V Nymburce sázíme na mladé a talentované hráče, říká hvězda 21. kola Petr Malý

0

Je jedním z nejzkušenějších fotbalistů nymburského týmu. Brankář Petr Malý je také jednou z jeho největších opor. Gólman, jenž má za sebou angažmá v Kolíně, jehož je stále ještě hráčem, Velimi, Veltrubech, Chrudimi, Vlašimi, Kouřimi, Polepech či Červených Pečkách, byl jedním z hlavních aktérů toho, že se nymburský favorit nedočkal blamáže v domácím zápase proti sestupem ohroženému Jílovišti. Hosté totiž Malého dokázali zaneprázdnit více, než by se dalo očekávat. I proto byl Petr Malý zvolen hráčem 21. kola

Nymburští fotbalisté vyhlásili před sezónou jasný cíl – postup do divize. Pomoci by k němu měl mladý tým, který má ale ve svém středu několik málo borců se zkušenostmi z vyšších soutěží. Milan Svoboda si zahrál první ligu v Brně, druhou pak v Kolíně či Mladé Boleslavi. Jeho jmenovec Tomáš prošel třetiligovou mladoboleslavskou rezervou, Ovčáry či Zápami. K nim můžeme připojit i brankáře Petra Malého, který si už divizi vyzkoušel v Polepech. „Oproti Polepům máme v Nymburce hodně mladý tým. V Polepech bylo daleko více kluků, kteří už divizi, třetí ligu, nebo i nějakou vyšší soutěž hráli,“ říká opora nymburského týmu. Zároveň ale nezatracuje ani svůj mančaft. „Nymburk sází na mladé talentované hráče s budoucností, kteří pochopitelně tu a tam udělají nějakou tu chybu,“ hodnotí Malý.

Zcela ideální výkon nepředvedli Nymburští ani v zatím posledním zápase proti Jílovišti. Hosté se bijí kolem sestupové hranice, avšak na hřišti favorita nepředvedli vůbec ustrašený výkon. „Představovali jsme si to trochu jinak,“ nezastírá Malý. „Před utkáním se nám zranil jediný útočník, což nám rozhodně uškodilo. Právě s přechodem do útoku jsme měli největší problémy. Jíloviště ale u nás ukázalo, že je hodně kvalitní a dobrý tým,“ vysekl poklonu svému soupeři osmadvacetiletý brankář.

Petr Malý moc dobře ví, že pokud chce jeho tým hladce proklouznout do divize, podobných výkyvů by se měl vyvarovat. „Začátek jara jsme měli dobrý. Říká se, že jarní část sezóny je těžší než ta podzimní, to se také potvrzuje,“ říká Malý a zároveň odkrývá přednosti a slabiny týmu. „Dozadu hrajeme slušně, dopředu nám to ale trochu vázne.“

 

Napravit reputaci se budou Nymburští snažit na hřišti nebezpečného Tatranu Rakovník. „Pochopitelně chceme z Rakovníka přivézt nějaké plusové body. Rádi bychom napravili ztrátu s Jílovištěm. Očekáváme těžkého soupeře, kterému máme za podzimní prohru co vracet,“ zmiňuje vendetu závěrem zkušený brankář.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou