3:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2024 10:00

21.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lužná urvala v nepříznivém počasí vítězství s béčkem Zavidova


Branky


13

Sobotní dopoledne nabídlo zápas Lužné s rezervním týmem Zavidova. Počasí kopané vůbec nepřálo, ale podmínky byly pro oba stejné. První poločas ovládli domácí, kteří šli do kabiny s těsným náskokem. Ve druhé půli ale hostující B-tým srovnal a vyhlížel dobrý výsledek. Sparta ale rychle odpověděla a dvěma dalšími góly rozhodla o svém dalším vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení mohlo být vyšší

První poločas byl v režii luženského celku, který si dokázal vytvořit velké množství šancí, ale problém byl v koncovce. Zavidovské béčko se do šancí dostávalo pouze sporadicky a po úvodní dvacetiminutovce se hrálo stále bez branek. Střelecké prokletí domácích bylo prolomeno ve 22. minutě. Kapitán R. Pokorný poslal ze středového kruhu míč za obranu, O. Pavlíček si dle pomezního sudí pohlídal ofsajdové postavení, píchl si míč kolem brankáře A. Krause a uklízel do prázdné - 1:0.

 

Hostující celek hledal marně cestu přes luženskou defenzivu. Zavidov se tak musel soustředit spíše na obrannou činnost, protože Lužná ve své aktivitě nepolevila. Nejblíže k další brance byl kanonýr R. Pokorný krátce před odchodem do kabin. Brankář A. Kraus dobře přečetl dlouhý míč za obranu a ve skluzu odvracel nebezpečí. Míč však poslal na kopačky nestárnoucí veterána v domácím dresu, který se pokoušel z hranice půlícího kruhu trefit prostor prázdné branky, ale míč k jeho smůle skončil na horní síti. Pokus ovšem zasloužil potlesk!

Béčko remizu dlouho neudrželo

Do druhého poločasu tak byl zápas zcela otevřený. Velký rozruch nastal po hodině hry, kdy se domácí hráč po zákroku zavidovského hráče kácel k zemi a většina přítomných čekala na hvizd sudího a nařízení pokutového kopu. To se však nestalo a brankář A. Kraus si mohl oddychnout, že nemusí čelit pokutovému kopu. V 68. minutě bylo srovnáno! Čerstvý Bohuslav byl na hřišti sotva minutu, když vysunul Trana do levé lajny. Zavidovský prcek poslal nebezpečný centr do šestnáctky, kam jako uragán vlétl Sekyra a nekompromisně rozvlnil síť - 1:1.

 

Lužná ale přispěchala s rychlou odpovědí a po pěti minutách si vzala vedení zpátky. Hornof obdržel ze středu hřiště nahrávku kousek za hranici vápna, elegantně se obtočil s míčem, proháčkoval se kolem bránícího hráče a podél zavidovského brankáře vrátil Spartě vedení - 2:1. Zavidovu nezbývalo nic jiného než otevřít zadní vrátka a vsadit vše na jednu kartu. Závěrečný tlak hostí se nekonal, naopak v 82. minutě využila Lužná prostoru v zadních řadách soupeře. R. Pokorný ze středu hřiště vysunul do náběhu Grilla a ten mířil přesně k přední tyči - 3:1. Zbytek utkání si Lužná pohlídala a připsala si další vítězství.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Adam Špička, předseda klubu: První poločas z naší strany nebyl vůbec špatný. Dostávali jsme se do šancí a i přes špatné počasí jsme hráli kombinačně. Škoda jen neproměněných šancí, kterých bylo dost. Začátek druhého poločasu nám ale vůbec nevyšel. Přestali jsme hrát, bylo tam hodně nepřesností a soupeři se povedlo srovnat. To nás probralo, opět se ale ukázal náš fyzický fond a po dvou hezkých akcích jsme dovedli zápas do vítězného konce. Jsme rádi, že máme ranní zápas za sebou s vítěznou tečkou a držíme jarní neporazitelnost. Klukům pochvala za první poločas a za bojovnost.

FC 05 Zavidov B
Aleš Kraus, brankář: V Lužné se hrálo ve velké zimě a dešti, takže se míč hodně nakopával. My dostali první gól z asi metrového ofsajdu. Druhou půli jsme dokázali srovnat, nehráli jsme špatně. Ale místo toho, abychom dokonali obrat, dostaneme zbytečný gól po chybě. Museli jsme to pak vytáhnout a domácí nám do otevřené obrany dali třetí branku.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - O. Pavlíček [-] (38. V. Svoboda [-] ) , R. Pokorný [-] (88. M. Svoboda [-] ) , L. Havlíček [-] , P. Mezei [-] , J. Staněk [-] , R. Grill [-] , J. Špička [-] (74. J. Stehlík [-] ) , F. Hornof [-] , A. Chrástek [-] , D. Vejvoda [-] (70. M. Pokorný [-] )

FC 05 Zavidov B
A. Kraus [-] - P. Šíma [-] (46. J. Křivohlavý [-] ) , M. Horvát [-] , A. Sekyra [-] , D. Matějka [-] (65. V. Bohuslav [-] ) , J. Koc [-] , R. Vanický [-] , Q. Tran [-] , T. Diepold [-] (73. J. Kraus [-] ) , J. Hvězda [-] , P. Pešek [-]

ŽK: 27. D. Matějka , 55. J. Křivohlavý .
Hráči zápasu: J. Staněk , L. Havlíček , R. Pokorný .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: SABO Jiří - LIPRT Tomáš, ŠAROCH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Aleš Kraus
Tip experta: remíza

Samozřejmě bych měl tipovat dvojku, ale Lužná má kvalitní tým, navíc bude povzbuzená z bodu z Tatranu, kde hrála téměř celý zápas v deseti. Myslím si ale, že remízu jsme schopni v Lužné uhrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích