Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2023 13:00

11.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Městečko vypráskalo v derby Pustověty


Branky


12. P. Šnídl , 19. P. Šnídl , 25. P. Šnídl , 40. M. Čermák , 42. J. Urban , 48. V. Prokop , 72. R. Otcovský , 78. J. Kučera (p.) , 82. V. Prokop
14

Tak to bylo něco! Derby má vždy svůj náboj a jedná se o specifický zápas. Říká se, že taková utkání nemají favorita. Tento duel Městečka s Pustověty byl ale trochu jiný. Domácí svého soupeře do ničeho nepustili, do čeho kopli, to spadlo v brance a výsledkem je devítigólové vítězství Ohnivce!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šnídlův rychlý hattrick

Pustověty nevstoupily do zápasu vůbec špatně, držely míč na svých kopačkách, ale to platilo necelou čtvrt hodinu. To bylo ze strany hostujícího týmu vše. Na začátku zápasu se musel mít na pozoru provizorní brankář Zelenka, který ale všechny situace zvládl a následně se hrálo už jen na jednu branku.

 

Ve 12. minutě započal svou jízdu za rychlým hattrickem Šnídl. Nakrátko rozehrál rohový kop, narážečka a krásný oblouček z rohu velkého vápna do šibenice z kopačky domácího kanonýra - 1:0. O sedm minut později dostal autor první branky nahrávku kousek za vápnem od Urbana, vytvořil si střeleckou pozici a míč se třepotal v horním rohu - 2:0. Další branku měl na kopačce Čermák, ke kterému propadl míč přes hostujícího obránce, ale včak zakročil Beneš.

 

Hattrick za třináct minut dokonal Šnídl po krásném centru Otcovského za obranu. Navedl si míč do vápna a propálil bezmocného Beneše - 3:0. Daleko nebylo k dalšímu zásahu stejného hráče. Přímý volný kop ze třiceti metrů skočil nepříjemně před Benešem, ale pustovětský brankář dokázal těžkým zákrokem míč vytěsnit na roh.

 

Na další trefu domácích se čekalo do 40. minuty. Urban se elegantně proháčkoval středem hřiště, našel přesně načasovanou nahrávkou za obranu Čermáka a ten podél Beneše přidal další branku Ohnivce - 4:0. Do kabiny udeřilo Městečko ještě jednou. Šnídl vyslal do lajny Otcovského, který krásným centrem našel v náběhu Urbana a ten zkušeně uklízel - 5:0. Děsivý poločas pro Pustověty byl u konce a bylo jen otázkou, zda tahle one man show domácího celku bude pokračovat.

 

 

Krutý výsledek

Sotva se hráči hostujícího Sokola postavili na plac, tak dostali další gól. Městečko plynule navázalo na první poločas, nadále se bavilo fotbalem a pošesté se radovalo. Prokop vybojoval ve středu hřiště míč, následoval centr Šnídla od pravé lajny na hranici vápna, kde nadýchaný centr sklepl Urban právě pro Prokopa. Ten se do míče opřel levačkou a jeho krásná přízemní střela se zatočilo přímo za vzdálenější tyč - 6:0.

 

Pustověty dostaly od svého soupeře na chvíli odpočinek. Toho mohli hosté využít alespoň k čestné brance. Rohový kop propadl na hranici vápna na kopačku Jirouška, ale jeho zakončení v dobré pozici mířilo kousek nad. A tak si slovo vzali zase domácí. Benešův výhoz nezpracoval Elznic, Městečko se krásně prokombinovalo středem hřiště, Otcovský si narazil s Urbanem a střelou podél Beneše navýšil vedení - 7:0.

 

A to stále nebylo všechno! Kolísek vyvezl středem hřiště míč, vyslal průnikovku do náběhu na Šnídla, který si píchl míč kolem vyběhnuvšího Beneše a ten domácího útočníka za odměnu za jeho rychlý hattrick poslal k zemi. Ihned se mu šel omluvit a musel čelit pokutovému kopu, ke kterému se postavil Kučera. Zkušený fotbalista poslal míč o tyč do branky a svou trefu náležitě oslavil! Sundání dresu, burcování domácích fans a oslavný kotrmelec jakoby podtrhl suverénní výkon Městečka - 8:0.

 

Hostující fotbalisté by se viděli nejraději v kabině. Na cestu do útrob stadionu dostali před závěrečným hvizdem ještě jednu hořkou odměnu. A mohlo být hůře, kdyby nádherná střela Šnídla zpoza vápna neskončila na spojnici. V 82. minutě se po rohovém kopu a následném centru odrazil míč na hranici šestnáctky k Prokopovi, který neváhal a přesnou přízemní střelou propálil vše, co mu stálo v cestě a mohl se radovat ze své druhé branky - 9:0.

 

Tento gól svátečního střelce uzavřel utkání, ve kterém byl na hřišti pouze jeden tým. Městečko ve stejný den mělo v obci burčákobraní a hráči Ohnivce ukázali, jak moc se na tuto akci těší. Pustověty v derby propadly a tento zápas mohou brát jako facku a odrazový můstek k lepším zítřkům.

 

Galerie od Josefa Šnídla.



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Robert Otcovský, hrající trenér: Prvních deset minut byli hosté více na míči. My jsme chtěli od začátku hrát útočně, což se postupem času podařilo a v koncovce jsme byli stoprocentní. Hattrick Šnídla během chvíle to jen dokazuje. Chtěli jsme přidat další góly, což se nám podařilo. Pustověty své akce nedokázaly dotáhnout do úspěšného konce. Směrem vpřed měly kvalitu, vzadu už to bylo horší. Soupeř se snažil hrát, ale vzhledem k výsledku a dalším gólům ve své síti se už hráčům tolik nechtělo. Výsledek je pro soupeře až moc krutý, my jsme proměnili dá se řici všechno, co jsme měli. Celý tým hrál dobře a s takovým výsledkem nemůžeme být nespokojeni.

TJ Sokol Pustověty
Petr Matějovský, kapitán: Derby, které jsme absolutně nezvládli. V utkání jsme dokázali hrát pouze dvakrát patnáct minut a to vždy na začátku poločasů. Zbytek hrací doby bylo jen přihlížení na to, jak si domácí utkání užívají. My se teď nad sebou musíme zamyslet a začít zase makat. To, jak poslední dobou přistupujeme k přípravě, se pak odráží i v zápasech. Jediné pozitivum z utkání je možná to, že jsme u domácích viděli, jak se hraje fotbal pro radost a věřím, že i u nás tomu tak může být a bude.



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
V. Zelenka [-] - V. Prokop [-] , P. Šnídl [-] , J. Kučera [-] , V. Hlavatý [-] , O. Kolísek [-] , J. Jůna [-] (54. J. Ryba [-] ) , R. Otcovský [-] , M. Čermák [-] , J. Urban [-] , T. Heger [-]

TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - M. Peták [-] (57. P. Cajthaml [-] ) , T. Černý [-] (46. T. Volráb [-] ) , J. Knap [-] , P. Holeček [-] , T. Elznic [-] , P. Matějovský [-] (55. M. Hanuš [-] ) , O. Hula [-] , J. Hula [-] , J. Jiroušek [-] , M. Šimon [-]

ŽK: 69. J. Ryba , 77. J. Kučera - 33. J. Hula , 90. J. Jiroušek .
Hráči zápasu: V. Prokop , P. Šnídl .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: JASANSKÝ Petr - VODRÁŽKA Tomáš, BENEŠ Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 18:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 13:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 23:14
Redakce Rakovník

Expert: Josef Špička
Tip experta: výhra domácích

Městečko využije domácího prostředí, svých zkušeností a vyrovnaný zápas nakonec vyhraje.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 22:13
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 12:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 09:02
Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 23:06

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 17:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 11:43
Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 11:13

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 10:27

Tip: výhra domácích