R. Chlumecký 38. (p.)
1:4
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2016 17:00

3.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešník nezvládl domácí premiéru proti Želči


Branky


38. R. Chlumecký (p.) - 53. Z. Šváb , 58. V. Podroužek (p.) , 61. R. Novotný , 83. M. Sokolt
0

Ve 3. kole Krajského přeboru se poprvé představili před domácími fanoušky hráči Olešníka. Jejich první soupeřem na domácí půdě byl stejně jako loni, protivník ze Želče. Olešník řešil před zápasem problémy se sestavou. Vinnou dvou vyloučení v Katovicích, nemohl počítat se Štosem a Z. Vařákem. K tomu se nakumulovala další zranění, které trápí tým trenéra Borového prakticky od začátku letní přípravy. Hosté přijeli nabuzení, když v předchozím kole dokázali otočit zápas s Hlubokou ve svůh prospěch a v závěru odolali i pokutovému kopu. 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Olešník byl první poločas lepším týmem, ale z gólu se radoval jen jednou.

Kdo ví, jak by vypadal zápas, kdyby udeřilo hned z prvních příležitostí domácích. Přetažený centr Červenky vrátil Heller zpět před branku, kde stál Kučera před odkrytou brankou, ale míč sotvat trefil a ten se následně zamotval do klubka hráčů, ze kterého ho razantně odpálil Kosobud. Jenomže z odkopu byl nepříjemný brejk, který hasil na poslední chvíli skluzem Pomeje, který zblokoval střelu Novotného na rohový kop.

 

A aktivní dvouminutovka pokračovala. Hosté totiž dostali ještě jednu možnost zahrávat rohový kop, ten odvrátili domácí a následoval rychlý kontr na druhou stranu. Chlumecký rozběhl Dudka na levé straně, ten potáhl míč z poloviny hřiště do vápna a zpětnou přihrávkou pod sebe našel volného Jirkovského, ale ten z hranice penalty Hovorku neprostřelil. O pár minut později pálil utěšenou střelou Chlumecký, ale Hovorka vytáhl míč zpod břevna na roh.

 

Olešník se gólu přeci jen dočkal. Ve 35.minutě si zabíhal za záda Kosobuda Dudek na průnikovou přihrávku Šímy. Stoper Želče zřemě o nabíhajícím útočníkovi domácích nevěděl a skluzem jej zastavil nedovoleně ve vlastním vápně. Následovala penalta, kterou bezpečně proměnil Chlumecký střelou do šibenice - 1:0. Stejný stav svítil na ukazateli i v poločasové přestávce.

Domácí nezvládli druhý poločas a Želeč se prosadila čtyřikrát

Těžko říct, co se honilo domácím hráčům o přestávce v hlavě, při upozornění na možný obrat v utkání. Rozpačitý vstup domácích hráčů, načali dvě střely hostí mimo tři tyče brankáře Studničky. Pak mohli z ničeho nic udeřit domácí. Aut Fořtera si na hranici vápna pokryl Dudek před Pavličkem, prvním dotykem si míč posunul do vápna, jeho střelu z úhlu, ale Hovorka dokázal reflexivně vykopnout. Těžko říct, jestli měl Dudek volit na místo střely přihrávku na nabíhajícího Kučeru.

 

To bylo od domácích hráčů na delší dobu vše a hosté během následujících devíti minut rozhodli o osudu domácích. Nastartovala je k tomu chyba Chlumeckého, kdy jeho rozehrávku zblokoval napadající Šváb a míč se ke smůle domácích odrazil přímo k nohám druhého útočníka Novotného. Následnou akci 2 na 1 vyřešil Novotný přihrávkou na Švába a ten překonal Studničku - 1:1. O tři minuty později přišla pro domácí další pohroma. Pomeje fauloval ve vápně Novotného, pro domácího stopera následovala druhá žlutá a tedy konečná v zápase. Penaltu pak se štěstím proměnil Podroužek, když Studnička vystihl směr střely, ale míč mu prošel pod pravou rukou - 1:2.

 

Třetí gól přidali hosté po standardní situaci. Podroužek nacentroval do malého vápna, kde si obrana nepohlídala Sokolta, jeho hlavičku Studnička dokázala ještě vyrazit, ale na dorážku Novotného, už byl krátký - 1:3. Domácí zmar, pak definoval Dudek, když jej zpětnou přihrávkou oslovil Šíma, ale domácí útočník, míč za přispění drnu, promáchl. Kalich hořkosti si domácí vypili až do dna necelých deset minut před koncem. Série nedorozumění vygradovala zakončením Sokolta, kdy Studnička první zakončení kryl, pak se míč místo odkopu dostal znovu k Sokoltovi a jeho lob skončil v síti - 1:4.

 

Olešník byl na ručník a totálně rezignoval. Hosté v závěru zahodili, ještě dalš tři 100% šance. Kosmeticky mohl zápas upravit po centru Dudka, Šíma, ale jeho hlavičku, která skončila v síti Hovorky, přerušil hvizd rozhodčího po signalizovalém ofsajdu. Výsledek zápasu, tak zůstal 1:4 pro Želeč.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník
Lukáš Dudek (hráč): "Trápíme se v zakončení a finální fázi. Neproměňováním šancí, dostáváme sebe sami pod tlak. Pak udělame pár chyb vzadu a soupeř nás hned potrestá. Těžko se potom hraje a sbírají síly k obratu, kord když podruhé za sebou dohráváte zápas v deseti. V hlavě mi leží moje šance ze druhé půle, která mohla ten zápas poslat úplně jiným směrem. Musíme si každý hrábnout do svědomí, jestli jsme pro lepší výsledek udělali všechno a jestli i k samotnému zápasu přistupujeme tak, jak máme."




Sestavy


FK Olešník
J. Studnička [-] - D. Heller [-] (55. M. Tressl [-] ) - M. Pomeje [-] , L. Červenka [-] , R. Chlumecký [-] , M. Šíma [-] , P. Jirkovský [-] (77. J. Kříž [-] ) - L. Dudek [-] - J. Fořter [-] , T. Kučera [-] , M. Studnička [-]

TJ Sokol Želeč
P. Hovorka [-] - P. Janošík [-] (46. Z. Šváb [-] ) , V. Podroužek [-] (79. M. Brůžek [-] ) , D. Pavličko [-] , J. Škrábek [-] , O. Kosobud [-] - I. Kloc [-] (66. O. Stránský [-] ) , J. Švec [-] , J. Holub [-] , M. Sokolt [-] - R. Novotný [-]

ŽK: 51. M. Pomeje , 62. M. Tressl - 37. J. Škrábek , 40. R. Novotný , 62. I. Kloc , 89. M. Sokolt . ČK: 57. M. Pomeje .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: Herzog Radek - VICAN Miroslav, REISNER Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.