Jak vypadají statistiky po podzimní části?

0

První polovinu Okresního přeboru v České Lípě máme úspěšně za sebou a nyní je na programu zimní pauza, což je zpravidla časem klidu a zaslouženého odpočinku. Na jaře se totiž bude lámat chleba a my doufáme, že závěrečná část ligy bude stát za to. A jaké jsou statistiky po první části soutěže?

Lídr tabulky není velkým překvapením. FC Kamenice letošní rok zakončila prvním místem v tabulce, což ještě nemusí vůbec nic znamenat, ale i tak jsou k titulu zřejmě nejblíže, alespoň prozatím. Těsně v patách je celek z Bukovan, který by také rád dosáhl na samotný vrchol. Nesmíme však opomíjet silnou Dubici, která je dosud na třetí pozici a vidina titulu je bude jistě hnát kupředu. Týmy dále stíhají Svor a Police. Police má momentálně nejlepší obranu v lize s cedulkou jedenácti obdržených gólů. Naopak Svor má zase nejlepší útok, který má na kontě čtyřicetpět ligových branek. Na sestup to nejvážněji vypadá u týmů z Kravař, Stružnice a Cvikova, ale je dost možné, že o udržení v soutěži budou bojovat i týmy z poloviny tabulky, neboť máme spousty času před sebou a jak je známo, fotbal může být extrémně nevyzpytatelný. Jelikož jsme narazili na branky, je zapotřebí si připomenout, kdo jich v soutěží dosud vsítil nejvíce. Tabulku vedou dva borci. Prvním je Pavel Vodrážka z Dubice a tím druhým Milan Mikovič v Kamenice. Oba po třinácti gólech. S disciplínou by mělo být vše v pořádku, neboť čísla hovoří o tom, že karetních trestů sice nebylo málo, ale ani přehnaně hodně. Žlutých karet nejvíce posbíral Jiří Vokoun z výběru Sosnové a František Porsch z Dubé. Oba hráči se provinili v osmi případech. První jmenovaný je bohužel lídrem i v soutěži o nejvíce červených karet, kde vyfasoval hned dvě. Cena hráče utkání zase nejvícekrát navštívila Lukáše Rudinského ze Svoru, který byl vyhlášen šestkrát. Těžko říci jak se bude soutěž vyvíjet i v další fázi, ale s jistotou lze již nyní říci, že bude o zábavu postaráno. Pakliže statistiky budou podobné jako dosud, tak se máme rozhodně na co těšit.

Věřme tedy v úspěšný fotbalový rok 2016...

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou