Lovosice se těší na krajský přebor. Chceme hrát o postup, nebojí se říct kanonýr Marčaník

0

Útočník ASK Lovosice Antonín Marčaník nasázel loni 31 gólů, hlasy fanoušků byl vyhlášen jako hráč roku v I.A třídě a dostal se i do nejlepší SportFotbal Sestavy roku na fotbalunas.cz. Sniper už ale vyhlíží nový ročník, kdy hodlá stejně tak úspěšně pálit i v krajském přeboru.

Na začátek se ohlédněme ještě za minulým ročníkem. Podařilo se vám v něm s Lovosicemi vybojovat postup, jak tedy sezónu hodnotíte?

Určitě kladně, zažili jsme skvělý podzim. I přestože jaro nebylo ideální, tak o to víc nás těší vydřený postup, o který jsme se museli rvát do posledního kola.

 

Zářil jste, chlubit jste se na konci ročníku mohl parádním počtem branek...

Doufám, že se ještě zvýší, protože děda nebyl spokojen s 31 brankami v A třídě (smích). Chtěl bych letos vstřelit určitě více branek, než tomu bylo v minulé sezoně a zásadním způsobem pomoci Lovosicím k překvapení v KP.

 

S jakými pocity vyhlížíte novou sezónu?

Těšíme se. Řada hráčů má zkušenosti i s vyšší soutěží, takže si myslím, že by jsme nemuseli doplácet na nějakou nováčkovskou daň, ale být spíš překvapením soutěže. Jedeme vyhrát první kolo derby do Štětí a víme, že pokud se to povede, zvedne nás to a nabereme sebevědomí do dalších zápasů. Chci hrát o postup, je tu areál, který si zaslouží vyšší soutěž.

 

Máte své osobní fanoušky? Kdo vám nejvíce drží palce?

Určitě táta s dědou. Oba pro mě udělali hrozně moc a jsem jim nesmírně vděčný za to, jak se ke mně chovají a motivují mě k lepším výkonům. Když jsou na zápasen řeknu si, že musím dát pro ně gól, protože jim to dlužím a vím, že jim tím zlepším náladu. Přál bych každému fotbalistovi mít za zády takovou dvojku.

 

Co vlastně bylo tím základem, proč se v minulé sezóně podařilo postoupit?

Myslím, že to bylo stabilizování kádru. Kromě mě se na postupovou sezonu vrátili další bývalí hráči Lovosic - Marek a Lenrt, všechno do sebe dobře zapadlo. Pod trenér Podrazilem jsme hráli chytrý fotbal, když jsme naplno využívali naší největší přednost - brejky. Znám zápasy, ve kterých jsme ani nebyli lepší a vyhráli jsme je třeba 4:1 jen chytrostí. Postupem času soupeři zjistili, že jsme lepší a začali hrát ze zajištěné obrany a nám to dělalo problémy. Naštěstí jsme se přizpůsobili a naučili hrát do zavřené obrany, což je velice důležité do krajského přeboru.

 

Podařilo se vám udržet kádr pohromadě?

Tým nikdo neopustil a navíc jsme získali dvě africké posily. Z Proboštova přišel obránce Uka a ze Slaného útočník Umar, oba dva mají zkušenosti ze 3. ligy a určitě nám pomůžou. Ahmed je přesně ten typ útočníka, kterého potřebuji. Je silový, vyhrává hlavy a snaží se mě hledat. Věřím, že až se sehrajeme, budeme pro obránce hodně nepříjemná dvojice.

 

Je nějaký zápas, na který se v sezóně nejvíce těšíte?

Určitě derby. Litoměřice - Štětí. Pak ještě na Krupku a na Modrou. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou