2:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2024 15:00

17.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vítězný debut trenéra Andrlíka na luženské lavičce


Branky


49. R. Grill , 55. F. Hornof - 3. J. Jůna
13

Městečko v roli mírného favorita zajíždělo na úvod jara do Lužné, která má za sebou nepovedenou podzimní část. Oba celky chtěly vyhrát, ale vítěz může být jen jeden. Nakonec rozhodlo poločasové střídání nového kouče Josefa Andrlíka, které vneslo do luženské hry potřebnou změnu a body zůstaly v Lužné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý a smolný gól

Sotva zápas začal, už se měnilo skóre. Městečko zahrávalo velmi slibný přímý kop za hranicí vápna. Absentujícího Šnídla u míče nahradil Jůna, který mířil levačkou přes zeď. Jeho pokus si srazil do protipohybu brankáře Kopřivy jeden z bránících hráčů přímo za tyč a vedení Ohnivce bylo na světě - 0:1. Po inkasované brance byla hra vyrovnaná a byla to právě Lužná, která si dokázala vytvářet brankové příležitosti.

 

Žádnou z nich ale díky dobře a obětavě fungující defenzivě Městečka nedokázala využít v branku. Hra Sparty měla dobré parametry, ale vyrovnávací gól stále v nedohlednu. V závěru prvního poločasu se se šancemi připomněli také hosté. Otcovského zakončení mířilo vedle, úšpěšný nebyl při svém střeleckém pokusu ani Urban nebo Čermák. Do kabin se tak šlo za těsného vedení hostí.

 

Střídající hráči otočili zápas

Nejen celý zápas bez Šnídla, ale druhý poločas také bez Urbana. S tímto problémem se muselo vypořádat Městečko, na jehož hře byl odchod druhého jmenovaného velmi znát. Domácí kouč při své premiéře navíc sáhl ke dvojímu střídání a lepší tah udělat nemohl! Na hřiště vstoupil Grill s mladíkem Hornofem a prvně jmenovaný se po pár minutách svému novému trenérovi za šanci odvděčil nejlepším možným způsobem - 1:1.

 

Lužná změnila do druhého poločasu taktiku, její hra měla rychlejší spád a Městečko vůbec nezachytilo začátek. Běžela 55. minuta, Lužná přišla s další povedenou akcí, na konci které byl pro změnu druhý střídající Hornof - 2:1. Ohnivec se na hřišti hledal a mohl děkovat brankáři Abrahámovi, který v důležitých momentech držel naděje svého týmu na bodový zisk.

 

V poslední čtvrt hodině hry se podařilo Ohnivci srovnat, ale k údivu zejména hostí nebyla branka Prokopa uznána pro ofsajdové postavení. Právě to mohl být trest za to, že domácí celek v závěru zápasu nepůsobil tak suverénně jako od začátku druhé půle. Chvilkového polevení Sparta nakonec nemusela litovat a těsné vítězství udržela až do závěrečného hvizdu. Velmi cenné luženské vítězství, naopak pro Městečko nepovedený start, na který mohou Ohnivci dát doma zapomenout ve šlágru kola proti Lubné!

 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Adam Špička, předseda klubu: Skvělý vstup do jara a důležité tři body konečně z domácího zápasu. Po smolném vlastním gólu jsme začali hrát svůj fotbal a přicházely i šance, které se bohužel nepovedlo proměnit. Do druhého poločasu jsme prostřídali, zvýšili tempo a díky aktivitě se podařilo otočit výsledek. Až na posledních deset minut jsme podali výborný výkon proti zkušenému a dobře hrajícímu týmu. Velká pochvala za předvedenou hru a nasazení. Myslím si, že vítězství je zasloužené. Za týden to ale musíme potvrdit v Pustovětech.

SK Ohnivec Městečko
Robert Otcovský, hrající trenér: Podařilo se nám dát rychlý gól ze standardky a poté byl zápas vyrovnaný. Lužná si vytvářela šance, ale my jsme jejich pokusy dokázali ubránit nebo zablokovat. My jsme měli šance ke konci první půle a řekl bych, že výraznější než soupeř, ale neproměnili jsme. Jinak se hrál v prvním poločase velmi dobrý fotbal. Do druhého poločasu nenastoupil Urban, který nám ve hře chyběl. Lužná do druhého poločasu vystřídala, změnila styl hry, otočila výsledek na svou stranu a my jsme vůbec nechytli začátek. Podařilo se nám vyrovnat, ale gól nebyl kvůli ofsajdu uznán. Vyrovnat se nám pak už bohužel nepodařilo. Příští kolo nás čeká šlágr kola s Lubnou, kde to budeme chtít napravit.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - R. Pokorný [-] (46. F. Hornof [-] ) , O. Pavlíček [-] , J. Špička [-] (85. J. Lebeda [-] ) , J. Stehlík [-] , J. Staněk [-] , M. Pokorný [-] (46. R. Grill [-] ) , L. Havlíček [-] , P. Mezei [-] , A. Chrástek [-] , D. Vejvoda [-]

SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - J. Kučera [-] (72. J. Vician [-] ) , Q. Gabriel [-] , V. Prokop [-] , V. Zelenka [-] , R. Otcovský [-] , M. Čermák [-] , J. Urban [-] (46. J. Ryba [-] ) , J. Hadrava [-] , J. Jůna [-] , T. Heger [-]

ŽK: 53. J. Špička , 68. D. Vejvoda , 82. L. Havlíček , 90. J. Staněk - 27. J. Hadrava .
Hráči zápasu: F. Hornof , R. Grill - J. Hadrava , J. Abrahám .
Počet diváků: 82. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - KABOUREK Jiří, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip experta: výhra hostů

Městečko bude se svým Francouzem hodně silné, tři body pro něj.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů