Sportu jsem oddaný. Fotbal byl jasnou volbou, je si jist hráč 17. kola Tomáš Nymsa

0

C H V A L Š I N Y  -  Již trojnásobný účastník sestavy kola, záložník týmu TJ Sokol Chvalšiny, sedmnáctiletý benjaminek Tomáš Nymsa se konečně dočkal. Jeho podpora u přátel a spoluhráčů mu přinesla zasloužený úspěch a na třetí pokus se stal hráčem kola. My nyní přinášíme pravidelný rozhovor, v němž lídr prozradí, co stojí za šňůrou neporazitelnosti a jaké vyhlídky má chvalšinský klub do budoucna, utajena též nezůstane ani jeho fotbalová minulost a dočtete se , komu fandí a jaký dres by rád oblékl, byť na pouhý jeden zápas.

   

Tomáši, gratuluji k vítězství. Vaše výkony na hřišti se odráží v již třetí nominaci do sestavy kola. Jak se díváte na to, že z vašeho týmu jste nejčastěji vyhlašován jako hráč zápasu právě Vy?
Dívám se na to samozřejmě v pozitivním měřítku. Sám nevím, jelikož bojujeme všichni, je to na úvod opravdu těžká otázka, ale pochybuji, že by volba byla jakkoliv podchycená, tak si upřímně myslím, že důvodem budou, jak jste sám říkal, moje výkony na hřišti, které odvádím.

 

Úspěch přišel ale až teď. Čím to podle Vás je?
Řekl bych, že to bude tím, že teď se do ankety a samotného hlasování zapojilo hodně lidí, spousta mých kamarádů, určitě i spoluhráči a hodně tomu dopomohlo sdílení na sociálních sítích.

 

Takže máte představu, kdo stojí za Vaším vítězstvím?
Samozřejmě, jak již sem řekl. Hodně tomu dopomohli kamarádi, spoluhráči a z vysoké části, řekl bych, že i trenéři a moji blízcí.

 

Sháněl jste si hlasy v aktivní míře nebo jste to nechal náhodě?
Já jsem o své nominaci ani původně nevěděl a dozvěděl jsem se o tom až v průběhu úterý, když mi kluci řekli, že mě hlasem podpořili a já netušil, o co vůbec jde. Takže tímto způsobem jsem se o situaci dozvěděl a až poté jsem se na stránky podíval sám.

 

Přesto jste ale zvítězil, tak jak to vnímáte?
Těžko říct. Tak rozhodl to samozřejmě nejvyšší počet hlasů, asi mi fandí hodně lidí (směje se). Ale vnímám to určitě pozitivně, jsem za to opravdu rád a tímto bych všem chtěl poděkovat.

 

Čeká vás teď za odměnu nějaký revanč do klubové kasy?
To netuším, do toho už nevidím. To je zejména na trenérech a na jejich uvážení, jak se rozhodnou a jak to pojmou.

 

V posledním utkání jste se zasloužil o vyrovnání. Byl zápas obtížný.
Byl hodně těžký. Jeho obtížnost se ale netýkala jen nás, ale lehké to neměli ani domácí. Hodně velkou roli v tom hrílo hřiště, které nenabízí zrovna ideální podmínky pro fotbal a kombinační hru. Zápas také určovalo vcelku velké množství chyb. Mohli jsme vyhrát, ale i prohrát, čili za remízu jsme hodně vděčni.

 

Ale v podzimní části jste s Černou nezahráli dobrou partii a soupeř vám docela nasekal. V čem toto utkání bylo jiné?
Je to možná tím, že k dispozici byl menší počet hráčů, kteří zasáhli do hry. Teď se postupně hodně hráčů vrací, ti přináší nové síly a ty rozhodují. Ta nová chuť do toho fotbalu udělá zkrátka hodně.

 

S remízou jste se tedy spokojili?
Rozhodně jsme tam jeli s tím, že chceme vyhrát, ale sám za sebe si myslím, že remíza je přijatelný výsledek.

 

Jak teď zpětně zápas hodnotíte, když se na něj podíváte jako na jeden celek?
Utkání se hrálo v celkem vyrovnaném tempu a jak už jsem říkal, vyhrát mohla obě mužstva, ty šance tam k tomu byly. Všichni se snažili zápas dovést do úspěšného závěru, takže podtrženo, sečteno, remíza zápasu sluší. Byla zasloužená.

 

Je pravda, že v jarní části opravdu válíte, nezaznamenali jste ani jednu prohru. Jaký je recept na takovou šňůru neporazitelnosti?
Recept? ( táže se s úsměvem) Stačí pouze trénovat. Připravit se na každé utkání a dodržovat disciplínu a mít chuť vyhrát, s níž bojovat až do konce. Důležité také je, abychom si věřili, ať už hrajeme s prvním nebo posledním. Každý soupeř je hratelný a každý zápas se dá vyhrát. Když prohrát, tak nic neodevzdat, ale prohrát, jak se říká, se ctí.

 

Takže kvalitní zimní příprava?
Určitě! Příprava se na naší úspěšné sérii podepsala hodně velkou měrou. Hodně jsme běhali a to je rozhodně znát. Tím to, dle mého pohledu, bude.

 

Větší nároky a fyzičku určily poslední přípravu odlišnou od předešlých?
Ano. Dobrá fyzička je základ hry. Pokud se soupeřem dokážeme běhat celých devadesát minut a nepolevit, máme dobře zaděláno na úspěch a to můžeme být i horším týmem.

 

Do konce sezóny ještě zbývá dostatek zápasů, jaké jsou vaše cíle?
Máme dobrý tým který mimo jiné stále ještě stavíme a dáváme dohromady, takže na vyšší cíle pomýšlet určitě můžeme. Myslím si, že druhé místo je hratelné a poprat se o něj určitě můžeme.

 

První tři celky dělí od sebe pouze skóre, jinak bodově jsou na tom stejně. Jedna výhra vás může dostat do kontaktu s prvním. Myslíte na útok na čelo tabulky?
Nic není nemožné. Jak jsem řekl, tým na to máme, jsme celkově silní a soupeř s námi prostě musí počítat. Do každého zápasu dáme všechno a rozhodně nebudu nic vylučovat. Úplně klidně můžeme i na to čelo dosáhnout, pokud si za tím tvrdě půjdeme.

 

Pamatujete si Vy osobně na takto vyrovnanou soutěž?
Abych se přiznal, takto hektický vývoj sezóny až do jejího konce si už dlouho nepamatuji. Ale na druhou stranu je to dobře. Nikdo nemá nic jisté, jeden zápas může pořadím zamíchat a všichni se za ten svůj cíl budou prát až do konce. Nikdo si nemůže dovolit žádnou ztrátu, která by jej mohla mrzet.

 

A co Vy a fotbal? Vzpomínáte si na své začátky?  Kolik Vám bylo, když jste obul kopačky poprvé?
Na to si pamatuji velice dobře. Bylo mi asi šest let a do fotbalu mě dostal můj kamarád. Do svých patnácti jsem hrál tady za Chvalšiny, poté jsem přestoupil do Českého Krumlova, kde jsem pokračoval. Následně jsem se ale vrátil zpět do místa mých začátků, kde nadále působím.

 

Jiné možnosti jste neměl?
Nene, kdepak. Fotbal je prostě TOP sport, navíc tady jiné možnosti snad ani nejsou. Zkrátka volba byla jasná.

 

Vypátráte v paměti svou první branku?
(Zamýšlí se) Ano, vzpomenu. Bylo to proti Nové Vsi. (Nerozhodným hlasem pokračuje) Víc o tom, jak padla a co tomu předcházelo, již dohromady nedám, na to si nepamatuji, ale že to bylo proti tomuto soupeři, vím naprosto bezpečně.

 

Kdybyste k pouhému jednomu utkání mohl nastoupit za kterýkoliv elitní klub, čí dres byste oblékl nejraději?
Asi Barcelona. Vím, od ostatních tázaných se liším, kde v mnoha případech padalo jméno rivala z Madridu, ovšem zůstaneme ve Španělsku a já volím Barcu.

 

A Vaše oblíbená fotbalová ikona?
Vyberu dva mé nejoblíbenější hráče. Jsou to jednoznačně Lionel Andrés Messi a po něm Carles Puyol.

 

Odbočíme-li od fotbalu, věnujete se ještě jiným sportům a koníčkům?
Rekreačně neodmítnu žádný sport. Sportuji velice rád a jsem mu oddaný. Proti žádnému druhu sportu nejsem a je to prostě můj nevětší koníček. Mimo sportovní odvětví v současné době jiné koníčky snad ani nemám. Jak říkám, sportu se věnuji víceméně pořád.

 

Momentále se hraje MS v hokeji. Sledujete jej?
Samozřejmě, že sleduji, nebo se alespoň v nějakém volném čase naší reprezentaci sledovat snažím. Věřím i v to, že získáme nějakou medaili, nebo si o ní alespoň zahrajeme, ale jasným týmem je dle toho, co předvádí, Kanada.

 

Jaký názor máte na náš portál? Myslíte si, že je to pro nižší soutěže přínos?
Přínos to určitě je. Je moc fajn, že se to takhle sleduje a zaznamenává. Ocení to jistě i lidé, kteří mají kde sledovat dění v soutěžích, jako je ta naše, prostřednictvím internetu. Je to dobrý projekt.

 

Byl jste Vy osobně někdy takto medializován?
Tak to asi ne. Na nic takového si nevzpomínám, tak proto si portálu Fotbalunas vážím, jelikož si mohu něco přečíst i sám o sobě a když je to chvála, je to jedině dobře.

 

Co byste vzkázal fanouškům a těm, kteříti poslali hlasy do ankety?
Děkuji všem kamarádům, známým i spoluhráčům. Hlavně děkuji trenérům za jejich přípravu. Dále bych rád poděkoval celému týmu, že jsme tam, kde jsme a že dokazujeme své kvality, že jsme takto začali a snad i skončíme tou naší neporazitelností.

 

Děkuji Vám, ať se daří.

   

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou