Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2016 17:00

26.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobruška si poradila s Chlumcem


0

V prvním poločase spolu týmy dlouho držely krok - na první branku Chlumce domácí odpověděli po minutě, na vedoucí gól Dobrušky odpověděl Chlumec po šesti minutách. Ve druhém poločase si Dobruška vytvořila výraznější převahu a dokázala Chlumci odskočit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólová přetahovaná

Dobruška vstoupila do zápasu aktivně, přesto inkasovala jako první. V šesté minutě zaváhal domácí obránce při zpracování míče, ke kterému se díky tomu dostal chlumecký Jakub Veselský. Veselský sice napoprvé Marka Pěničku nepřekonal, ale po zákroku domácího brankáře se dostal k míči i podruhé a hlavou usměrnil míč do sítě. Fotbalisté Dobrušky přišli s rychlou odpovědí. V sedmé minutě se do vápna dostal Aleš Hašek a jeho prudkou střelu zastavila až síť za zády Ladislava Kukala.

Oba týmy se nezdržovaly zdlouhavou kombinací a snažily se o přímočarý způsob hry. Díky tomu se tempo přelévalo ze strany na stranu, k vidění byly rychlé akce a časté nedovolené zákroky. Zajímavé rozehrávky rohových kopů si nacvičili fotbalisté Dobrušky. Hráči domácích se při rohových kopech rozestavěli v malém vápně, kde znepříjemňovali práci chlumeckému brankáři i celé obraně, která musela počítat s nečekanými odrazy a tečemi. Secvičené rohové kopy ale domácímu týmu gólovou radost nepřinesly. Ve třiadvacáté minutě si na dlouhý balon z hloubi pole naběl Aleš Hašek, který si nejprve srovnal krok a následnou střelou zpoza vápna těsně minul chlumeckou branku. Fotbalisté Chlumce se do vápna Dobrušky dostávali obtížněji. Domácí obránci dobře četli hru a vystupovali proti přihrávkám, které směřovaly na chlumecké útočníky. Takový styl hry sice nesl riziko v podobě nepřesného odhadu a následného propadnutí, domácí obránci si ale počínali přesně a spolehlivě přerušovali akce Chlumeckých.

 

Další změnu skóre přinesla dvacátá šestá minuta. Chlumecký obránce se snažil zblokovat přihrávku na pronikajícího hráče Dobrušky. To se mu sice povedlo, míč se ale odrazil na druhou stranu vápna, kde nehlídaný Aleš Hašek zavěsil míč do sítě. Ani domácí ale neudrželi své vedení déle než několik minut. V jednatřicáté minutě si hosté vytvořili tlak ve vápně Dobrušky. Na první střelu Chlumce dokázal ještě Marek Pěnička reagovat, ale na následnou dorážku Michala Bráborce z hraničního ofsajdového postavení už byl krátký. Chlumec tak vyrovnal na poločasových 2:2. 

Nejlepší obrana je útok

Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Dobruška, která svižnými útočnými akcemi proháněla chlumecké obránce. Za svoji bojovnost byli domácí odměněni v šedesáté první minutě. Po obranném rohovém kopu si Chlumečtí mysleli, že je veškeré nebezpečí zažehnáno a ve větším počtu fotbalistů se rozbíhali do protiútoku. Domácí ale dokázali obráncům Chlumce míč vypíchnout a ve vápně Chlumce rázem došlo k přečíslení. Jakub Mikušík kličkou obešel gólmana Kukala a střelou do prázdné branky vrátil Dobrušce vedení. Domácí se neuchylovali ke krátkozrakému bránění jednogólového náskoku a nadále se snažili o aktivní a ofenzivní přístup.

 

V šedesáté šesté minutě se na hranici malého vápna dostal k míči Jakub Mikušík, nikým nehlídaný záložník Dobrušky ale nezakončil přesně a nechal vyniknout chlumeckého gólmana Ladislava Kukala. V sedmdesáté první minutě se za chlumeckou obranu dostal Aleš Hašek, který ale tváří v tvář gólmanovi Kukalovi hattrick nezkompletoval a svoji střelu namířil těsně vedle levé tyče. O tři minuty později Aleš Hašek vypíchl míč Zdeňku Duškovi, chlumecký brankář Kukal ale nebojácně vyběhl z branky a Haškův postup zastavil. Chlumečtí se v závěru zápasu dostávali převážně k centrovaným balonům, tyto akce ale postrádaly přesnost, a proto z nich branka nepadla. Dobrušku proto tolik nemusel mrzet ani další neproměněný brejk, který v osmdesáté sedmé minutě napálil do brankáře Kukala Aleš Hašek. Dobruška přesto zvítězila 3:2. 



Ohlasy k zápasu


SK Dobruška
Bohuslav Jakoubek - trenér SK Dobruška: Po celé utkání jsme byli lepší a vítězství je zcela zasloužené, jen mělo být výraznější. Takto jsme si závěr zbytečně zdramatizovali.




Sestavy


SK Dobruška
M. Pěnička [-] - L. Žid [-] , V. Malý [-] , A. Zilvar [-] , M. Jirásek [-] (76. M. Hájek [-] ) - J. Havlík [-] , M. Bohuňovský [-] , D. Eimann [-] , J. Mikušík [-] , P. Krahulec [-] - A. Hašek [-] (88. M. Malina [-] )

FK Chlumec nad Cidlinou
L. Kukal [-] - Z. Dušek [-] , J. Hartman [-] , D. Jelínek [-] (88. J. Hanuš [-] ) , K. Staněk [-] (71. D. Hubený [-] ) , J. Hanuš [-] , J. Veselský [-] , M. Bráborec [-] , J. Jelínek [-] , D. Koubek [-] , V. Beneš [-]

ŽK: 66. D. Jelínek .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Prokůpek Jan - SLAVÍČEK Lukáš, BERÁNEK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.