Domácí útočili v poslední desetiminutovce a vyplatilo se!


Branky


81. L. Řepka (p.) , 87. H. Minařík
0

Tým SK Rakovník B si nedokázal vytvořit téměř žádné šance a Marek Tvrz neměl svůj den. Všech těchto faktorů dokázaly Lišany využít a i přes pasivní vstup do utkání, nakonec vítězství proti favoritovi vybojovaly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
V první půli převzali utkání jasně do svých rukou hosté, hru kontrolovali a hrálo se přávážně s míčem na jejich kopačkách. Domácí tým ale dobře bránil a dokázal být i nebezpečný z brejků. Jenže Jakuba Hamouze při samostatném úniku zradila na hranici šestnáctky stabilita a střela Lukáše Řepky z trestného kopu těsně minula levou Hrbkovu tyč. Pak mezi rakovnickými obránci propadl dlouhý výkop brankáře Zdeňka Řepky, do něj se hned po odskoku míče opřel Jelínek a parádní ranou rozvlnil síť za Hrbkovými zády. Jenže radost lišanskému útočníkovi zkazil odpískaný ofsajd. Hosté měli ve poslední minutě prvního poločasu obrovskou šanci, poté co Krupička předložil Tvrzovi míč na malé vápno, ten však z blízkosti trefil pouze brankáře Řepku. Z hřiště se tak po poločasovém hvizdu rozhodčího odcházelo za stavu 0:0.   V úvodu druhého dějství se domácí po delší době připomněli i směrem dopředu, když Jelínek vystihl rakovnickou rozehrávku a z dálky zkusil přelobovat Hrbka. Ten si ale bez větších problémů poradil. Pak za to vzal po levé straně Žalud a odvážný průnik zakončil střelou, která sice rozvlnila síť, ale pouze z boku. Na druhé straně se po Krůtově ztrátě na polovině hřiště dostali hosté do zajímavého přečíslení, na jehož konci postupoval Tvrz sám na Řepku, ale zakončil znovu prachbídně, jen doprostřed branky do připravené náruče lišanského gólmana. Hráčům Rakovníka se podařilo otevřít skóre až v 58. minutě, kdy se po parádním centru Faigla prosadil Nováček, 0:1. Lišanští po inkasovaném gólu poslali na hřiště Bagiho a Kaňáka s cílem oživit hru dopředu. A to začalo nést ovoce. V 81. min. zahrával Lukáš Řepka roh a důrazný Minařík, který ještě v prvních dvou jarních kolech oblékal dres FK Hředle, byl ve snaze dostat se k centrovanému míči zastaven v šestnáctce v rozporu s pravidly. Míč si na puntík postavil tradiční exekutor Řepka a ranou k tyči nedal Hrbkovi šanci, 1:1. Domácí se však nenechali uspokojit vidinou bonusového bodu z penaltového rozstřelu a v poslední desetiminutovce se nastěhovali na polovinu Rakovníka. Z územní převahy vytěžili více rohových kopů, než před tím za celý zápas. Jeden z nich zacílil Řepka na přední tyč, kde se k míči dostal Minařík a nechytatelnou hlavičkou rozvlnil síť za Hrbkem podruhé, čímž dokonal obrat a dal výsledku konečnou podobu.


Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch: Dnes se nám podařil fantastický obrat proti silnému s sebevědomému soupeři, který měl vyjma poslední dvacetiminutovky míč celý zápas častěji na kopačkách. Vyložených šancí si však vytvořil poskrovnu díky disciplině a obětavosti celého našeho mužstva při defenzivní činnosti, a to i ve fázích, kdy se nám dopředu nedařilo, rychle jsme ztráceli míče a pak byli nuceni bez míče dlouhé úseky hry běhat. Po dosažení první branky nás Rakovník zřejmě trochu podcenil pod dojmem, že už se nemůže nic stát, nicméně my jsme se pokusili střídáním oživit hru, v posledních dvaceti minutách vrhli všechny síly do útoku a po brankách z vybojovaných standardních situací utkání v poslední desetiminutovce otočili.

SK Rakovník B
Marek Tvrz: "Vzhledem k souběhu A a B mužstva jsme nastoupili v hodně slepené sestavě s dorostenci, kteří ráno vyhráli těžký zápas. Jako jsem byl kritický po Olympii, tak tentokrát musím být kritický na sebe. Neproměnil jsem šance a to rozhodlo zápas. Dnes bychom potřebovali v 60. minutě vystřídat sedm hráčů, kteří již nemohli fyzicky nebo byli zraněni. Já osobně jsem si ve 14. minutě obnovil zranění kotníku a v druhé půli nepodstupoval vůbec souboje, ale bohužel nebylo kam sáhnout. Odešli jsme fyzicky a dobře rozehraný zápas ztratili v samém závěru. Gratuluji soupeři k výhře."



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - V. Hamouz [-] (89. L. Zouplna [-] ) , R. Žalud [-] , M. Chládek [-] , H. Minařík [-] - J. Feher [-] (62. M. Bagi [-] ) , F. Štědronský [-] , L. Řepka [-] , L. Krůta [-] (72. M. Kaňák [-] ) - J. Hamouz [-] , J. Jelínek [-]

SK Rakovník B
T. Hrbek [-] - M. Galia [-] , Z. Žihla [-] , Z. Červený [-] - P. Kýzl [-] , P. Faigl [-] (72. M. Cibulka [-] ) , K. Kaňák [-] (58. D. Titlbach [-] ) , M. Kučera [-] (46. T. Ludvík [-] ) , M. Tvrz [-] - M. Krupička [-] , P. Nováček [-] (58. T. Pešek [-] )

ŽK: 73. L. Krůta , 82. J. Jelínek , 85. J. Hamouz - 14. M. Tvrz , 66. Z. Žihla .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Brda Jan - VYHNANOVSKÝ Milan, KOSOVÁ Simona.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.