimní příprava nám začala v prosinci v rámci dobrovolných pátečních fotbálků na umělé trávě. Intezivní příprava nám však začne až v  polovině února soustředěním v Borovanech, kde se zaměříme na kondici a taktiku. Každý týden poté bude následovat přátelské utkání a tréninky 2x týdně. Největším naším problémem je kondice hráčů, v závěrečných minutách podzimních zápasů byla na hráčích patrná únava. Pokud hráči nebudou limitování kondicí, bude se nám snadněji pracovat s herní taktikou. Zimní přípravu bereme vážně, chceme z ní pak dále těžiit po celý rok.

 

Máte v plánu posílit tým před jarními boji?

Budeme pracovat na nějakých posilách. Během podzimu se nám bohužel zranilo několik hráčů a je potřeba na tuto situaci reagovat. Radi bychom přivedli ofenzivní hráče. Zároveň však počítáme s uzdravením marodů.

 

Co pozitivního jste si odnesli z uplynulé podzimní části?

Těší nás, že se nám podařilo do týmu zapracovat řadu mladých hráčů, kteří mají v sobě velký potenciál. Potřebují však ještě čas, aby se plně adaptovali na dospělý fotbal.

 

S čím naopak nejste spokojeni a co byste rádi zlepšili?

Nemůžeme být spokojeni s postavením v tabulce. Ale jak jsem zmínil, tým se hodně obměnil a hlavně omladil, to je jeden z hlavních důvodů našeho umístění v tabulce. Od kluků bych očekával větší účast na trénincích, ale s tímto problémem se potýká více mužstev z okresního přeboru.

 

Jaké postavení v tabulce byste na konci soutěže chtěli mít?

Samozřejmě chceme být co nejvýše, ale musíme být pokorní. Tento mladý tým má před sebou ještě dost práce. Myslím, že nacházet se na konci okolo ctvrtého či pátého místa není nereálné.

 

Kdo je pro vás momentálně klíčovým hráčem?

Je to klišé. Nerad bych vyzdvihoval některého hráče, jelikož jedinec sám zápas nikdy nevyhraje. 

 

Na jaké utkání na jaře se nejvíce těšíte?

Na derby s naším největším rivalem Čížovou B. Čížová je kousek a hodně kluků se navzájem zná. Před sezónou k ním odešlo pár hračů. To vše dodává tomuto derby ten správný náboj.  

 

V posledním utkání před zímní pauzou jste prohráli s Protivínem B o jednu branku, v březnu vás právě tento soupeř čeká jako první v pořadí. Máte jim co vracet? Bude pro vás jiný výsledek než výhra na domácí půde zklamáním?

Bude to velmi těžký soupeř hned na úvod jara. Protivín je kvalitní soupeř, což se potvrdilo i v podzimním utkání, kde byl jasně lepší a fotbalovější. Na naší obranu musím říci, že jsme se tehdy

potýkali s vysokou marodkou. Jarní odveta tak bude velkou výzvou a motivací. Chceme vyhrávat nad každým soupeřem.

Jak vůbec vnímáte kvalitu Okresního přeboru? Co v něm převažuje, fyzická připravenost, fotbalovost, síla?

Fotbalová kvalita a kondice mužstev v OP je víceméně podobná. Velkou roli hraje parta a nasazení. Neméně důležitý je také oběd před zápasem. Příkladem je jeden náš hráč, na kterém je znát, když si před zápasem dá kachničku s knedlíkem.

Kdo je vaším adeptem na postup do vyšší soutěže?

Jednoznačně TJ ZD Kestřany

 

AUTOR: VOJTĚCH FAJKUS

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou