Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.09.2015 16:30

8.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Týniště muselo vypít hořkou chlumeckou desítku


0

Po frustrujícím domácím zápase proti Novému Městu se dokázali fotbalisté Chlumce zdravě nabudit a v Týništi uhráli výborný výsledek. Chlumečtí trestali chyby domácích, a není proto divu, že konečný výsledek je 2:10.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se na hřišti objevili až po půlhodině hry

Hráči domácího Týniště vstoupili do zápasu levou nohou a ještě si přišlápli tkaničku. Už po čtyřiceti vteřinách se Chlumec probojoval do vápna domácích a jejich střelu zastavilo až břevno branky Jana Rolejčka. Ve 4. minutě už domácí nezachránila ani branková konstrukce. Hosté poslali do pokutového území centr z levé strany hřiště. Ve vápně si na míč naskočil David Jelínek a hlavičkou do horního rohu branky otevřel skóre zápasu.

 Chlumečtí hráči byli rychlejší i dravější při honbě za balonem. Domácí Týniště se proto příliš do hry nedostávalo, pokusy o přechody do protiútoku většinou končily nepřesnými dlouhými nákopy. Hráči Chlumce měli lepší pohyb na soupeřově polovině a i díky tomu vybojoval Miroslav Kučera ve 21. minutě přímý kop před pokutovým územím Týniště. Exekuce standardní situace se ujal Pavel Pilař, který prudkou ránou přes zeď poslal balon do levého horního rohu domácí branky. 

Domácím se nedařilo dostat se z vlastní poloviny postupnou kombinací a ani dlouhé balony nepřinášely úspěch. Hosté byli dříve u odražených balonů, a drželi tak svého soupeře pod tlakem. V 25. minutě se domácí obraně nepodařilo odkopnout míč z vlastního vápna a k balonu se dostal Pavel Novák. Chlumecký hráč se dlouho nerozmýšlel a přízemní střelou k pravé tyči zvýšil na 0:3. 

Ani ne po půl hodině hry působili domácí více než odevzdaným dojmem. Chlumecká obrana si mohla v klidu posouvat balon, aniž by se musela bát napadání domácích hráčů. Hosté se tak klidnou kombinací dostali až na polovinu soupeře. Na pravé straně převzal balon Jakub Veselský a poslal centr do pokutového území. Ve vápně si na balon naskočil Miroslav Kučera, jeho hlavičku dokázal sice domácí obránce zblokovat, Kučera však dostal šanci na reparát a prudkou ranou propálil gólmana Jana Rolejčka. 

Ve 30. minutě se domácí probudili z letargie. Díky standardní situaci a několika centrům dokázali uzamknout Chlumec v jeho pokutovém území. Na centr od rohového praporku si ve vápně naskočil Jan Lemfeld, jeho hlavičku do horního rohu branky dokázal reflexivním zákrokem vyškrábnout brankář Petr Černohlávek, na Lemfeldovu dorážku už ale gólman Chlumce neměl nárok. Týniště snížilo na 1:4. Vstřelená branka domácí povzbudila, po rozehrávce ve středu hřiště domácí poprvé v zápase napadali rozehrávku Chlumce a hned to přineslo úspěch. Matěj Novák vybojoval balon, narazil si s Lukášem Slezákem a rázem se ocitl v pokutovém území hostů. Novák se rozhodl pro přízemní střelu k pravé tyči, brankář Černohlávek se ale opět vytáhl s pohotovým zákrokem a míč vyrazil. Týništi se konečně dařilo dostávat se do nadějných příležitostí před brankou hostí. 

Chlumečtí však nepřipouštěli žádné vypouštění zápasu a ve 33. minutě zastavilo jejich hlavičku břevno Rolejčkovy branky. Rozlet domácích přibrzdil v 37. minutě Michal Bráborec. Týništi se nepodařilo po standardní situaci odvrátit balon pryč ze svého pokutového území. Domácí Adam Tomášek nedokázal odkopnout balon, který se odrazil právě k Michalu Bráborcovi, a hráč Chlumce neměl s propálením gólmana Rolejčka nejmenší problém. 

S výjimkou několika minut hosté kontrolovali hru a zaslouženě si odnesli poločasové vedení 1:5.

Deset ran chlumeckých

Ve druhém poločase se hosté neuchýlili k žádné "údržbě". Fotbalisté Chlumce se nadále tlačili do vápna Týniště a podnikali rychlé akce po křídlech. Branka ale padla na druhé straně. Chlumec nechal domácím příliš mnoho prostoru na levé straně hřiště a toho k centru využil Lukáš Slezák. Jeho prudký centr našel v pokutovém území hlavu Petra Špačka, který nedal brankáři hostí žádnou šanci a snížil na 2:5. 

Hosté si nechtěli komplikovat svůj fotbalový život a hned o minutu později se jim vyplatil presink domácí rozehrávky. Skákavou malou domů Adama Tomáška nedokázal brankář Rolejček zpracovat, a k balonu se proto dostal Michal Bráborec, který kličkou obešel gólmana a střelou do prázdné branky vrátil Chlumci čtyřgólový náskok. V 52. minutě naprosto zaspala domácí obrana a tři hráči Chlumce se řítili proti jedinému bránícímu hráči Týniště. Od další obdržené branky zachránil domácí zdvižený praporek pomezního rozhodčího. 

Nepovedený zápas sehrál domácí Adam Tomášek. Týnišťská patnáctka se v 53. minutě sehnula před lobem chlumeckého Pavla Nováka, a míč se tak v pokutovém území dostal k Jakubu Veselskému, který další nekompromisní střelou zvýšil na 2:7. Domácím se vůbec nedařilo držet krok s rychlými přihrávkami Chlumce. V 55. minutě se hosté opět poměrně lehce dostali do pokutového území Týniště a tečovaná střela Pavla Nováka skončila poosmé za Rolejčkovými zády.

Týništi chyběl důraz ve středu hřiště, Chlumečtí přistupovali k hráčům s míčem včas a dostatečně důrazně. Občas sice rozhodčí posoudil jejich zákroky jako nedovolené, i díky tomu si ale hosté vytvořili převahu. V 62. minutě získal míč Pavel Novák, rychlou otočkou se zbavil bránících hráčů a průnikovou přihrávkou vyzval k úniku Michala Bráborce. Chlumecký hráč nezaváhal a střelou po zemi zkompletoval hattrick. 

Zápas se dohrával a míč drželi hosté. Týniště jen s velkými obtížemi stíhalo chlumeckou kombinaci a s vypětím všech zbylých sil domácí odkopávali střílené centry. Jako nepropustná zeď se domácím jevila obranná řada Chlumce, která dokázala zastavovat týnišťské útoky ještě před hranicí pokutového území. 

Na další branku se čekalo "až" do 86. minuty. Hosté se ve dvou hráčích dostali za obranu Týniště a rychlý brejk vyřešil střelou do horní části branky čtyřgólový Michal Bráborec. Zápas, ve kterém měli domácí jen málo slabých záblesků, skončil jasným vítězstvím Chlumce 2:10.



Ohlasy k zápasu



FK Chlumec nad Cidlinou
Ladislav Heger - vedoucí mužstva FK Chlumec nad Cidlinou: Po nevydařeném domácím zápase jsme předvedli v Týništi velmi dobrý výkon a chválím celé mužstvo.



Sestavy


SK Týniště nad Orlicí
J. Rolejček [-] (76. K. Baťha [-] ) - P. Špaček [-] (55. Š. Ráček [-] ) , M. Novák [-] (48. M. Matoušek [-] ) , A. Tomášek [-] , M. Novák [-] , M. Pavlas [-] , J. Forejtek [-] , L. Hlaváč [-] (66. J. Winkler [-] ) , M. Winkler [-] , L. Slezák [-] , J. Lemfeld [-]

FK Chlumec nad Cidlinou
P. Černohlávek [-] - D. Koubek [-] , D. Jelínek [-] , P. Novák [-] , V. Beneš [-] , M. Kučera [-] (84. D. Šafránek [-] ) , J. Vopátek [-] , P. Pilař [-] (62. J. Hartman [-] ) , J. Veselský [-] (71. K. Staněk [-] ) , M. Bráborec [-] , P. Janda [-]

Místo: Olšina. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Medlík Karel - SLAVÍČEK Lukáš, KRUCKÝ Dušan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.