2:2
(0:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2023 10:00

10.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pavlíkov málem urval vítězství na Tatraně


Branky


11

V roli papírového favorita nastupoval Tatran do utkání proti Pavlíkovu. Domácí na špici tabulky chtěli zápas vyhrát a nadále kralovat okresnímu přeboru, ale hosté jim to nechtěli dát zadarmo. A první poločas patřil právě Pavlíkovu, který na svého soka vlétl a zajistil si dvougólové vedení. Po hodině hry ale došla šťáva, Tatran srovnal a body se nakonec dělily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slepené góly Kononetse

Od začátku zápasu větral domácí defenzivu Pavlíkov svou rychlostí a bylo jasné, že se zadáci Tatranu budou muset mít na pozoru. Zelenobílí si toho v prvním poločase příliš nevytvořili a byli to spíše hosté, kdo diktoval tempo zápasu. Jako první zahrozil Pavlíkov nebezpečnou střelou ze střední vzdálenosti, která skončila těsně nad.

 

Skóre se poprvné měnilo ve 26. minutě. Po kombinaci středem hřiště, kterou rozjel nezvykle na pozici šestky hrající kapitán Mašek a následném zakončení se zblokovaná střela odrazila na kopačku Kononetse, který zpoza vápna mířil přesně k tyči - 0:1. O dvě minuty později bylo vedení navýšeno! Hornof obral o míč Doláka, našel O. Polcara a ten krásnou průnikovkou vysunul Kononetse. Pavlíkovský autor první branky udělal kličku vybíhajícímu Buckovi a pohodlně uklízel do prázdné - 0:2.

 

Zbytek poločasu se odehrával převážně mezi vápny a hosté drželi dvougólové vedení. Tatran si závěrečný tlak na konci poločasu nevytvořil a jediným potencionálním ohrožením branky byla střela ze střední vzdálenosti, která mířila těsně nad Peškovu branku. Pavlíkov odcházel do kabin se zaslouženým vedením, na hru hostujícího celku byla radost se dívat.

Pavlíkovu došel dech

S jasným cílem nastoupily oba týmy do druhého poločasu. Pavlíkov chtěl co nejdéle držet své vedení a ideálně ho navýšit. Naopak domácí se po poločasovém proslovu chtěli vrátit rychlým gólem do hry a pokusit se změnit vývoj utkání. Mezi třemi tyčemi Tatranu se už neobjevil Bucek, kterého nahradil Trefný. V myšlenkách pavlíkovských hráčů brouzdala pomyslná Csaplárovka, která byla velkým strašákem do zbytku utkání.

 

Netrvalo dlouho a Tatran se vrátil do hry kontaktní brankou. V 54. minutě si našel odražený míč po standardce Dolák a nekompromisní hlavičkou z těsné blízkosti snížil - 1:2. Pavlíkov dělal, co jen mohl, ale po hodině hry mu docházel dech a otěže zápasu začali přebírat domácí fotbalisté. Hostující defenziva se snažila odolávat stále se zvyšujícímu tlaku a jen díky nepřesné koncovce Tatranu ve velkých šancích se jí to dařilo.

 

Tři body ale do Pavlíkova neputovaly. Zasloužil se o to v poslední desetiminutovce vyrovnávající brankou nestárnoucí veterán Havel. Rohový kop byl prodloužen na zadní tyč, kterou ukázkově Čáňa zavřel a odšpuntoval zelenobílou euforii - 2:2. Výsledek se do konce základní hrací doby nezměnil, a tak se body zcela zaslouženě dělily.

 

Galerie od Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník
Martin Havel, obránce: Sestavu jsme dávali těžko dohromady, navíc nám chyběl brankář a do branky museli kluci, co normálně nechytají. Věděli jsme, že má Pavlíkov mladé a rychlé kluky, se kterými jsme se ze začátku nechytali. Soupeř měl rychlejší pohyb a šel zaslouženě do vedení. My jsme v prvním poločase moc šancí neměli, navíc jsme dělali hloupé chyby. V kabině jsme si k tomu něco řekli a ve druhé půli jsme změnili obraz hry. Chtěli jsme dát rychlý gól, což se nám sice nepodařilo, ale soupeř po šedesáti minutách odešel fyzicky, my jsme převzali otěže hry na svou stranu a dokázali jsme vyrovnat. I když jsme první v tabulce, tak naši hru musíme zlepšit. V zimě musíme pořádně potrénovat, aby naše výkony byly lepší. Někteří kluci nemají natrénováno, což se pak ukazuje v důležitých momentech, kdy se láme zápas.

SK Pavlíkov
Adam Mašek, kapitán: Do utkání jsme šli s tím, že chceme hrát zodpovědně, vyvarovat se zbytečných chyb, které nás srážejí a pak z nich dostáváme hloupé góly. To se nám dařilo. Odehráli jsme skvělý první poločas. Vstřelili jsme dva góly rychle po sobě. Fotbal se musel líbit, hrálo se v tempu. V druhé půli jsme odešli fyzicky a už jsme nedokázali navázat na tu první. Domácí nás pak po většinu poločasu mačkali a nakonec srovnali díky dvěma brankám ze standardek. Vzhledem k průběhu zápasu, kdy si troufám říct, že první poločas patřil nám a druhý hostům, je asi bod spravedlivý. V našem postavení bereme každý bod. Chtěl bych poděkovat spoluhráčům, jak zápas odmakali. Hrálo se ve skvělém nasazení a věřím, že když si takovou mentalitu přeneseme i do dalších utkání, tak bodů uděláme více.



Sestavy


TJ Tatran Rakovník
K. Bucek [-] (46. J. Trefný [-] ) - M. Havel [-] , D. Dolák [-] , A. Zaspal [-] , J. Husák [-] (78. B. Amauwah [-] ) , M. Kokšál [-] , M. Hájek [-] , Z. Špimr [-] (53. T. Nguyen [-] ) , O. Jelínek [-] , L. Vondruška [-] , J. Kučera [-]

SK Pavlíkov
L. Pešek [-] - V. Kononets [-] (70. L. Hekl [-] ) , Š. Procházka [-] , O. Polcar [-] (82. F. Zaspal [-] ) , P. Chytrý [-] , L. Hupka [-] (82. D. Hlaváček [-] ) , L. Polcar [-] , A. Mašek [-] , V. Hornof [-] (68. O. Vávra [-] ) , D. Řezáč [-] (70. O. Kraus [-] ) , J. Jiřík [-]

ŽK: 79. J. Kučera , 86. M. Havel - 64. L. Hupka , 77. J. Jiřík , 91. F. Zaspal .
Hráči zápasu: M. Havel - V. Kononets , P. Chytrý .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - STROUHAL Jiří, TÝČE Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Beneš
Tip experta: výhra domácích

Bohužel do utkání nenastoupím. Věřím, že však potvrdíme roli favorita a tři body zůstanou na Šamotce.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích