Okresní přebor PLZ-JIH: Univerzál Kasejovic Jakub Kulík, hráč 22. kola

0

Vaše hlasování o hráče 22. kola vyhrál Jakub Kulík. Útočník Kasejovic, který se do letošní sezóny zatím příliš výrazně nezapojil, nastoupil v sobotním utkání v Lužanech jako brankář a vedl si na výbornou! Jeho tým zvítězil 3:1 a přiblížil se tak předním pozicím v tabulce. 

 

 

 

 

 

Na začátek gratulace, stal jste se hráčem 22. kola Okresního přeboru. Od koho jste se o své nominaci a poté i výhře dozvěděl?

Dozvěděl jsem se to od spoluhráčů a kluků z týmu.

 

Nominaci jste si vysloužil výkonem v utkání v Lužanech. Pro vás to byl trochu netradiční zápas, běžně hrajete útočníka a nyní jste nastoupil jako brankář. Máte s touto pozicí již nějaké dřívější zkušenosti?

Občas chytám za starou gardu, ale od malička jsem chytal za žáky, takže zkušenosti mám. Od dorostu jsem začal hrát v poli.

 

Hned na začátku zápasu jste měl hodně práce, Lužany chtěli utkání rozhodnout během prvních minut a vy jste musel v prvním poločase likvidovat několik gólových šance. Popíšete nám tyto situace?

Dvakrát tam byla chyba v obraně a dva hráči na mě běželi samy, tam se mi to povedlo nějak vyřešit. Pak jsem jednou dobře vyběhnul a zlikvidoval šanci. Ještě tam byl nebezpečný trestňák, který byl hodně nepříjemný. Měl jsem i štěstí, ale povedlo se mi to všechno zneškodnit.

 

Vašim spoluhráčům se poté povedlo vstřelit takovou tu branku do šatny, která vždy zacloumá s psychikou hráčů. Pomohla vám před druhým poločasem tato branka hodně?

Určitě nám pomohl v tom, že jsme se mohli v kabině uklidnit. Měli jsme drobný náskok do druhé půle. Pro mě osobně to byla velká pomoc, hodněmě to uklidnilo.

 

Krátce po půli se opět prosadil Martin Škyrta, váš nejlepší střelec a zároveň nejlepší střelec ligy. Věřil jste v tu chvíli, že utkání dotáhnete do vítězného konce?

V tu chvíli jsem si myslel, že vyhrajeme víc. Měli jsme tam hodně šancí, hlavně Martin Škyrta. Nepochyboval jsem, že vyhrajeme.

 

Závěr utkání přinesl drama v podobě vyrovnávací branky v 90. minutě. Co vám běželo hlavou při závěrečném tlaku Lužan?

Věřil jsem klukům, že dají góla. Máme vepředu samé šikovné kluky.

 

Zápas pro vás nakonec dopadl dobře. Jak hodnotíte zisk tří bodů na hřišti tak nepříjemného soupeře jakým Lužany jsou?

Byli velice důležité, díky nim se v tabulce můžeme posunout výš. Pokud jsem se správně díval, tak soupeři nad námi remizovali a jsou teď na dostřel.

 

Opět byl jedním z nejvýraznějších mužů Martin Škyrta. Jaké je mít v týmu nejlepšího střelce ligy? Vnímáte tento fakt v kabině hodně a nebo se soustředíte vždy spíše na týmovou hru?

Určitě je to výhoda, když máte takového kanonýra, který dokáže ze dvou šancí dát dva góly. A také je to výborný kamarád! Snažíme se soustředit na týmovou hru, ale víme, že se na něj můžeme spolehnout a skoro pokaždé dá nějakou tu branku, takže je to pro nás jednodušší.

 

Jak celkově hodnotíte dosavadní sezónu z vašeho osobního pohledu? Jste spokojený se svými výkony?

Já jsem dostal šanci první zápas a hned jsem dal gól. Pak jsem moc nehrál, hraju ještě nohejbal a na fotbalové tréninky zase tak často nechodím.

 

Kasejovice jsou v tabulce momentálně v takové pozici, že o postup už se bude bojovat opravdu těžce. Na druhou stranu máte jistotu, že z ligy nesestoupíte. Možná bychom si teď tedy mohli promluvit o nadcházející sezóně. Jaké jsou podle vás ambice Kasejovic do dalšího ročníku soutěže?

Příští rok bychom to již chtěli urvat. Když se povede začátek a nebude se prohrávat se slabšími soupeři, mohlo by se to povést. Doufáme, že dokážeme tým dostat výš.

 

A jak bude probíhat vaše letní příprava?

Chvíli oddych, pak na to vlítneme. Kluci říkali, že bude nějaké soustředění, pak asi i turnaj a určitě přátelské zápase. Jinak takové to klasické běhání kolem hřiště a zlehka fotbálek.

 

Odprostíme se teď od fotbalu. Jaké máte mimofotbalové zájmy?

Tak určitě největší vášní je rybolov, společně s kamarády s klubu jezdíme na ryby. Pak hlavně nohejbal, tam válčím se svým týmem.

 

Co vy a jídlo? Jste na takovou tu českou klasiku jako svíčková, knedlo-zelo-vepřo a podobně nebo máte rád zahraniční kuchyni?

Já si vařím sám a dělám si rád takové ty steaky a speciality, pizza a občas to KFC a podobné neřesti. Zahraniční kuchyně mě nijak extra neláká.

 

Jakou máte rád hudbu? Preferujete jeden vyhraněný styl nebo jste otevřenější všemu?

Nemám vyhraněný styl, když je něco dobrého, tak to rád poslechnu, když je něco špatného, tak to neposlouchám. (smích)

 

Kdo nebo co vám v životě dělá tu největší radost?

Největší radost mi samozřejmě dělá přítelkyně a spoluhráči a kamarádi, s nimi jsou super akce. 

  

Poslední otázka, sledujete náš portál fotbalunas.cz? Co si o tomto projektu myslíte?

Ano sleduji, hlasuji pořád pro svého favorita Martina Škyrtu, tak snad se mu povede to také konečně vyhrát. Projekt je skvělá věc, je to velké spestření pro ty kluky a pro nás všechny, když si člověk může přečíst něco zajímavého.  

 

Děkuji vám za váš čas.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou