1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 16:00

9.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Nepohledný šlágr kola rozhodl gól v nastavení


Branky


11

Dosud stoprocentní Kněževes přivítala na svém hřišti ve šlágru kola Tatran Rakovník. Domácí chtěli vítěznou šňůru natáhnout, proti stál ale kvalitní soupeř, který ji chtěl naopak ukončit. Dlouho to vypadalo na remizu, poté přišlo ale nastavení a v něm i rozhodující branka, která poslala partu Rosti Hertla do kolen.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vynucené střídání Šímy

Kněževes se musela vypořádat s absencí brankáře Lennera, k dispozici nebyl ani Procházka, navíc chyběl středopolař Růžička. Tatran přijel v plné síle, a tak se dalo čekat, že bude k vítězství o krůček blíže. Nesmíme ale zapomenout na vítěznou sérii domácího celku. Od začátku zápasu bylo vidět, že svěřenci Rostislava Hertla chtějí postavit svůj úspěch na poctivé defenzivě, která fungovala na výbornou. Tatran držel míč na kopačkách a hledal recept, jak soupeřovu defenzivní linii prolomit.

 

Skóre se poprvé měnilo ve 20. minutě. Šíma se prodral kolem svého strážce z levé strany do vápna, odkud překonal M. Vršeckého na zadní tyč - 1:0. Scénář, kdy se domácí dostanou do vedení a budou zodpovědně bránit, nebyl pro Tatran vůbec dobrý. Hosté si s tím ale poradili, po inkasované brance byli jasně lepším týmem a po půl hodině hry srovnali zásluhou dobře hrajícího J. Kučery - 1:1. Tento stav vydržel až do kabin. Na konci poločasu museli domácí stáhnout kvůli zranění ze hřiště Šímu, což byl citelný zásah do kněževeské strategie...

Bethel urval vítězství

Tatran držel častěji míč na svých kopačkách, ale narážel na velmi dobře fungující obranný blok pod vedením Vrábíka. Kněževes nedovolila svému soupeři takřka žádnou velkou šanci, a tak bylo skóre stále neměnné. Utkání se přehouplo do závěrečné části, sudí Doubrava se zkušenostmi z ČFL dal pokyn svému asistentovi k nastavení a právě v něm přišel rozhodující moment!

 

Nebezpečná standardka pro Tatran, kterou si v šestnáctce našel Bethel. Zkušený fotbalista si sklepl míč a vítězným zakončením poslal Kněževes do kolen - 1:2. Domácím se nelíbil verdikt hlavního sudí, kdy se dožadovali při zpracování odpískání hry rukou, názor rozhodčího to ale nezměnilo a šlágr kola měl svého vítěze. Pro Kněževes velmi trpký konec...

 



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Tento fotbal se asi pěkné fotbalové návštěvě moc nelíbil. Prodloužený víkend se podepsal na naší sestavě a když jsem už v první půli musel střídat kvůli zranění svého prvního útočníka Tomáše Šímu, tak nám nezbylo nic jiného než zápas poctivou defenzivou ubojovat. Soupeř byl sice po celé utkání fotbalovější, ale pouze po vápno, kde kraloval Honza Vrábík. Uznávám fotbalovost soupeře, ale o to víc mě mrzí, že se zápas rozhodl v 94. minutě ze situace, kdy si skórujíci hráč sklepl míč rukou. Vše v kontextu toho, že metr pískání rozhodčího z ČFL Doubravy, který piskal Tatran jako hlavní rozhodčí podruhé za sebou, byl jaký byl, má pro Kněževes velmi hořkou příchuť.

TJ Tatran Rakovník
Zdeněk Špimr, útočník: Domácí zaparkovali takzvaně autobus na vápně a čekali na naší chybu, která bohužel přišla, ale do poločasu se nám podařilo alespoň vyrovnat. Druhý poločas byl fotbalově stejně nepohledný jako první, a tak rozhodla standardní situace v poslední minutě. Štěstí stálo při nás.



Sestavy


FK Kněževes
M. Vršecký [-] - M. Miksa [-] , J. Vrábík [-] , L. Malafa [-] (72. P. Komžik [-] ) , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] (46. T. Kejla [-] ) , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] (85. R. Hertl [-] ) , T. Šíma [-] (44. J. Kříž [-] ) , M. Šefara [-] , P. Čihař [-]

TJ Tatran Rakovník
A. Beneš [-] - D. Dolák [-] , J. Husák [-] , M. Kokšál [-] , M. Hájek [-] , Z. Špimr [-] (70. M. Havel [-] ) , J. Beneš [-] (80. B. Amauwah [-] ) , M. Kučera [-] , O. Jelínek [-] , L. Vondruška [-] , J. Kučera [-]

ŽK: 34. T. Šíma , 90. T. Kejla , 93. R. Hertl - 90. M. Kučera , 91. B. Amauwah , 94. J. Beneš .
Hráči zápasu: J. Vrábík - J. Kučera , O. Jelínek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Doubrava Jakub - BLOKEŠ Ondřej, GLOGAR Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Miroslav Jirásek
Tip experta: výhra hostů

Ve šlágru kola malinko favorizuji hostující Tatran, který má více rozdílových hráčů. Kněževes ale bude hodně kousat. Divákům, kteří najdou chvíli se jít podívat na okresní fotbal, vřele doporučuji tenhle zápas navštívit.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích