Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2016 16:00

19.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chlumec zdolal Rychnov po penaltovém rozstřelu


0

Fotbalisté Rychnova byli Chlumci minimálně vyrovnaným soupeřem. Hosté sice v utkání dvakrát prohrávali, pokaždé ale dokázali adekvátně reagovat. Chlumec se tak radoval až po penaltovém rozstřelu, ve kterém se blýskl brankář Ladislav Kukal, který chytil tři penalty rychnovských střelců.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nerozhodná půle

Chlumci se vstup do zápasu vydařil na výbornou. Už v šesté minutě poslal z pravé strany centr do pokutového území Rychnova domácí David Jelínek. Jeho centr vyrazil rychnovský brankář Jan Vrána na hranici pokutového území. U volného míče byl nejrychleji domácí Jan Vopátek, který neváhal a prudkou střelou vymetl pravý horní roh rychnovské branky.

Hosté se z inkasované branky oklepali a v následujících minutách zaměstnali domácího brankáře. S hlavičkou po rohovém kopu i se střelou zpoza vápna si ale chlumecký brankář Ladislav Kukal bez problémů poradil. Velkou příležitost si Rychnovští vytvořili ve dvanácté minutě. Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, následný přetažený centr na zadní tyč vracel rychnovský hráč zpět do ohně, hlavičkující hráč ale z malého vápna přestřelil branku. Chlumečtí se v dalším průběhu hry dopouštěli nepřesností jak v útoku, tak i v obraně, díky tomu se Rychnovští dostávali k míči a mohli se pokoušet o zakončení. Střelecké pokusy hostů mířily mimo branku až do 21. minuty. V té době rychnovský brankář Vrána pohotovým zákrokem vychytal domácího střelce a díky tomu se hosté dostali do rychlému brejku. Postup Rychnova se snažil utnout chlumecký brankář Kukal, který vyběhl téměř na polovinu hřiště. Domácího brankáře ale obešel unikající hráč Rychnova Jiří Počtýnský. Díky tomu rychnovský záložník postupoval proti odkryté brance, Počtýnský nezaváhal, trefil prostředek prázdné brány a vyrovnal na 1:1.

 

Ve zbytku poločasu měly oba týmy několik příležitostí, v rozhodujících momentech se ale předváděli oba brankáři. Obrany obou týmů nechtěly pustit soupeře do nebezpečných prostorů, a proto docházelo k častým soubojům o balon, které ukončoval hvizd rozhodčího. Do konce první půle už se žádný z týmů neprosadil, a poločas tak skončil nerozhodně 1:1. 

Sedmdesát vteřin chlumeckého vedení

Ve druhém poločase se týmy pokoušely zakládat své útoky pomocí dlouhých míčů za obranu soupeře. K těmto balonům měli ale častěji blíže oba brankáři. V 52. minutě Chlumečtí zblokovali několik střel po rohovém kopu hostů a přešli k rychlému protiútoku. Při útočné akci dva na dva chyběly obráncům Rychnova milimetry, aby zachytili přihrávky domácích. Hosté ale kombinaci Chlumce nezachytili a míč se dostal až k Jakubu Veselskému. Chlumecký útočník potáhl míč po pravé straně až do pokutového území hostů a prudkou ranou propálil brankáře Vránu. Vedení domácím hráčům vydrželo pouhých sedmdesát vteřin. Krátce po rozehrávce přenesli Rychnovští hru na levou stranu, kde útočící hráč obešel obránce Chlumce a lobovaným centrem poslal míč do vápna. V pokutovém území dostal od chlumeckých obránců komfortní prostor rychnovský Miroslav Semerád, který přesnou hlavičkou k tyči vyrovnal na 2:2.

 

Během následujících minut se domácí snažili držet balon a kombinovat na polovině soupeře. Přihrávky domácího týmu ale postrádaly přesnost, tomu napomáhalo i napadání rychnovských fotbalistů, kvůli kterému měli domácí minimum času na předání balonu spoluhráčům. Rychnovu se tak dařilo zastavovat akce domácích a odebírat jim balon. Hosté se snažili dlouhými přihrávkami vybízet své křídelní spoluhráče k únikům po krajích hřiště, ani Rychnovští ale nebyli ve svých útočných akcích příliš úspěšní. Deset minut před koncem zatáhl Michal Bráborec unikajícího hráče Rychnova za dres a za svůj nedovolený zákrok viděl červenou kartu. V závěrečných minutách obě strany zahrozily díky centrům i střelám ze standardních situací, v těchto chvílích ale pokutovým územím dominovali oba brankáři i obránci, kteří podrželi své týmy, a zápas tak po devadesáti minutách skončil nerozhodně 2:2.

 

Penaltový rozstřel byl pro oba týmy sezónní premiérou, která od první série lépe vycházela hostům. Na chlumeckého Jana Vopátka nedokázal navázat rychnovský Lukáš Volný, kterého vychytal Kukal, a Rychnov tak od první série ztrácel. Druhá série začala pro Rychnov nadějně, když domácího Miroslava Kučeru vychytal Vrána, tuto výhodu ale Jiří Počtýnský nevyužil a Ladislav Kukal chytil i druhou penaltu Rychnova. Unáhleně si počínal další střelec Chlumce Pavel Pilař, který netrefil pravý horní roh branky a přestřelil. Ani ve třetí sérii se však Rychnovu nepodařilo vyzrát na brankáře Kukala. Jakub Nosek sice mířil do dolního rohu branky, Ladislav Kukal ale dokázal jeho střelu vytěsnit. Nešťastný okamžik pro hosty přinesla čtvrtá série. Brankář Jan Vrána dokázal nohama vyrazit střelu Daniela Bareše, rotující míč se ale po odrazu od země dokutálel za brankovou čáru. Rychnovský Stanislav Pohl sice v této sérii jako jediný rychnovský exekutor překonal domácího Kukala, následujícím kopem ale o chlumecké výhře rozhodl Zdeněk Dušek. Domácí se tak po rozstřelové výhře 3:1 radovali z dvoubodového zisku. 



Sestavy


FK Chlumec nad Cidlinou
L. Kukal [-] - M. Bráborec [-] , Z. Dušek [-] , D. Jelínek [-] (55. K. Staněk [-] ) , J. Hanuš [-] (62. V. Branský [-] ) , J. Vopátek [-] , P. Pilař [-] , J. Veselský [-] (68. D. Bareš [-] ) , J. Jelínek [-] (50. M. Kučera [-] ) , D. Koubek [-] (46. J. Hartman [-] ) , V. Beneš [-]

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Vrána [-] - L. Brandejs [-] , R. Plachetka [-] (90. D. Trejtnar [-] ) - O. Stieber [-] , J. Nosek [-] , M. Bárnet [-] , S. Pohl [-] , J. Počtýnský [-] - F. Stieber [-] (76. L. Volný [-] ) , R. Zajíček [-] (63. M. Pups [-] ) , M. Semerád [-]

ŽK: 75. R. Plachetka , 88. L. Brandejs . ČK: 82. M. Bráborec .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Vítek Pavel - ČEJCHAN Ondřej, TREJBAL Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.