4:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2023 14:00

1.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pustověty ztratily dobře rozjetý zápas, Tatran spasil Jan Beneš


Branky


70. J. Beneš , 76. J. Beneš (p.) , 87. B. Amauwah , 89. J. Husák - 36. M. Šimon
10

V roli favorita vstupoval Tatran do zápasu s Pustověty. Svou roli ale od prvních minut nenaplňoval. Byli to právě hosté, kteří drželi se soupeřem krok a za svůj velmi dobrý výkon byli gólově odměněni. Vyhrát jeden poločas ale Sokolu nestačilo. Po hodině hry přišel na hřiště Jan Beneš, který zavelel k vítěznému zelenobílému obratu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivé vedení Pustovět

První poločas sice domácí drželi častěji míč na kopačkách, ale žádná větší šance nepřicházela. Dobře fungující celek Pustovět svému soupeři dlouho odolával a nic mu nedovolil. Po půl hodině hry se navíc Sokol dostal do vedení, když si na rohový kop naskočil Šimon a zařídil poločasové vedení - 0:1. A kdyby svou velkou šanci zužitkoval Holeček, mohlo být vedení Sokola ještě vyšší.

Žolík z lavičky řádil

Pustověty si přenesly dobrý výkon i do druhé půle a hrozily z několika zajímavých protiútoků, další branku ale nepřidaly. Po hodině hry přišly dvě změny v domácí sestavě a Tatran se konečně probudil. V 70. se podařilo zelenobílým srovnat. Přízemní míč do vápna byl prodloužen na zadní tyč, kde číhal žolík Jan Beneš a stačilo pouze nastavit placíru - 1:1.

 

Klíčový moment utkání přišel o pár minut později. Hráč domácích byl zády k brance, i přesto ale přišel dle sudího nedovolený zákrok a pokutový kop. K tomu se postavil Jan Beneš a souboj se svým bráchou Michalem v pustovětské svatyni vyhrál - 2:1. Sokolu nezbývalo nic jiného než otevřít zadní vrátka, tlačit se více dopředu a právě to bylo vodou na domácí mlýn.

 

V 87. minutě se zelenobílým povedl rychlý přechod do útoku, přenesení hry na druhou stranu na Bethela, který si zasekl míč kolem bránícího hráče a přesnou střelou na přední tyč rozhodl o vítězství Tatranu - 3:1. To ještě navýšil krátce před koncem Jan Husák, když dostal ze středu hřiště do levé strany přesnou nahrávku a mířil přesně na zadní tyč - 4:1. Pustověty ztratily velmi dobře rozehraný zápas, ve kterém domácí vstali po hodině z mrtvých a to jim zachránilo kůži.

 

Galerie od Julči Ketmanové.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník
Adam Beneš, brankář: Před utkáním jsme měli problém se sestavou. Řada hráčů musela nastoupit na postech, na kterých normálně nehraje. První poločas nabídl náš klasický obrázek hry. Držíme míč na svých kopačkách, ale nemůžeme se dostat k žádné větší šanci. Před poločasem přišla opět klasicky naše nedůslednost při kopu z rohu, z kterého už jsme několikátý zápas inkasovali. Zpočátku druhého poločasu měly Pustověty několik zajímavých protiútoků, které ale nedokázaly naštěstí vyřešit. Od 60. minuty jsme začali více běhat, díky čemuž jsme si dokázali obranu Pustovět otevřít a nakonec utkání otočit. První hodina hry byla z naší strany katastrofální, a kdyby měl soupeř více kvality v útočné fázi, tak by bylo po zápase. Naštěstí se Pustověty nedokázaly dostat do žádné velké šance a pak už bylo utkání v naší režii. Jsem rád, že jsme utkání i přes problém se sestavou zvládli.

TJ Sokol Pustověty
Petr Matějovský, obránce: Vstup do utkání, resp. první poločas, se nám vydařil. Dokázali jsme se dostat do vedení a domácí jsme k ničemu nepouštěli. Začátek druhého poločasu se nesl ve stejném duchu. Poté však na domácí straně přišlo prostřídání řad a výrazné oživení hry, z čehož pramenila i vyrovnávající branka. Druhou branku domácí bych nechal bez komentáře. Následně jsme vše vsadili na jednu kartu, za což nás Tatran potrestal a dvěmi proměněnými brejky rozhodl zápas. Utkání jsme měli dobře rozehrané, avšak rozhodující moment přinesla odpískaná (ne)penalta a my nemáme ani bod.



Sestavy


TJ Tatran Rakovník
A. Beneš [-] - S. Rous [-] , M. Havel [-] (62. J. Beneš [-] ) , J. Husák [-] , J. Husák [-] , T. Nguyen [-] , M. Kokšál [-] , Z. Špimr [-] (65. B. Amauwah [-] ) , M. Kučera [-] , O. Jelínek [-] , J. Kučera [-]

TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - T. Volráb [-] (46. P. Matějovský [-] ) , P. Holeček [-] , M. Peták [-] , O. Hula [-] , T. Elznic [-] , J. Knap [-] , M. Šimon [-] , T. Černý [-] , J. Hula [-] , P. Hovorka [-]

ŽK: 52. M. Kučera , 85. M. Kokšál - 40. P. Holeček , 62. P. Hovorka , 86. M. Peták .
Hráči zápasu: J. Beneš , J. Kučera - T. Elznic .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ČERVENÝ Jan - STROUHAL Jiří, BENEŠ Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Melč
Tip experta: výhra domácích

Věřím hráčům Tatranu, že utkání nakonec zvládnou. Nebudou to mít ovšem vůbec jednoduché. Pustověty se prezentují kvalitním a pohledným fotbalem a hřiště na Tatranu by jim mohlo vyhovovat.

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 15:48

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 10:27
Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 07:38

Tip: výhra domácích