FOTO: Štifterova čtyřgólová show! Dolňák tak vyplenil Vimperk


Branky


26

Nyní již exvimperský útočník Tomáš Koloušek tipoval výhru hostů 4:1. Sekl se jen o jednu branku - hosté totiž přidali i pátý gól. A halvní hvězdou dne byl Šimon Štifter.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

V Šumavan aréně se těšili na první jarní kolo a začalo se stylově. Michal Uhlík a Jiří Formánek, funkcionáři fotbalového klubu Šumavan Vimperk, předali dres s číslem 50 Jiřímu Košnařovi, bývalému hráči a současnému funkcionáři a trenérovi mládeže, který v listopadu loňského roku oslavil toto krásné jubileum.

 

Hosté od hranic s Rakouskem přijeli velmi dobře připraveni a zejména zkušenosti rozhodovaly. Dvacet minut se hrálo vyrovnaně. První šanci hostí velmi dobře zlikvidoval zapůjčený gólman Osvald z Prachatic a vypadalo to na vyrovnanou partii. Jenže v probíhající 24. minutě šli hosté do vedení brankou Urazila. Domácí nepropadli panice a pokračovali ve své hře, ale jejich šance vyřešila obrana hostí a velmi dobře chytající J. Posel.  Hrál se stále vyrovnaný zápas, kdy domácí měli několik šancí, ale bez efektu. Lekci z proměňování dostali Vimperští v rozmezí 38. až 39. minuty, kdy se do zakončení dostal hostující Štifter, který nejdříve potrestal chybu domácího gólmana a druhou po průniku mezi krajní obránce domácích střelou na zadní tyč nedal Osvaldovi šanci. Až příliš krutý poločasový stav.

 

 

Druhý poločas

 V druhém poločase již zkušení hosté kontrolovali vývoj utkání a bylo jasné, že si zpod Boubína  odvezou tři body. Domácí mladý tým šlechtí, že s hosty hrál stále otevřenou partii a snažil se dostat zpět do zápasu. Hosté zkušeně zpevnili obranný blok a vyráželi k nebezpečným protiútokům. Byť opticky to vypadalo vyrovnaně, tak hosté měli hru pod kontrolou. V 62. minutě kompletuje hostující Štifter hattrick a je rozhodnuto. Vimperští nic nezabalili a pokračovali v dobývání branky Posla. Jenže obrana i Posel byli dlouho proti. Hostující gólman handicapován ochrannou maskou byl však v dobré formě a vychytal domácí snahu o korekci. Nakonec se podařilo L. Vintrovi v 72. minutě snížit a překazil tak Poslovi nulu. Jak se přibližoval konec zápasu a oba trenéři dost prostřídali, upadla hra do průměru. Zápas se dohrával, ale přeci jen zablesklo v poslední minutě utkání, hostující Štifter se dostal za obranu a přidal svůj čtvrtý a celkově pátý gól v zápase.

 

AUTOR: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér Šumavanu): V prvním utkání jsme vyšli bodově naprázdno. Do prvního poločasu jsme nevstoupili špatně a měli jsme hru celkem pod kontrolou, bohužel jsme si nevytvořili žádnou větší šanci. Ve 24. minutě soupeř poprvé skóroval a začala patnácti minutová fáze, kdy jsme trestuhodně obdrželi tři branky po našich chybách, které soupeř svou zkušeností dokázal využít. Těchto patnáct minut rozhodlo utkání. Do druhého poločasu jsme si řekli, že na ten první zkusíme zapomenout a pokusíme se vyhrát alespoň druhý poločas. Bohužel jsme nezačali ideálně, hráli jsme ustrašeně a nevytvořili jsme si žádnou větší šanci. Naopak soupeř opět v 62. minutě zvýšil skóre na 4:0. Poté z nás konečně spadla nervozita a převzali jsme otěže utkání. Vytvořili jsme si několik šancí, bohužel v síti skončila jen hlavička Lukáše Vintra. V závěru utkání ještě hráči Dolního Dvořiště zvýšili na konečných 1:5 v jejich prospěch. Nutno podotknout, že ve druhém poločase, šli hosté třikrát sami na bránu, ale vždy je skvěle vychytal Matyáš Osvald, naše nová brankářská opora. Bohužel jsme doplatili na naši nedůslednou defenzivní hru, je třeba se z toho poučit do dalších utkání. Musíme se z toho rychle oklepat. V týdnu pořádně potrénovat a připravit se na další utkání, kdy zajíždíme do Hrdějovic, kde budeme hrát tzv. o šest bodů. Hrdějovice dokázali vyhrát na hřišti Sousedovic a tak nás tam jistě nečeká jednoduché utkání. Víme, že tato sezóna pro nás bude velmi těžká, ale uděláme maximum pro to, abychom uhráli co nejvíc bodů.

FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér DD, ohlas obstaral Ladislav Beran): Jeli jsme sem s cílem získat tři body. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř plný mladých kluků, šikovných a určitě fyzicky dobře připravených. My jsme dobře připravili a výsledek se dostavil. První čtvrthodina nám utekla, ale po první brance jsme se uklidnila a hráli svou hru. Hráli jsme dobře a jsem rád, že jsme domácí udrželi na uzdě a po brance do ničeho nepouštěli. Jsem spokojen zejména s prvním poločasem, kdy jsme od vedoucí branky hráli to, co jsme si řekli a začali kontrolovat vývoj utkání. Druhý poločas měli domácí nějaké náznaky šancí, ale kluci vše dobře zvládli. Za dnešek jsem velmi spokojený, první zápas na jaře jsme dobře zvládli a výhra 5:1 je pro nás super.



Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
M. Osvald [-] - A. Kliment [-] (49. S. Schvarz [-] ) , T. Žofka [-] , J. Čech [-] , P. Benda [-] , O. Málek [-] , L. Vintr [-] , J. Uhlík [-] , V. Pankratz [-] (46. M. Sova [-] ) , R. Juřík [-] (78. P. Kubačka [-] ) , J. Formánek [-]

FK Dolní Dvořiště
J. Posel [-] - M. Urazil [-] (88. T. Zeman [-] ) , M. Rozhoň [-] , M. Tesař [-] , Š. Štifter [-] , V. Aibl [-] , P. Fical [-] , D. Kuzma [-] , P. Micák [-] , L. Jansa [-] (78. R. Tíchý [-] ) , J. Kubík [-] (55. T. Szojka [-] )

ŽK: 45. J. Čech , 71. L. Vintr - 10. J. Kubík .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Valeš Radek - MROSKO Tomáš, JAROLÍM Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

20. 3. 2024 21:08
D.Dvoriste má momentálně nabitý kádr nové posili domácí nebudou mít sanci.Výhra hostů

Tip: výhra hostů

redakce fotbalunas.cz

Expert: Tomáš Koloušek
Tip experta: výhra hostů

Dolňák vstoupí do jarní části vítězně. Vimperk nebude stačit tempu a Dolňák si s chutí zastřílí. Tipuji 1-4.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Domácí, byť omladili a odešel střelec Koloušek sází na práci týmu a první zápas v Šuamava aréně zvládnou za tři body.

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů