Na Košutce se uskuteční charitativní turnaj

0

Dnes přinášíme rozhovor s Tomšem Morávkem, převzatý z facebooku Kušutky. Hlavním tématem bude charitativní mládežnický turnaj Košutka Cup 2018.

Myslím, že na Košutce jsi známá tvář a není třeba Tě sáhodlouze představovat, pojďme tedy rovnou k věci. Můžeš nám říct základní informace o turnaji?

Zmíněný turnaj se uskuteční u nás na Košutce 8.5.2018, tedy v den státního svátku. Své síly v něm poměří 8 týmů mladších žáků (ročníky 2005 a mladší) ve dvou skupinách po 4 týmech. Poté budou týmy rozděleny podle výsledků do dvou skupin - zlaté a o umístění. Další variantou je zvýšit atraktivitu turnaje systémem play off. Detaily budou ještě upřesněny. Celé turnajové zápolení se odehraje na dvou půlkách hřiště v počtu hráčů 7+1.

 

V jaké hlavě se zrodil nápad zorganizovat charitativní turnaj na podporu plzeňského hospicu?

S nápadem přišel náš trenérský kolega Zdeněk Helma. Bohužel se museli v rodinném kruhu utkat se zákeřnou nemocí a na pomoc se rozhodili využít služeb právě plzeňského domácího hospicu. Po odeznění největší vlny smutku přišel s nápadem, že by chtěl hospicu nějakým způsobem vrátit pomoc a energii, která se mu od nich dostala. Napadlo ho to spojit s fotbalem a kontaktoval mě. Společně jsme pak k organizování přizvali třetí osobu a to Janu Tázlerovou.

 

Jakou formou jste se rozhodli plzeňskému hospicu pomoci?

Podporu bych rozdělil do dvou kategorií a to finanční a dostání této problematiky do podvědomí širší veřejnosti.
Toto téma je celkem tabuizováno, moc se o něm nemluví a lidé o něm neví. Není se čemu divit, zdravý člověk přece nad tím nebude přemýšlet, že? Nikdo z nás bohužel neví, kdy může služby hospicu potřebovat jak pro sebe, tak pro své příbuzné.
Rozhodli jsme se vybrat určitý finanční obnos prostřednictvím firem formou sponzorského daru. Jako cílovou částku jsme si zvolili sumu, kterou zveřejníme až přímo v den turnaje. Uvidíme, jestli se nám cílovou částku podaří naplnit, nebo dokonce překonat. Můžu s radostí říct, že k naplnění této sumy se pomalu blížíme. 
Další možnost finanční podpory vidím v tom, že na konto poputuje startovné, které se vybere od zúčastněných týmů.

 

Mohu nějak finančně přispět i já jakožto obyčejný divák?

Určitě, jednak je možné zaslat libovolnou částku na transparentní účet nebo přímo na místě bude veřejná sbírka, řekněme něco na způsob dobrovolného vstupu. Máme také připravený dres Davida Limberského, který on sám vlastnoručně podepsal. Rádi bychom tento dres vydražili a výtěžek rovněž dali na konto hospicu.

 

Jaké prostředky jste zvolili ke zviditelnění turnaje, tak aby přišlo co nejvíce lidí? Bude přítomna i nějaká známá osobnost?

Svojí účast na turnaji přislíbila řada mediálních partnerů (TV Zak, Plzeňský deník, Plzeň pro Sport). Ambasadorem turnaje by se pak měl stát jeden z hráčů "A" týmu Viktorie Plzeň. Momentálně vedu jednání s trojicí Limberský, Zeman, Kovařík. Jeden fotbalista ze zmíněné trojice by měl mít na místě i autogramiádu, a pokud mu to časový harmonogram dovolí, tak i předat ceny.

 

Bude součástí turnaje i nějaký doprovodný program?

Ano, vystoupí cheerleaders a budou předány symbolické šeky hospicu za přítomnosti paní ředitelky. Další možnosti na doprovodný program jsou v jednání, avšak nechceme to přehánět, hlavním bodem je samotný fotbalový turnaj a neměl by tak být něčím nebo někým zastíněn. Celý den budou svým slovem provázet turnaj moderátoři Milan+ Filip, které můžete znát z pozice za mikrofónem z loňského plesu nebo jako zdejší košutecké fotbalisty.

 

Máte už naplněnou kvótu 8 účastníků? Na které týmy se diváci mohou těšit?

Oslovili jsme nejlepší týmy plzeňského kraje a dalších sousedních krajů. K dnešnímu dni už máme turnaj plně obsazen. Na tuhle akci se nám podařilo nalákat spoustu kvalitních celků a jsem rád, že účast potvrdili týmy MFK Dobříš a TJ Šumavan Vimperk, kteří jsou zástupci středočeského resp. jihočeského krajského přeboru. Doplnili tak již dříve potvrzené týmy FC Viktoria Plzeň, FC Rokycany, TJ Přeštice, SK Senco Doubravka a TJ Jiskra Domažlice. Takže máme se na co těšit.

 

Děkuji Ti za příjemný rozhovor, myslím, že vše podstatné bylo řečeno, chtěl bys na závěr ještě něco doplnit?

Myslím, že řečeno bylo vše důležité, snad jenom chci všechny ještě jednou pozvat, aby k nám zavítali. Sledujte událost na facebooku, kde budou postupně doplňovány další informace. ( Link na událost pod článkem) Věřím, že společně příjemně strávíme státní svátek a zároveň přispějeme na dobrou věc.

 

 

Milan Primas dodává:
Budeme rádi, když budete sdílet a dostane se to tak k uším a očím co nejvíce lidí. 
Přiznám se, že i já osobně jsem do této doby o činnosti hospicu prakticky nic nevěděl. Neumím si představit, jak to musí být náročné pro lidi, kteří věnují tolik péče nevyléčitelně nemocným a dopřávají jim 24ti hodinovou péči a umožňují jím odejít z tohoto světa důstojně v domácím prostředí a za přítomnosti svých nejbližších.
Kdo by se chtěl dozvědět více informací, navštivte webové stránky: http://domov-plzen.cz/

 

Facebokovou událost naleznete zde: https://www.facebook.com/events/162655194517630/

 

Na všechny se těšíme a věříme, že státní svátek strávíme všichni smysluplně v kulisách kvalitního mládežnického fotbalu.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou