3:0
(3:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.04.2016 16:30

24.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kapitán Kalivoda dovedl Zápy ke třem bodům


Branky


0

Tři po sobě jdoucí góly v prvním poločase rozhodly, že tři body zůstanou na domácí půdě. Hlavním aktérem duelu byl David Kalivoda, jenž vstřelil dvě branky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čtyři minuty na dva góly

Úvodní minuty zápasu patřili domácímu výběru, který se nastěhoval na polovinu Tachova a snažil se ohrozit gólmana Houdka. Dlouhé balóny se ale dařilo odvracet Matasovi, respektive Šáchovi v dresu hostí. V osmé minutě se odhodlali vyrazit dopředu také hosté, jenže Folejtarův pas na Hradeckého byl nepřesný a doputoval až k domácímu brankáři Strakovi.

 

V 15. minutě poprvé udeřili Zápští. Kalaš přihrál do vápna volnému Petru Putzovi, který poslal míč mezi Houdkovými nohami směr síť. Po úvodním gólu hýřili domácí fotbalisté aktivitou a i nadále zaměstnávali obranu Tachova.

 

Po půlhodině hry nastala čtyřminutovka, která rozhodla o průběhu a výsledku celého zápasu. Nejdříve se ve 34. minutě před Houdkem zjevil osamocený kapitán David Kalivoda, zamířil k levé tyči a nemýlil se. Poté měly Zápy k dispozici přímý kop, Pavlík našel znovu Davida Kalivodu a ten tvrdou ranou propálil vše, co stálo v cestě mezi ním a sítí Houdkovy brány.

Tempo opadlo

Do druhého poločasu nastoupili Tachovští s odhodláním pokusit se utkání ještě zdramatizovat a vykřesat jiskru naděje, ale Vaněčkův pokus z rychlého protiútoku nebyl pro Straku příliš nebezpečný. O poznání blíže gólu byl v 64. minutě Hrošovský – jeho střela byla tečovaná jedním z domácích beků a skončila na tyči brány Záp!

 

V 68. minutě se pokusil zkompletovat hattrick domácí kapitán Kalivoda, tentokrát svůj pokus poslal jen do ochranné sítě za Houdkem. Aktivním napadáním rozehrávky západočeského týmu si Zápy ulehčovaly situaci a pevně kráčely za třemi body.

 

V 78. minutě ovšem suverénní domácí chybovali a nabídli Tachovu možnost rychlého brejku. Tvrdou střelou se na jeho konci prezentoval Hoffmann, Straka však předvedl povedený zákrok a nohou míč vykopl! Když ani o další čtyři minuty později nedokázali hosté zareagovat na centr po rychlém brejku a nechali míč proskákat malým vápnem až k Novákovi, který ho odkopl do bezpečí, skóre se zastavilo na konečném poměru 3:0 pro Zápy.



Ohlasy k zápasu


SK Zápy
Trenér M. Mašek: „Ze začátku jsme byli takový vlažní, hrálo se bez šancí. My jsme se dostali do zápasu od nějaké 20. minuty, převzali jsme otěže. Dali jsme tři po sobě jdoucí góly, ze čtyř šancí jsme tři proměnili, tak to má být. Utkání se rozhodlo kvalitou a zkušeností. Druhý poločas už z naší strany nebyl tak aktivní, ale ubránili jsme výsledek. Brejkové situace jsme nevyřešili, ale 3:0 zasloužený výsledek. Dnes bych vyzdvihl Kalivodu, dvě branky, měl i další šance, jednoznačně on.“

FK Tachov
Trenér P. Vaigl: „Udělali jsme ve 14. minutě individuální chybu Michalem Folejtarem, což rozhodlo zápas. V první půli jsme se do šancí nedostávali a ve druhé jsme je nedali. Zápy nás potrestaly, kvalitou byly lepší. Herně to od nás šlo, ale nedáváme branky. Soupeř zaslouženě vyhrál. Své si splnili Tomáš Habart na beku a Dvořák.“



Sestavy


SK Zápy
R. Straka [-] - P. Putz [-] (77. M. Doležal [-] ) , D. Kalivoda [-] (88. L. Hradecký [-] ) , V. Svoboda [-] (67. R. Jíra [-] ) , M. Pávek [-] , P. Pavlík [-] , J. Kalaš [-] (89. D. Grafnetr [-] ) , M. Novák [-] (85. D. Pergl [-] ) , J. Petrů [-] , J. Duben [-] , F. Hakl [-]

FK Tachov
D. Houdek [-] - M. Hrošovský [-] , M. Hoffmann [-] , M. Folejtar [-] , F. Dvořák [-] , D. Hradecký [-] , D. Vaněček [-] , D. Tříska [-] (73. O. Stružka [-] ) , T. Habart [-] (60. M. Šácha [-] ) , P. Šácha [-] , J. Matas [-] (54. R. Kropáček [-] )

ŽK: 62. M. Novák - 37. T. Habart , 44. J. Matas .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Poživil Jaroslav - MARTÍNEK Petr, HANOUSEK Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.